nx دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مراقبت پرستاری قبل از عمل جراحی در بخش جراحی
كار در بخش جراحی ایجاب میكند كه پرستار در همه شئون مراقبت بیماری كه احتیاج به جراحی دارد سهیم باشد. ضمن اینكه پرستار میتواند انتظار این را داشته باشد كه در بخش بعنوان یكی از اعضای تیمی بسیار ماهر و با مقررات زیاد در مراقبت قبل از جراحی بیمار مشاركت داشته باشد.اصول مراقبت كامل از بیمار جراحی قبل از عمل در بخش شامل موارد زیر است:
1- ارزیابی وضعیت فیزیكی و روانی بیمار جراحی در تمام اقدامات قبل از عمل جراحی2- برنامهریز، انجام و بررسی جهت مراقبت مناسب
3- ثبت احتیاجات بیمار و فعالیتهای پرستاری4- آموزش و حمایت والدین و یا دیگر افراد خاص مربوط به بیمار5- آمادهسازی لوازم مورد لزوم برای یك مراقبت دقیق بدنبال انواع مختلف بیهوشی و بیحسی.6- مشاركت مؤثر، در جهت كاهش اضطراب بیمار و فراهم آوردن ارتباط كاری خوب در یك تیم با مقررات
.7- تعیین و كار كردن روی مواردی كه ایجاد خطر هم برای بیمار و هم برای پرستار دارد و همچنین فعالیت مناسب در جهت جلوگیری از صدمات مربوطه.8- مشخص نمودن عوارض احتمالی داروهای خوابآور و بیهوشی مختلف.9- تشخیص علائم اولیه عوارض و عملكرد مناسب در جهت رفع آنها.
مراقبت بیمار در اتاق عمل توجه این فصل كتاب روی جهات مختلف مراقبت بیمار در اتاق عمل و حین انجام عمل جراحی معطوف گردیده است. در اتاق عمل، پرستار میتواند به عنوان عضوی از تیم جراحی هم نقش پرستار در گردش و یا پرستار اسكراب را داشته باشد.در خلال مدتی كه پرستار درگیر مراقبت بیمار در اتاق عمل میباشد از وی انتظار میرود كه:
در برنامهریزی جلسات اتاق عمل و اداره و ترتیب لیست اتاق عمل شركت داشته باشد.در مراقبت كلی و برنامهریزی و كمك به بیمار بیهوش و خوابآلود دخالت داشته باشد.در مرحله حین عمل جراحی در برنامهریزی مراقبت از بیمار و اثبات آن همكاری داشته باشد.
یك محیط ایمن و درمانگر هم برای كاركنان و هم برای بیمار ایجاد كند.طرز صحیح پوشیدن لباس اتاق عمل را عملا نشان دهد.تمام عملیات وی هماهنگ با رعایت اصول استریلیتی داشته باشد.همكاری و ارتباط مؤثر با دیگر اعضای تیم جراحی داشته باشد.
نقش و مسئولیتهای دستیار اسكرابدستیار اسكراب یكی از اعضای اصلی تیم میباشند كه وسایل و تجهیزات استریل را آماده میكند. او ممكن است یك پرستار و یا یك دستیار اتاق عمل ب اشد.قبل از عمل جراحی، وظایف دستیار اسكراب عبارتند از:1- كنترل كارت مخصوص جراح و آمادهسازی تجهیزات لازمه، نخهای بخیه وسایل دست جراحی.2- پوشیدن گان و دستكش بطریقه استریل.
3- پوشاندن ترالی با پارچههای استریل با یا بدون استفاده از ستهای قبلا بستهبندی شده.4- كنترل وسایل هر ست با حضور پرستار در گردش و لیست اصلی.5- آمادهسازی نخهای بخیه، سوزنها، تیغهای جراحی (بستوری) و دیگر وسایل
6- كنترل و شمارش گازها، بستهبندیها، لوازم جراحی و سوزنها با پرستار در گردش در اعمال جراحی موضعی.7- اطمینان از ثبت موارد فوق.8- پوشاندن میز یا ترالی اضافی در صورت نیاز.
9- بر حسب نیاز پرستار در گردش مشخصات بیمار و تطابق با باند دور دستش و لیست اتاق عمل انجام گیرد.10- وقتی بیمار وارد اتاق عمل میشود، از وجود وضعیت مناسب و ایمن بیمار روی تخت اتاق عمل اطمینان حاصل كند.در شروع عمل جراحی، دستیار اسكراب:
11- برای آماده كردن پوست كمك كند و گاز را با sponge-holder به جراح بدهد.12- در پوشاندن بیمار كمك كند.13- وضعیت مناسب به ترالی و ست جراحی بدهد.14- وصل كردن رابط الكتروكوتر و لوله ساكشن و كنترل آنها.15- چیدن و در دسترس گذاشتن وسایل زیر:دسته تیغ جراحی (بستوری) Scalpel
قیچیهای تشریح dissecting scissors.فورسپس دندانهدار و بدون دندانه toothed and non-toothed dissecting forceps وسایل الكتروكوتر.16- دادن گاز به جراح و كمك جراح.17- رد و بدل كردن وسایل لازم و گازها و نخهای بخیه
.18- شمارش دقیق گازها و سوزنهای اضافی و اطمینان از ثبت آنها توسط پرستار در گردش.19- مشاركت فعال با جراح در حین جراحی و رساندن وسایل مورد لزوم به وی.20- كوشش در جهت اینكه سر و صدا و حركت در اتاق عمل به حداقل برسد.
قبل از اینكه جراح هر حفرهای را ببندد، دستیار اسكراب:21- گازها، packها، وسایل و سوزنها را با پرستار در گردش و مطابق فهرست اولیه كنترل كند و نتیجه آن را به اطلاع جراح برساند و اطمینان حاصل كند كه جراح گفته وی را متوجه شده است.در خاتمه عمل جراحی، دستیار اسكراب:22- كنترل پوشش مناسب برای زخم.23- كنترل نهایی- اطلاع دادن به جراح و ثبت آنها.
24- برداشتن وسایل از ترالی مخصوص.25- تحویل گرفتن لباس از پرستار در گردش برای جراح.26- برداشتن تیغ جراحی از دسته آن و دور ریختن تیغها، سوزنها و دیگر وسایل تیز و برنده.27- برداشتن پوشش بیمار.28- اطمینان از تمیز بودن پوشش زخم.
29- پوشاندن بیمار با پارچه تمیز.30- گان و دستكش خود را از تن درآورد.وقتی كه متخصص بیهوشی اجازه بدهد، دستیار اسكراب مشاركت در انتقال بیمار به اتاق ریكاوری داشته باشد و اطلاعات لازم را به پرستار ریكاوری بدهد.قبل از اینكه بخواهد اتاق عمل را ترك كند، دستیار اسكراب باید دفتر ثبت و كنترل را امضا كند و كلیه لوازم و تجهیزات را تحویل (Theatre Surgical Supplies TSSU Unit) و یا محل شستشو و استریلیزاسیون وسایل بدهد.نقش و مسئولیتهای پرستار در گردش (Circulator)
لغت «Circulator» در اغلب بیمارستانها بعنوان «runner» استفاده میشود، مثل پرستار و دستیاری در اتاق عمل كه به دستیار اسكراب برای آمادهسازی بیمار و وسایل كمك میكند و وسایلی كه در حین عمل نیاز میشود را در دسترس قرار میدهد.قبل از عمل جراحی، پرستار در گردش:
1- كنترل نظافت و تمیزی اتاق عمل و اطمینان از كار كردن دستگاه ساكشن، چراغ اتاق عمل و دستگاه الكتروكوتر.2- كنترل درجه حرارت و رطوبت اتاق عمل.3- جمعآوری و آمادهسازی وسایل و تجهیزات، مثل گازها، شیشه نمونه، آب استریل، منبع نور فیبرواپتیك.4- آماده كردن گان و دستكش برای تیم جراحی و گره زدن بندهای گان.5- باز كردن بستهبندی وسایل جراحی و دیگر لوازم موردنیاز دستیار اسكراب.
6- كمك به شمارش وسایل و ثبت آنها.در حین عمل جراحی، پرستار در گردش:7- در سراسر طول عمل جراحی در اتاق عمل حضور داشته باشد.8- وصل كردن الكتروكوتر و ساكشن به ماشینهای مربوطه.9- تهیه و ثبت گازها و بستهبندیهای مورد لزوم.
10- تأكید شدید روی روش موضعی برای مصرف كردن گازهای استفاده شده (باز شده)11- در صورت نیاز، پر كردن ظروف از آب استریل.12- اطمینان از بسته بودن درهای اتاق عمل.13- قرار دادن ظرف جهت جمعآوری گازها در نزدیكی دستیار اسكراب و تیم جراحی.
14- مشاركت در برآوردن نیازهای تیم جراحی15- ثبت حجم خون از دست رفته در صورت لزومقبل از خاتمه عمل جراحی، پرستار در گردش:16- كمك در شمارش و ثبت لوازم و وسایل.17- آمادهسازی پانسمان زخم.بعد از تكمیل عمل جراحی، پرستار در گردش.18- دادن پانسمان زخم به دستیار اسكراب.
19- كمك به برداشتن پوششهای بیمار و آمادهسازی وی جهت انتقال به اتاق ریكاوری.20- انتقال ترالی وسایل و دیگر تجهیزات به محل لوازم آلوده.21- اطمینان از نظافت اتاق عمل و آماده بودن جهت بیمار بعدیشكلهای (1-3) تا (5-3) ترتیب آمادهسازی ترالی استریل را نشان میدهند.
فعالیتهای زندگی (AL) مشكلات بیمارارتباطات ترس مربوط به نتیجه جراحی است. برای اغلب بیماران عمل جراحی یك اتفاق ترسآور است و در اغلب اینها ترس ناشی از نتیجه عمل جراحی و موفقیت آن میباشد. نقش پرستار در دادن اطلاعات و اطمینان بخشی به بیمار خیلی مهم است و وضعیت روانی وی را بهتر میكند.
مرگ اندوه (ماتم) بخاطر از دست دادن قسمتی از بدن مورد انتظار است. صرفنظر از دست دادن قسمتی از بدن، هر شخص بعضی اشكال اندوه را تجربه كرده است. این فرایند اندوه اغلب در بیمارانی كه تحت اعمال جراحی قطع عضو مثل برداشتن پستان، قطع یك اندام و جراحی وسیع روده قرار میگیرند ایجاد میشود. تشخیص این فرایند و مطلع ساختن بیمار و خانواده وی از روند طبیعی اتفاقات یك قسمت مهم از مراقبت پرستاری است.
خوردن و نوشیدن تغییر در تغذیه: فرآیند گرسنگی بیمار برای جراحی لزوما وضعیت تغذیه بیمار را تغییر خواهد داد. زیرا در بعضی بیماران ممكن است وضعیت مزمن سوء تغذیه آنها را تشدید كند، پس باید قبلا بررسی شده و كمبودهای شدید را به حد تعادل رساند.برقراری یك محیط ایمن كمبود حجم مایع موجود. فرآیند گرسنگی بیمار برای جراحی تعادل مایع و الكترولیت بیمار را بهم میزند. چنانچه بخاطر ماهیت نوع جراحی اتلاف شدید مایع صورت گیرد، باید قبل از عمل جراحی اقدامات پیشگیریكننده مثل تزریق مایعات داخل وریدی انجام شود.
خواب اختلالات خواب. مطالعات زیادی نشان داده است كه اغلب بیماران بخاطر محیط نامأنوس، اضطراب و سرو صدا در بیمارستان بخوبی نمیخوابند. برای بیماران جراحی شب قبل از عمل ممكن است ترسناك باشد. بنابراین حمایت بیار مهم میباشد و در صورت نیاز داروی خوابآور باید تجویز گردد.برقراری یك محیط ایمن اضطراب بخاطر محیط ناآشنا و جراحی قریبالوقوع بوجود میآید. این بطور مشخص در قسمت پذیرش اتاق عمل یا اتاق بیهوشی معلوم میشود. اگر پرستار بتواند بیمار را از آنچه در انتظارش است، مطلع كند و همچنین محیط فیزیكی بیمار مطبوع گردد، احساس اضطراب و استرس بیمار به حداقل میرسد.
مرحله حین عمل جراحی (در اتاق عمل)مشكلات شایع این مرحله برای اغلب بیماران بالغ جراحی در جدول (2-5) آورده شده است.فعالیتهای زندگی (L.A) مشكلات بیمارتنفس وقوع تغییرات در فعالیت تنفسی بخاطر بیهوشی. پرستار باید از حدود طبیعی تنفس آگاه باشد و تنفس بیمار را بخوبی كنترل كند.برقراری یك محیط ایمن كمبود حجم مایع بخاطر از دست دادن خون حین جراحی. در این مورد باید میزان اتلاف خون ثبت گردد و همچنین مایعات جایگزینی در دسترس باشد.
برقراری یك محیط ایمن احتمال جراحت بخاطر كاهش سطح هوشیاری. در این مورد پرستار باید وضعیت بیمار را ارزیابی و ثبت كند و برنامه لازم برای انتقال یك بیمار بیهوش، رعایت احتیاطات ایمنی درباره كار با تجهیزات خاص مثل الكتروكوتر را طرحریزی كند.حركت دادن وقوع كاهش برون ده قلبی بخاطر بیهوشی، كاهش حركت و تجمع خون وریدی. در این مورد پرستار باید وضعیت بیمار را ارزیابی كرده و مناسبترین نوع تحریك وریدی را در حین جراحی بكار گیرد و همچنین این باعث صدمه بافتی نگردد.
برقراری یك محیط ایمن احتمال عفونت. پرستار باید تكنیكهای استریل كه برای بیمار بكار میرود را ارزیابی و بررسی كند و از ایجاد یك محیط تمیز و ایمن اطمینان حاصل كند.مشكلات بیمار در مرحله بعد از عمل جراحیفعالیتهای زندگی (AL) مشكلات بیمار
حركت بیمار درد مربوط به انسزیون (برش) جراحی است. پرستار باید درد بیمار را هم حین كنترل و هم از شكایت بیمار مشخص كند و فعالیتهایی مبنی بر كاهش آن اعم از مصرف دارو یا دستورات پرستاری جهت تخفیف درد و برطرف كردن بیقراری بیمار، انجام دهد.برقراری یك محیط ایمن احتمال جراحت بخاطر برگشت هوشیاری اولیه، پرستار باید وضعیت تنفسی بیمار را بررسی كرده و عملیات پیشگیرانه جهت جلوگیری از انسداد راه هوایی را بكار بندد و در صورت نیاز اقدامات دارویی را انجام دهد.
برقراری یك محیط ایمن تغییرات حسی- ادراكی بخاطر برگشت سطح هوشیاری. پرستار باید بیمار را نسبت به زمان و مكان وقایع آگاه كند. هشدار راجع به وجود احتمالی تیرگی شعور بعد از عمل جراحی برطرف كردن این مشكلات كمك میكند.
وضعیت بیمار روی تخت اتاق عمل (Positioning the Patient)وقتی به بیمار بیهوشی داده شد، بیمار باید جهت عمل جراحی در وضعیت مناسب قرار گیرد. مجددا نام بیمار و لیست اتاق عمل برای تشخیص صحیح محل جراحی كنترل میگردد و جراح باید قبل از شروع عمل جراحی وضعیت قرارگیری بیمار را كنترل كند. در صورت لزوم پرستارگان بیمار را از تن وی خارج میكند، ولی جای غیر لازم از بدن نباید در معرض دید قرار بگیرد. بیمار بیهوش كاملا در اختیار افرادی است كه روی وی كار میكنند و پرستار بعنوان حامی بیمار، باید اطمینان حاصل كند كه بیمارش با ملاحظه و احترام تحت درمان قرار میگیرد.
نقاط فشار در بیمار باید محافظت شوند و حمایت مناسب در حین عمل جراحی از آنها بشود. از افراد پیر و ناتوان باید دقیقتر مراقبت شود و پرونده آنها از جهت وجود هر گونه دفورمیتی و نقص جسمی مطالعه گردد و پرستار اطاق عمل از آن اطلاع داشته باشد. اگر از الكتروكوتر استفاده میشود در این مرحله باید صفحه اتصال آن را به بدن بیمار متصل كرد. در خاتمه عمل جراحی همه نقاط فشار از جهت عدم جراحت و صدمه باید كنترل گردند.چلوگیری از عوارض
هنگامی كه بیماری روی تخت اتاق عمل جهت عمل جراحی وضعیت میگیرد، ممكن است لازم باشد ساعتها در همان وضعیت باقی بماند و پرستار باید مطمئن باشد كه در این زمینه حداكثر مراقبت از بیمار انجام شده تا از ایجاد عوارض احتمالی جلوگیری كند.در اغلب اتاقهای عمل وضعیت دادن به بیمار توسط پرستاران و پزشكان بدنبال بیهوش شدن وی انجام میگیرد. وضعیت دادن بیمار بالقوه خطرناك است مگر اینكه منتهای كوشش و دقت در آن انجام گیرد.
هدفهای وضعیت دادن به بیمار برای جراحی عبارتند از:قرار گرفتن بدن در وضعیت آناتومیك مناسب.حمایت لازم از جایی كه لازم باشد.اطمینان از استواری و امنیت بیمار روی تخت اتاق عمل.
جلوگیری از صدمه و جراحت به پوست و برجستگیهای استخوانی.در معرض دید قرار دادن محل عمل جراحی.منبع: پرستاری در اتاق عمل (روش و مراقبت)صفحات 43 و 44 و 45 و 46 و 47 و 48 و 49 و 88 و 89 و 90 و 91 و 51 و 52
درك نیازهای بیماریكی از وظایف بسیار مهم پرسنل اتاق عمل سعی در ارضای نیازهای مختلف بیمار و تأمین راحتی اوست. درك نیازهای بیمار یك ضرورت همیشگی است و بیماران مختلف با عملهای جراحی متفاوت خواستههای گوناگونی دارند، اما اطمینان خاطر و آسایش یكی از خواستههای مهمی است كه در همه بیماران مشترك است. محیط اطراف بیمار قبل و بعد از بیهوشی، جراحی و نیز در اتاق ریكاوری باید آرام و بدون شلوغی و رفت و آمد باشد و بیمار با توجه به دریافت داروهای آرامبخش به استراحت بپردازد.
بیمار همانند سایر افراد جامعه از اصطلاحاتی مثل آپاندكتومی یا كلسیستكتومی بیاطلاع است و استفاده از این كلمات بدون توضیح، موجب تشویش و نگرانی وی میگردد. بیمار با اطمینان با اینكه هیچ صدمهای او را تهدید نمیكند، جسم خود را به دست اشخاصی (جراح، متخصص بیهوشی و گروه پرستاری اتاق عمل) سپرده است كه هیچیك را نمیشناسد، پس انتظار میرود كه برای معالجه او حداكثر سعی و تلاش انجام گیرد. مجموعه اقداماتی كه برای بیمار صورت میگیرد، شامل آگاهی و درك موضوعات زیر است:
شناخت بیمار و مشخص كردن محل جراحی ویكنترل و تكمیل رضایت نامه جراحیمراقبت از بیمار در زمان انتقال او به اتاق عملمواظبیت از دست و پا و سایر اعضای بدن در حین انتقال بر روی تخت عملاستفاده صحیح و مناسب از وسایل الكتریكی و الكترونیكی
كنترل درجه حرارت بیمارشمارش تعداد سواپ، گازها، ابزار جراحی، سوزنها و سایر وسایلی كه در جریان عمل جراحی مورد استفاده قرار میگیرد.استفاده از تورنیكه و یادگیری كاربرد صحیح آنبكارگیری اصول آسپتیكاستریل كردن وسایل مصرفیاستفاده، كنترل، ثبت و مراقبت از داروهای مخدر
یادگیری اصول بیهوشی، عوارض آن و مراقبت از بیمار در حین بیهوشیكمك و همكاری با مسؤولین بیهوشییادگیری تكنیكهای پوشیدن گان و دستكشكنترل محیطاهمیت دادن به تهیه گزارش دقیق از مشاهدات در حین عملنگهداری از نمونهها
آشنایی به قوانین پزشكیآشنایی به اصول روانی تا جایی كه بتوان در دوره قبل و بعد از عمل به بیمار كمك نمود.آشنایی به تكنیكهای جراحی تا بتوان در حین عمل بهتر و بیشتر به جراح كمك كرد. معمولا افراد فامیل و آشنایان بیمار با تشویش و نگرانی منتظر خاتمه عمل و آگاهی از نتیجه هستند. بیمار ممكن است از عواقب جراحی ترس زیادی داشته باشد. بیمار از خود میپرسد: «آیا پس از بیهوشی بیدار خواهم شد؟»، «آیا ممكن است در طی كار اشتباهی رخ دهد؟ و یا اینكه «آیا احتمال دارد نتیجه جراحی خوب نباشد؟». همچنین ممكن است بیمار بیم آن داشته باشد كه در زمان بیدار شدن از بیهوشی، حرفهای نامربوط بر زبان آورده، هذیانگویی داشته باشد. حتی در بعضی موارد بیماران قبل از بیهوشی در مورد این مسأله از پرسنل
اتاق عمل عذرخواهی میكنند. گاهی اوقات نیز بیمار، نگران ناراحتی و بیماری فرد همراه خود میباشد. در صورتی كه پرستار فرصت كافی داشته باشد، بهتر است درباره مسائل مختلف از قبیل اتاق بیهوشی و مواردی كه پیش خواهد آمد با بیمار صحبت كرده، با مهربانی روحیه وی را تقویت نماید تا به این وسیله از نگرانیهای او كاسته شود.
زمانی كه بیمار به اتاق جراحی آورده میشود، اطراف او بسیار شلوغ و پر رفت و آمد است. جراح، متخصص بیهوشی و احتمالا افراد با تجربه اتاق عمل مشغول گفتگو در مورد بیمار و جراحی هستند. سایر پرسنل جهت تهیه وسایل و امكانات جراحی رفت و آمد كرده، در رابطه با این مسائل به گفتگو میپردازند. در این میان بیمار در خلوت خود تمام این مسائل را نظارهگر بوده، در فكر جراحی خود فرو رفته است. یك پرستار با تجربه و ماهر باید بیمار خود را درك نماید و باید او را از تنهایی بیرون آورد. گرفتن دستهای بیمار با چهرهای شاد و مهربان همراه صحبت كردن با او بسیار مؤثر است و آرامش زیادی به بیمار میبخشد.
ادامه خواندن مقاله مراقبت پرستاري قبل از عمل جراحي در بخش جراحي
نوشته مقاله مراقبت پرستاري قبل از عمل جراحي در بخش جراحي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.