nx دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
علم پزشکی
خطای پزشكی چیست؟جام جم آنلاین: در دنیای امروز، میان پزشك و بیمار رابطهای حقوقی برقرار است. براساس این رابطه، پزشك مكلف است در معالجه بیمار از تمام استعداد و قابلیتهای خویش بهره بگیرد و چارچوب قانونی را نیز فراموش نكند. گاه پیش میآید پزشك آن گونه كه باید در انجام وظایف خویش عمل نمیكند و به صورت اتفاقی و غیرعادی نتیجهای متفاوت از نتیجه معمول حاصل میشود در این موارد مساله خطا، تخلف، قصور یا تقصیر پزشك مطرح میشود كه پیامد حقوقی آن برای پزشك و بیمار متفاوت است.
انتظار بیمار از پزشك داشتن دقت و مهارت است. متاسفانه گاهی نبود این 2 عامل سبب بروز حوادث و تشدید بیماری افراد و حتی گاهی به فوت بیمار منجر میشود. از چنین اتفاقاتی معمولا به عنوان خطا و قصور پزشكی یاد میشود زیرا معمولا ماهیتی عمدی ندارند.
در تعریف خطای پزشكی نظرات مختلفی وجود دارد.برخی نیز معتقدند اصولا عنوان خطای پزشكی عنوانی نادرست است به هر حال، در تعریفی كه مورد قبول است، خطای پزشكی را به این صورت بیان میكنند: قصور خدمت یا ارتكاب عمل اشتباه در برنامهریزی یا اجرا كه به طور بالفعل یا بالقوه باعث یك نتیجه ناخواسته میشود. این تعریف به طور مشخص حیطههای كلیدی علل خطا (قصور یا ارتكاب، برنامهریزی و اجرا) را دربرمیگیرد.
قصور پزشكی مترادف غفلت و خطایی است كه از روی سهو سر زند و در مقابل تقصیر است كه به خطای عمدی گفته میشود. قصور پزشكی به 4دسته تقسیم میشود: 1 بیمبالاتی، 2 بیاحتیاطی، 3نداشتن مهارت (كه خود به 2 دسته نداشتن مهارت علمی و عدم مهارت عملی تقسیم میشود.) و 4رعایت نكردن نظامات دولتی.بیمبالاتی به معنای بیتدبیری، بیفكر و اندیشه بودن، بیپروایی، بیاعتنایی و نارسایی در دقت و توجه لازم است. به زبان ساده، بیمبالاتی یعنی كاری كه باید انجام شود و انجام نمیشود. بیاحتیاطی به معنای انجام فعل بدون دقت لازم است. منظور از بیاحتیاطی آن است كه شخص بیتوجه به نتایج عملی كه عرفا قابل پیشبینی است، به عملی اقدام كند كه به صدمات بدنی و یا وارد شدن ضرر به دیگران شود.
قانون چه میگوید؟در ماده 60 قانون مجازات اسلامی آورده شده است: چنانچه طبیب پیش از شروع درمان یا اعمال جراحی از مریض یا ولی او برائت حاصل كرده باشد، ضامن خسارت جانی یا مالی یا نقص عضو نیست و در موارد فوری كه اجازه گرفتن ممكن نباشد، طبیب ضامن است. با وجود این، بسیاری از حقوقدانان معتقدند چنانچه پزشك در تشخیص بیماری دچار اشتباه شود، خطای شغلی برای وی محرز است و اساسا خطای وی در معالجه یا عمل جراحی، خود نوعی از خطاست و به نظر میرسد چنانچه پزشك متبحر و حاذقی به دلیل سهلانگاری، بیاحتیاطی، بیمبالاتی و رعایت نكردن نظامات دولتی مرتكب خطای پزشكی شود و به بیمار صدمهای بزند، ضامن است؛ حتی اگر اعمال وی با اجازه بیمار یا ولی او باشد.
چنانچه پزشك مهارت و دقت متعارف و معمول را در رشته خود به خدمت گرفته باشد، مرهون اجر و پاداش است. حتی اگر در مداوای بیمار موفق نشود.به عبارت دیگر، هرجا پزشك از انجام تعهد خویش (نظیر مراقبت از بیمار كه مقتضای اصول فنی پزشكی است) سرباز زند، مرتكب خطاشده است؛ نه به آن معنا كه هرگونه شكست و عدم موفقیت یا حادثه در هنگام معالجه، ضرورتا خطای پزشكی به حساب آید، زیرا اعمال پزشكی فینفسه و به حكم طبیعت خود از خطا جدا نیست.جبرات خسارت
اگرچه قصور پزشكان عمدتا عمدی نیست، ولی برای جبران زیانهای مادی آن دیه یا ارش پیشبینی شده است. اما در قوانین فعلی از نظر پیشبینی جبران خسارات معنوی و روانی بیمار با خلا روبهروست.
بر اساس قوانین بیشتر كشورهای جهان، مقصر غیر از خسارات مادی، خسارات معنوی، ازكارافتادگی را نیز باید پرداخت كند.سابق بر این در ایران در قانون مجازات عمومی با پیشبینی ازكارافتادگی جزیی، نسبی، دائم و نقصان جسمی، این گونه خسارات را نیز اعمال میشد. پس از تصویب قانون مجازات اسلامی و تعزیرات در سال 61 و 62 براساس دیدگاههای فقهی، كلیه خسارات جسمی در قالب دیه مقرر و پیشبینی شد و در مواردی كه به بخشی از توانمندی جسم آسیب برسد، ارش تعیین میشود. در این شرایط امكان پرداخت خسارات معنوی در قوانین فعلی وجود ندارد و ازكارافتادگی و نقصان عضو جز در قالب دیه قابل جبران نیست.
اما در مواردی، خسارات مادی مقرر شده حتی كفاف هزینههای پزشكی را نیز نمیدهد. به عنوان مثال، اگر كسی برای نقص عضوی 10 میلیون تومان دیه از طریق دادگاه دریافت كرده باشد؛ اما بیش از 20میلیون تومان هزینه پزشكی صرف كرده باشد، میتواند دادخواست ضرر و زیان بدهد و دادگاهها نیز پس از جلب نظر كارشناس و ملاحظه صورتحساب هزینهها نسبت به مبلغ مازاد مبادرت به صدور حكم خواهند كرد.
نانو پزشکی چیست؟ ایران صدا: به جز پیشرفت هایی که در علم پزشکی مدرن، در قرن اخیر صورت گرفت، پزشکی جدیدتری ظهور کرده است که بیش از اینکه یک علم باشد ، یک هنر وابسته به ابزار است. در پنجاه سال اخیر، دانش پزشکی بررسی بیماری ها را در ابعاد مولکولی به پیش برده است ;
در پنجاه سال اخیر، دانش پزشکی بررسی بیماری ها را در ابعاد مولکولی به پیش برده است. از دیدگاه مولکولی ، پزشکی مدرن هنوز در ابتدای راه خود قرار دارد. مثلاً امروزه از داروهایی استفاده می کنیم که شامل ساختار محدودی از مولکول ها هستند. این ملکولها برای درمان یک بیماری خاص به کار می روند. به کمک نانو پزشکی، محصولات دارویی می توانند مثل ماشین های هوشمند برنامه ریزی شوند. آنها به حسگرهایی مجهزند که می توانند قدرت تصمیم گیری و تأثیر پذیری از محیط را برای ماشین فراهم کنند. این ماشین ها می توانند جلو عوارض جانبی و واکنش های حساسیت زا را بگیرند. داروهای جدید خود را با بدن سازگار می کنند و تنها با رسیدن به مقصد نهایی عمل اختصاصی خود را که در واقع همان درمان است انجام می دهند. آنها می توانند قبل از فعال شدن دارو از آزاد شدن مقدار بیشتر از حد آن جلوگیری کنند و مانع بروز مسمومیت شوند.
نانو پزشکی چیست؟ درمان و پیشگیری بیماری ها از قابلیت های خوب فناوری نانو به شمار می رود. این فناوری با استفاده از نانو ابزارها و نانو ساختارهای مهندسی شده، اعمالِ ساخت، کنترل، دیدن و ترمیم سیستم زیستی انسان در مقیاس مولکولی را انجام می دهد.
ابزارهای بسیار ابتدایی نانو پزشکی می توانند برای شناسایی بیماری و توزیع دارو، و همچنین توزیع هورمون در بیماری های مزمن و نقص های سیستم بدن به کار روند. ابزارهای بسیار پیشرفته تر، از قبیل نانو روبات ها هستند که به عنوان جراحان کوچک داخل بدن عمل می کنند. نانو روبات ها، روبات هایی هستند که اندازه آنها در حد نانومتر باشد. چنین ماشین هایی می توانند با ورود به داخل سلول ها ساختار آسیب دیده آنها را تغییر دهند و درصدد تعمیر آنها برآیند. آنها قادرند خود را تکثیر کنند یا نواقص ژنتیکی را با جا به جا کردن یا دستکاری مولکول های DNA برطرف سازند.( DNA ماده اصلی سازنده موجودات زنده و وارث ژنتیکی موجود زنده شناخته می شود. ) توانمندی های نانو پزشکی
دانشمندان معتقدند با پیشرفت هایی که در مهندسی ژنتیک، فناوری نانو و پزشکی ایجاد شده و درک عمیقی که از اعمال سلولی حاصل گردیده است، می توان ماشین های میکروسکوپی نیرومند و متخصص را برای مبارزه با بیماری ها طراحی کرد و توسط آنها در ابعاد سلولی به تعمیرات فیزیولوژیکی پرداخت. در تشخیص بیماری ها نمی توان به نتایج آزمون های آزمایشگاهی و تاریخچه بیماری متکی بود. اما با جا دادن نقشه ژنتیکی انواع عوامل بیماریزا در بانک اطلاعاتی نانو روبات، می توان حملات باکتریایی را نابود کرد. بدین ترتیب، با انجام عملیات ترمیمیِ قابل برنامه ریزی برای اصلاح بیماری های سلولی ناشی از افزایش سن، جلوگیری از پیری و درمان آن به یک واقعیت علمی تبدیل می شود.
محققان قادرند با حرکت دادن مولکول ها، موتورهایی در ابعاد نانو بسازند. اولین شرکت تخصصی نانوتکنولوژی، شرکت Zyvex است که در سال 1997 با هدف ساخت ابزارهای کلیدیِ ایجاد فناوری نانومولکولی آغاز به کار کرد. محصولات این شرکت، با تلاش گسترده گروههای مختلف تا ده سال آینده قابل استفاده خواهد شد؛ اگرچه ممکن است این پیشرفت، بعد از تجاری شدن نانو روبات های پزشکی صورت بگیرد. مثال هایی از کاربرد نانوفناوری در پزشکی
1- هدف گیری و ارسال دارو به نقاط غیر قابل دسترس بدن با تجهیزات نانومتری 2- تولید بافت های مصنوعی سازگار با بدن 3- تولید سیستم های هوشمند برای شناسایی بیماری های در حال ایجاد در بدن
4- درمان برخی از بیماری های صعب العلاج مانند سرطان، ایدز و هپاتیت. 5- مراقبت بهداشتی بهتر با استفاده از تجهیزات نانومتری در داخل بدن
آینده اندیشی در مورد نانو پزشکی مطمئناً رشته نانو پزشکی برای توسعه به چندین دهه زمان نیاز دارد. شاید پیش از اینکه ما به تخیلمان اجازه دهیم تا آزادانه در مورد قول های داده شده توسط نانو پزشکی خیالپردازی کند، بهتر است توانایی هایی را در نظر بگیریم که حقیقتاً قابل اجرا هستند. وقتی به نحوه حل مسائل مختلف توجه کنیم، متوجه می شویم بسیاری از مسائلی که امروزه دشوار به نظر می آیند راحت خواهند شد. چه بسا مسائلی که ساده تر جلوه می کنند، اما سخت تر از حد انتظار ظهور می یابند. زمانی فلج، واگیردار و علاج ناپذیر بود و امروزه به سادگی قابل پیشگیری است. سیفلیس زمانی انسان را تا حد دیوانگی و مرگ پیش می برد و اکنون با یک تزریق، خوب می شود و به نظر می رسد در آینده، قصه نانو فناوری در پزشکی، به قصه توسعه کنترل جراحی در ابعاد مولکولی تبدیل شود.
ادامه خواندن مقاله علم پزشکي
نوشته مقاله علم پزشکي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.