nx دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
آشنایی با روشهای چاپ
تکنولوژی و نرمافزار- مرتضی تفرشی اوجیطبقهبندی روشهای چاپ در چند گروه معین، موجب میشود كه بدون سرگردانی در انواع و اقسام ماشین آلات و تفاوت آنها از نظر ابعاد، كاربرد، تجهیزات جانبی و سطح اتوماسیون و ; بتوانیم درك روشنی از مفهوم چاپ و ساختار همه ماشینهای چاپ به دست آوریم.
این طبقه بندی میبایست بر اساس اساسیترین مشخصات روشهای چاپ و نیز به صورتی منطقی و پذیرفتنی ارائه شود.در بعضی متنها – اغلب در متنهای غیر تخصصی- روشهای چاپ به صورتی بیان شدهاند كه از ارتباط منطقی برخوردار نیستند و عبارات و اصطلاحات به كار رفته در آن طبقه بندیها به گونهای است كه از دقت كافی برخوردار نیست. برای مثال از چاپ الكلی و ژلاتینی و ; به عنوان روشهای چاپ سخن به میان میآید.چنین طبقه بندیهایی باعث سردر گمی خواننده میشود، زیرا ملاك و معیاری را برای طبقه بندی ارائه نمیدهند و بدین ترتیب با ردیف كردن انواع ماشینها و یا حتی برخی ویژگیهای یك روش چاپی، به گمان خود روشهای چاپ را طبقهبندی میكنند.
این مطلب كوششی است برای ارائه یك طبقه بندی منطقی بر اساس منابع معتبر كه در عین حال میتواند پایهای برای بیان سایر مطالب آموزشی و تخصصی در رشته چاپ باشد. اگر این نوشته در حد مقدمهای بر روشهای چاپ و كلیاتی درباره چاپ پذیرفتنی باشد، نگارنده از كوشش خود بسی خرسند خواهد شد.پیش از اینكه به معرفی روشهای مختلف چاپ بپردازیم، مناسب است تعریفی از چاپ ارایه شود.
چاپ عبارت است از تكثیر یك نسخه اریژینال متن وتصویر در نسخههای متعدد و روی سطوح متنوع چاپپذیر.در این تعریف به عمد از بهكار بردن واژه مركب خودداری شده است، زیرا در برخی از روشهای چاپ ماده رنگی را تونر یا جوهر میگویند. شاید تصور شود كه استفاده از ماده رنگی به جای مركب، این اشكال را برطرف میساخت.
اما احتیاط ما در این مورد دلیل آیندهنگرانهای هم دارد، چه بسا روشهای چاپی ابداع شود كه در آن مركب بهصورت امروزی كاربرد نداشته باشد (فرض كنید روشی حرارتی برای ظاهر شدن كاغذهای حساس مانند كاغذی كه در بعضی دستگاههای فاكس بهكار میرود)، یا شیوههایی الكترونیك ابداع شوند كه با خواص نوری كاملاً متفاوتی تصاویر را بازسازی كنند، حتی در آن صورت نیز، تعریف ما صادق خواهد بود.
به خاطر همین احتیاطها، واژه كاغذ نیز در این تعریفها بهكار نرفته است. هماكنون به جز كاغذ، روی سطوح پلاستیكی و اجناس متنوع دیگر هم چاپ انجام میشود. اما به بازار آمدن كاغذ الكترونیك Epaper كه در واقع یك مونیتور كاغذی است و همه عكسها و نقشهای آن را بارها میتوان شارژ و دشارژ چاپ و پاك كرد، ما را سخت به تردید میاندازد. به همین ترتیب از ذكر واژه فرم چاپ، یا پلیت، یا لوح چاپ، یا مستر، یا كلیشه و هر واژه مشابهی نیز پرهیز شده است، زیرا چاپ دیجیتال به ما نشان میدهد كه فرم چاپ را برخلاف گذشته كه بوی سرب میداد و در چكاچاك حروف و فرمهای سربی رنگ میگرفت، باید در دنیایی مجازی و الگوهایی نرمافزاری و نادیدنی، سراغ گرفت و كی میداند كه فردا چه خواهد شد؟
روشهای جدید چاپ، ثبات تعریفها را به چالش میكشد. چاپ دیجیتال، طبق تعریف میبایست قابلیت چاپ اطلاعات متغیر را داشته باشد. بنابراین <تكثیر یك نسخه اریژینال متن و تصویر در نسخههای متعدد> را تنها میتوان به عنوان تعریف كلی چاپ پذیرفت. زیرا در چاپ دیجیتال ممكن است هر نسخه با نسخه دیگر تفاوتهایی داشته باشد. اما به هر حال تعریف بالا بهطور كلی میتواند معتبر باشد.
به هر حال، با در نظر گرفتن همه احتیاطها، چاپ به این صورت تعریف شد، اما این تعریف تا كی میپاید؟ (به راستی فیلسوفانی مثل فیثاغورث كه تعریفهایشان از عهد باستان تا به امروز به درستی بازگو میشوند، چه مردمان بزرگی بودهاندروشهای عمده چاپروشهای بسیار متنوعی برای چاپ روی كاغذ، مواد مختلف و اشیای گوناگون وجود دارد و انواع ماشینآلات كوچك و بزرگ برای كارهای خاص ابداع شده و مورد استفاده قرار میگیرند.
روشهای چاپ ماشینی
بد نیست توجه شود كه از صفحه ساعت مچی گرفته تا تیشرت و صفحه كلید كامپیوتر و كتاب و روزنامه و ملحفه و پانل روی اجاق گاز و بیلبوردهای تبلیغاتی و قطعات صنعتی و انواع بستهبندیها، همه و همه به نوعی چاپ شدهاند. علیرغم تنوع بسیار زیاد دستگاهها و لوازم و مواد مصرفی و تكنیكهای مربوط به چاپ برای هر یك از اقلام بالا، روشهای چاپی را میتوان در یك طبقهبندی كلی به شرح زیر طبقهبندی كرد
روشهای چاپی بر اساس فرم چاپ و نحوه انتقال مركب:
الف) گروه چاپهای تماسیتقسیم روشهای چاپ به تماسی و غیرتماسی، سابقه چندانی ندارد. این اصطلاح از وقتی به كار گرفته شد كه روشهای چاپ جدیدی ابداع شدند كه بدون تماس سطح چاپشونده با فرم چاپ (یا واسطه چاپ)، عمل چاپ را انجام میدهند كه در مقایسه با روشهای معمولی، میشد آنها را غیرتماسی نامید. در واقع همه روشهای چاپی كه در گروه چاپ تماسی جای میگیرند، همان روشهای سنتی چاپ و اصلیترین روشهای تولید كارهای چاپی هستند كه سالهاست قدمت داشتهاند و هنوز هم به عنوان روشهای عمده چاپ شناخته میشوند. چاپهای تماسی بر اساس نوع فرم چاپ و نحوه انتقال مركب به چهار گروه تقسیم میشوند:
1 برجسته (مانند لترپرس و فلكسوگرافی2گود (مانند هلیوگراور و پدپرینت3 صاف (مانند افست و چاپ سنگی4 توری (مانند سیلكاسكرین و استنسیلب) گروه چاپهای غیرتماسی
این اصطلاح مربوط به انواع متأخرتر چاپ است، از جمله سیستمهای تونری (مانند فتوكپی كه به جای مركب مایع، با پودر (تونر) چاپ میكند) كه در آنها فرم چاپ و یا واسطهای برای انتقال مركب بر روی كاغذ و سطح چاپی، وجود ندارد و انتقال مركب بر اساس الگوی خاص و روش ویژهای در نقاط مورد نظر صورت میگیرد. چاپهای غیرتماسی به طور كلی به دو گروه تقسیم میشوند:
الكترواستاتیك (مانند فتوكپی و چاپهای دیجیتالتونری2) جوهرافشان (مانند پرینترهای جوهرافشان رومیزی، پلاترها و چاپگرهای لارجفرمتدرباره مكانیسم انتقال مركب، خواص مركب و تونر و جوهرها و مواد مصرفی و نیز دستگاههای اختصاصی برای كارهای خاص و انواع پرتولید و كمتولید و سیستمهای جانبی در ماشینآلات چاپ و انواع آنها میتوان دهها صفحه مطلب نوشت و چه بسا با دهها صفحه هم، حق مطلب ادا نشود. ولی آنچه میتوان گفت این است كه چاپ به طور كلی هر چه باشد، در یكی از این روشها طبقهبندی میشود.
برای مثال چاپ روی كاغذ به همه روشها امكانپذیر است و چاپ روی حلب معمولاً با افست و سیلكاسكرین انجام میشود. چاپ روی خودكار یا روی كلیدهای موبایل و; هم به روش سیلكاسكرین (توری) و هم به روش پد پرینت (گود) امكانپذیر است و چاپ تاریخ مصرف روی درب نوشابه و شیشه شیر نوعی ابتدایی از جوهرافشان و چاپ بیلبورد نوع پیشرفته آن است. همچنین چاپهای فانتزی و برجسته مثل ترموگرافی معمولاً به روش افست و با استفاده از پودر و حرارت انجام میشود. از این مثالها، فراوان میتوان مطرح كرد. از جمله موارد جالب باید به ماشینهای افست لترپرس اشاره كنیم. فرم چاپ در این ماشینها، برجسته است ولی از آنجا كه انتقال مركب به واسطه یك سیلندر لاستیك انجام میشود، افست قلمداد میشود. تركیب این دو را افست لترپرس میگویند.
مبحث روشهای چاپ در یك قالب كلی، تا همینجا تمام است، ولی میتوان آن را گسترش داد. به هر حال طرح مسایل گوناگون مربوط به تكنولوژی چاپ، كاربردها، مواد مصرفی و نیز بررسی تاریخی و سایر مسایل چاپ بر اساس همین طبقهبندی كلی قابل گسترش است.شاخ و برگ درخت چاپبرای این كه درك درستی از دریای بیكران ماشینآلات متنوع و كاربردهایشان داشته باشیم، میتوان طبقهبندی بالا را همانند درخت چاپ در نظر گرفت، سپس بر اساس موضوعات مختلف، شاخ و برگ آن را گسترش داد. برای مثال میتوانیم درباره روشهای آمادهسازی یا پیشازچاپ برای هر یك از این روشها صحبت كنیم، به همین ترتیب در مورد علمیات پس از چاپ، و نیز میتوانیم درباره كاربردها و مواد مصرفی در هر یك از روشها تحقیق كنیم. همچنین میتوانیم به روشهای چاپ از نقطهنظر توجیه فنی و اقتصادی برای انجام این یا آن سفارش چاپی نگاه كنیم و بدین ترتیب نكات بسیار متنوعی را در شاخههای مختلف درخت چاپ بیابیم.
پیش از چاپ آمادهسازی
همه روشهای چاپی، قبل از مرحله چاپ، مرحلهای به نام پیش از چاپ دارند. مجموعه عملیاتی كه پس از صفحهآرایی و تهیه آرتورك یا پس از اجرای طراحی، به منظور آمادهسازی آن كار برای چاپ صورت میگیرد، پیشازچاپ به حساب میآیند. آخرین مرحله پیشازچاپ، تهیه پلیت (یا فرم آماده برای چاپ است. “پیشازچاپ” در معنای وسیع خود عملیات حروفچینی و طراحی را نیز شامل میشود و در معنای خاص به آمادهسازی فرم چاپ یا عملیاتی كه به تولید پلیت میانجامد، اطلاق میشود.
آمادهسازی در همه روشهای چاپی به صورت سنتی دارای مراحل، عملیات و مواد مصرفی خاص خود بوده و امروزه به تدریج جای خود را به آمادهسازی دیجیتال میدهد.عمدهترین عملیات و مراحل آمادهسازی معمولی در همه روشها عبارتند از: عكاسی، تفكیك رنگ، فیلماژ، فرمبندی و كپی.در آمادهسازی دیجیتال، همه عملیات عكاسی، روتوش و فرم بندی، به كمك نرمافزارهای پیش از چاپ در كامپیوتر انجام میشود و ظهور پلیت توسط سیستمهای كامپیوتر به پلیت صورت میگیرد و مرحله تولید فیلم و عملیات پیچیده فیلماژ حذف شدهاند.
به هر حال آمادهسازی چه به صورت سنتی و چه به صورت دیجیتال باشد، در پایان آن، پلیتها یا فرمهای چاپ مهیا میشوند كه آماده نصب در ماشین چاپ و تكثیر هستند. سه دستگاه اصلی و پركاربرد در مراكز آمادهسازی عبارتند از: اسكنر، ایمیجستر و پلیتستر.مراحل آمادهسازی هر یك از روشهای چاپی:
لیتوگرافی؛ آمادهسازی برای چاپ افست كه محصول نهایی آن زینك است.كلیشهسازی؛ آمادهسازی برای چاپ فلكسو كه محصول نهایی آن كلیشه فتوپلیمری است.سیلندرسازی؛ آمادهسازی برای چاپ گود یا هلیوگراور كه محصول نهایی آن سیلندر مسی حكاكی شده است.شابلونسازی؛ آمادهسازی برای چاپ سیلكاسكرین كه محصول نهایی آن شابلون (توری) است.لیتوگرافی، كلیشهسازی، سیلندرسازی و شابلونسازی در ابتدا بهصورت دستی (آنالوگ) انجام میشد. بعد با استفاده از ایمیجستر بهصورت نیمه دیجیتال درآمدند و امروزه به صورت تمام دیجیتال با سیستمهای كامپیوتر به پلیت (CTP) انجام میشوند.
سیستم خروجی دیجیتال برای هر یك از روشهای چاپ به ترتیب،كامپیوتر به پلیت یا پلیتستر، كامپیوتر به كلیشه یا كلیشهسازی دیجیتال، سیلندرسازی دیجیتال و شابلونسازی دیجیتال نامیده میشوند. روشهای چاپ غیرتماسی و چاپ دیجیتال معمولاً به خاطر این كه بینیاز از فرم چاپ هستند، مراحل آمادهسازی و تهیه فرم چاپ در آنها حذف شده است.
ادامه خواندن تحقيق در مورد آشنايي با روشهاي چاپ
نوشته تحقيق در مورد آشنايي با روشهاي چاپ اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.