nx دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تعاون چیست
تعاون یعنی چه ؟تعاون به زبان ساده یعنی همكاری هنگامی كه فردی به تنهایی كاری انجام دهد یا طرحی را كه در ذهن خود دارد عملی سازد راه درست آن است كه از دیگران كمك بگیرد تا آن كار یا طرح به صورت دسته جمعی و با همیاری گروهی به نتیجه مطلوب برسد . این شكل از انجام كار به صورت جمعی و سازمان یافته را تعاونی می گویند .
تعاونی با ایجاد ارتباط مستقیم بین تولید و مصرف ، واسطه های غیر ضروری و بعضاٌ مزاحم را كنار زده و اشتغال كاذب را از ساختار اقتصادی جامعه حذف می كند . البته این عملكرد تنها به فعالیتهای اقتصادی محدود نمی شود ، بلكه در مورد خدمات فرهنگی و اجتماعی نیز صادق است . هنگامی كه مردم بتوانند با هزینه كمتر همراه با كیفیتی مناسب از خدمات فرهنگی ، آموزشی ، ورزشی و ; برخوردار شوند مسلماٌ برای بهره مند شدن از این خدمات تمایل و رغبت بیشتری خواهند داشت . نتیجه این رویكرد اجتماعی ، رشد فرهنگ و ارتقاء سطح دانش عمومی و تخصصی است كه پیامد منطقی آن چیزی جز كارآفرینی و اشتغال سالم نخواهد بود .شركت تعاونی چیست ؟
هرگاه گروهی از مردم آزادانه ، با همفكری یكدیگر و با سرمایه گذاری عادلانه فعالیتی را با اهداف معین اقتصادی یا فرهنگی آغاز نمایند كه در سود و زیان آن سهیم باشند در واقع یك شركت تعاونی تشكیل داده اند . افرادی كه شركت تعاونی را تشكیل می دهند اعضای تعاونی نام دارند و هر یك از آنها را یك عضو شركت تعاونی می نامیم .در شركتهای تعاونی همه اعضاء با هم برابرند و هیچ تفاوتی بین آنها وجود ندارد ، مگر آنكه یك عضو تلاش بیشتری برای موفقیت شركت از خود نشان دهد . در این صورت یك عضو با ارزش تعاونی به حساب خواهد آمد . شركت تعاونی سازمانی اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی است كه هدف آن حل مشكلات ، تأمین رفاه و زندگی بهتر برای اعضاء است .هر شركت تعاونی مانند یك خانواده است . اعضای آن هم افراد این خانواده به حساب می آینداهداف بخش تعاون كدامند ؟
– ایجاد و تأمین شرایط و امكانات كار برای همه با هدف ایجاد اشتغال .– قرار دادن وسایل کار در اختیار كسانی كه قادر به كارند ولی توانایی تهیه ابزار كار خود را ندارند .– پیشگیری از تمركز ناعادلانه ثروت در دست افراد و گروههای خاص در راستای تحقق عدالت اجتماعی .– جلوگیری از كارفرمای مطلق شدن دولت .
– قرار دادن مدیریت در اختیار نیروی كار به منظور بهره برداری مستقیم از حاصل كار خود .– پیشگیری از انحصار ، احتكار ، تورم و ناهنجاریهای اقتصادی .– توسعه و تحكیم مشاركت عمومی .هدف ما تشكیل شركت تعاونی نیست ، بلكه شركت تعاونی وسیله ای است تا از راه همکاری و تلاش دسته جمعی به رفاه و زندگی بهتر دست یابیم .سابقه تعاونیها در ایران و جهان :
الف _ در جهاندر سال 1843 میلادی در شهر راچدیل انگلستان 28 نفر از كارگران به علت نارضایتی از عملكرد صاحبان كارخانه ها دور هم جمع شدند تا چاره ای بیندیشند . موضوع این بود كه كارخانه ها به جای حقوق و دستمزد نوعی بن خرید به كارگران می دادند كه فقط در فروشگاههای وابسته به خودشان ارزش داشت . فروشگاهها نیز اجناس را با كیفیتی بسیار نامطلوب و بد عرضه می كردند .كارگران پس از مشورت با یكدیگر به این نتیجه رسیدند كه اگر خودشان كالاهای مورد نیازشان را تولید كنند می توانند اجناس را با كیفیت بهتری تهیه نمایند و در ضمن سودی را كه از فروش كالاها به دست می آورند بین خودشان تقسیم كنند . یكسال بعد، در دسامبر سال 1844 آنها فروشگاه تعاونی خود را افتتاح كردند. این اولین شركت تعاونی به شكل امروزی آن در جهان بود.
ب ـ در ایرانسابقه تعاونی در ایران به سال 1303 باز می گردد. در آن سال موادی در خصوص تعاونی مطرح و در مجموعه ای تحت عنوان قانون تجارت به تصویب رسید.در پی آن سال 1314 را میتوان نقطه آغاز تشكیل و ثبت قانونی شركتهای تعاونی در ایران قلمداد نمود .اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و خواست به حق مردم ایران در خصوص تحقق عدالت اجتماعی، بخش تعاونی جایگاه مهمی را در قانون اساسی جمهوری اسلامی به خود اختصاص داد .
در سال 1370 پس از تصویب قوانین مربوط به بخش تعاونی كلیه سازمانها و اداراتی كه به طور موازی در این زمینه فعالیت داشتند در یكدیگر ادغام شدند و تمامی وظایف و اختیارات آنها به وزارتخانه جدیدی به نام وزارت تعاون واگذار گردید. این وزارتخانه در سال 1371 رسماٌ آغاز به كار كرده و از آن زمان تاكنون با تمام توان خود در زمینه پیشبرد اهداف بخش تعاونی كشور تلاش می نماید .
مهمترین وظایف وزارت تعاون برنامه ریزی ، پشتیبانی ، گسترش و هماهنگی بخش تعاون كشور است . این وزارتخانه كوشش می كند از طریق تحقیق ، آموزش و ترویج فعالیتهای تعاونی را در اقصی نقاط كشور گسترش و تعمیق بخشد .انواع شركتهای تعاونی كدامند ؟شركتهای تعاونی هم به لحاظ شكل عضویت و هم از نظر نوع فعالیتشان تقسیم بندیهای مختلفی پیدا می كنند .انواع شركتهای تعاونی به لحاظ عضویت :
الف ـ شركت تعاونی عام : شركتی است كه عضویت در آن برای همه آزاد بوده و مؤسسین شركت بایستی سهام آن را به عموم مردم عرضه نمایند .ب ـ شركت تعاونی خاص : شركتی است كه عضویت در آن منحصر به گروههای خاصی از قبیل كارگران ، كارمندان ، ایثارگران ، زنان و ; می باشد و در نتیجه سهام شركت فقط به افراد واجد شرایط واگذار می گردد .
انواع شركتهای تعاونی به لحاظ نوع فعالیت :الف ـ شركتهای تعاونی تولید : كار اصلی و مهم این تعاونیها تولید كالا و محصول است . در شركتهای تعاونی تولید، اعضای شركت كار می كنند و دستمزد دریافت می نمایند .شركتهای تعاونی تولید در بخشهای گوناگون اقتصادی كشور مانند صنعت ، كشاورزی ، معدن و غیره به فعالیت مشغول هستند .ب ـ شركتهای تعاونی توزیع : این شركتها در امور مربوط به تهیه و توزیع كالا ، مسكن ، خدمات و سایر نیازمندیهای اعضاء فعالیت می كنند .شركتهای تعاونی توزیع انواع گوناگونی دارند و هدف همه آنها این است كه با مرغوبترین كیفیت و مناسبترین قیمت احتیاجات اعضای خود را برآورده سازند .اصول تعاون در قرن بیست و یكم :
اصول تعاون دستورالعملهایی هستند كه طبق آنها تعاونیها تحقق ارزشها را عملی می سازند . هفت اصل زیر در همایش بین المللی تعاون مطرح شده است :اصل اول : عضویت آزاد و اختیاریاصل دوم : كنترل دموكراتیك توسط اعضاءاصل سوم : مشاركت اقتصادی اعضاءاصل چهارم : استقلال و عدم وابستگیاصل پنجم : آموزش ، حرفه آموزی و آگاه سازیاصل ششم : همكاری تعاونیها با یكدیگراصل هفتم : توجه به جامعه
یك شركت تعاونی چگونه تشكیل می شود ؟چنانچه شما هم قصد تشكیل یك شركت تعاونی را دارید پس از مشورت با كارشناسان اداره تعاون محل سكونت خود، مراحل زیر را دنبال كنید :مرحله اول ـ تعداد و شرایط اعضاءشما می توانید برای تعاونی خود، به هر تعدادی كه لازم است، عضوگیری نمایید اما باید بدانید كه اگر كمتر از 7 نفر باشید، نمی توانید به تشكیل تعاونی اقدام كنید. در ضمن كلیه اعضاء باید شرایط زیر را داشته باشند :
1- تابعیت جمهوری اسلامی ایران.2- نداشتن ممنوعیت قانونی و حجر.3- خرید حداقل سهام در اساسنامه.4- درخواست كتبی برای عضویت در تعاونی.5- متعهدبودن به رعایت مقررات اساسنامه تعاونی.6- عدم عضویت در تعاونی مشابه.مرحله دوم ـ تشكیل هیأت مؤسس
در این مرحله باید طی جلسه ای دور هم جمع شده و از بین خود، افرادی را به عنوان هیأت مؤسس انتخاب كنید (حداقل 3 نفر ) . كاری كه هیأت مؤسس باید انجام دهد در قدم اول تهیه طرح پیشنهادی است .هیأت مؤسس در طرحی كه تهیه می كند، دلایل تشكیل تعاونی را می نویسد و مشخصات همه داوطلبان عضویت در تعاونی را تنظیم می كند .نحوه تأمین سرمایه و میزان آن، امكانات لازم برای شروع فعالیت تعاونی و میزان سهم هر عضو از موارد دیگری است كه باید در طرح پیشنهادی مشخص شود. گام بعدی تنظیم تقاضانامه ای با امضای داوطلبان تشكیل تعاونی، خطاب به اداره تعاون است .مرحله سوم ـ انتخاب و معرفی نماینده هیأت مؤسس به اداره تعاون
در اینجا هیأت مؤسس یك نفر را به عنوان نماینده تام الاختیار برای معرفی به اداره تعاون انتخاب می كند .نماینده هیأت مؤسس طرح پیشنهادی را به همراه تقاضانامه برای تشكیل تعاونی، به اداره تعاون ارائه می كند . پس از بررسی تقاضانامه و طرح پیشنهادی، اداره نظر خود را در خصوص تشكیل تعاونی اعلام می نماید .مرحله چهارم ـ تهیه مدارك لازم
در صورت موافقت اداره تعاون با تشكیل تعاونی هیأت مؤسس باید اقدامات زیر را انجام دهد :ـ دریافت مجوز از مراجع ذیربطبرای تشكیل تعاونی در رشته های مختلف ابتدا باید در صورت نیاز از دستگاه دولتی ذیربط مجوز فعالیت اخذ نماید . به عنوان مثال برای تشكیل تعاونی بهداشتی ـ درمانی بایستی از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكی مجوز گرفت و ; .ـ تدوین اساسنامه پیشنهادیاداره تعاون پس از موافقت با تشكیل تعاونی یك نمونه اساسنامه را به همراه فرمهای مورد نیاز دیگر در اختیار نماینده هیأت مؤسس قرار می دهد هیأت مؤسس باید بر مبنای نمونه ارائه شده اساسنامه پیشنهادی خود را تنظیم نماید .ـ افتتاح حساب به نام تعاونیدر صندوق تعاون یا حسابی كه توسط صندوق در یكی از بانكها تعیین می گردد .ـ دعوت از افراد واجد شرایط
هیأت مؤسس به وسیله یك آگهی عمومی از افراد واجد شرایط برای عضویت دعوت نموده و مهلت پذیرش، میزان سهم هر عضو به همراه مشخصات حساب افتتاح شده و خلاصه ای از طرح و اساسنامه پیشنهادی خود را اعلام می نماید .ضمناٌ نحوه انتشار آگهی های بعدی همانجا باید ذكر شود .
یك نسخه از آگهی نیز باید برای اداره تعاون ارسال گردد تا ناظر اداره برای حضور در اولین جلسه مجمع عمومی معرفی شود . پس از وصول مدارك متقاضیان و بررسی آنها ، هیأت مؤسس افراد واجد شرایط را به عضویت شركت در آورده و برگه ورود به اولین جلسه مجمع عمومی را برای آنها صادر می كند .مرحله پنجم ـ آگهی تشکیل جلسه مجمع عمومی عادیدر این مرحله هیأت موسس با انتشار آگهی بعدی خود از کلیه اعضاء برای تشکیل مجمع عمومی ( به منظور تدوین اساسنامه نهایی انتخاب هیأت مدیره و بازرسان شرکت ) دعوت به عمل می آورد .
توجه داشته باشید که چون هدف اولین جلسه مجمع برگزاری انتخابات می باشد فاصله زمانی انتشار این آگهی تا تاریخ برگزاری باید حداقل یکماه و حداکثر 35 روز باشد . این فاصله زمانی در سایر موارد حداقل 15 و حداکثر 35 روز خواهد بود .مرحله ششم ـ انتخاب هیأت مدیره
در اولین جلسه مجمع عمومی اساسنامه نهایی تدوین و انتخابات برای تعیین هیأت مدیره و بازرسان شرکت برگزار می شود . در اینجا پس از انتخاب هیأت مدیره وظایف هیأت موسس به پایان می رسد و تمامی مسئولیتها و و اختیارات قانونی شرکت تعاونی به عهده هیأت مدیره و مدیر عامل منتخب خواهد بود .هیأت مدیره باید از مدارک زیر 3 نسخه تهیه و به اداره تعاون ارسال نماید :– دعوتنامه تشکیل اولین جلسه مجمع عمومی
– صورتجلسه تصمیمات گرفته شده در اولین جلسه مجمع– صورتجلسه هیأت مدیره ( جلسه ای که در آن رئیس , نایب رئیس , منشی و مدیر عامل انتخاب شده و آمادگی خود را مبنی بر پذیرش مسئولیت اعلام داشته اند )– اساسنامه ای که به وسیله مجمع عمومی تصویب شده است .– فهرست اسامی و امضای اعضایی که در اولین جلسه مجمع عمومی شرکت داشته اند .– برگ رسید صندوق تعاون یا بانک که نشان دهد سرمایه پیش بینی شده برای تشکیل شرکت تعاونی به حساب صندوق یا بانک واریز شده است .– موافقت نامه اداره تعاون که برای تشکیل تعاونی صادر شده است .مرحله هفتم ـ ثبت شرکت تعاونی و صدور پروانه تأسیس
مدارک دریافت شده توسط اداره تعاون به اداره ثبت شرکتها ارسال می شود بعد از ثبت شرکت هیأت مدیره باید اقدام به انتشار آگهی تأسیس نماید .پس از آن و در آخرین مرحله اداره تعاون پروانه تأسیس شرکت تعاونی را صادر می کند و شرکت تعاونی می تواند فعالیت خود را آغاز نماید .مراحل تشکیل شرکت تعاونی
1- اجتماع داوطلبان واجد شرایط قانونی برای انتخاب و تشکیل هیأت موسس2- تشکیل هیأت موسس ( حداقل 3 نفر ) و تدوین تقاضانامه و طرح پیشنهادی3- ارائه تقاضانامه و طرح پیشنهادی توسط نماینده تام الاختیار هیأت موسس به اداره تعاون برای بررسی و اعلام نظر .
4- تهیه مدارک لازم در صورت موافقت اداره تعاون با تشکیل شرکت تعاونی ( در این مرحله هیأت موسس می بایست نسبت به اخذ مجوز از مراجع ذیربط , تدوین اساسنامه پیشنهادی , افتتاح حساب به نام تعاونی و دعوت از افراد واجد شرایط برای عضویت نیز اقدام نماید ) .5- انتشار آگهی و دعوت از کلیه اعضا برای تشکیل مجمع عمومی عادی6- تشکیل مجمع عمومی عادی , تدوین اساسنامه نهایی و انتخاب هیأت مدیره و بازرسان7- ثبت شرکت تعاونی و صدور پروانه تأسیس توسط اداره تعاون
متن ابلاغیه سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی به سران سه قوه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظامسیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مطابق بند یک اصل 110 ابلاغ میگردد . لازم است نکاتی را در این زمینه یادآور شوم:1- اجرای این سیاستها مستلزم تصویب قوانین جدید و بعضاٌ تغییراتی در قوانین موجود است , لازم است دولت و مجلس محترم در این زمینه با یکدیگر همکاری نمایند .2- نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام بر حسن اجرای این سیاستها با اتخاذ تدابیر لازم و همکاری دستگاههای مسئو ل و ارائه گزارشهای نظارتی هر سال در وقت معین مورد تاکید است .
3- در مورد سیاستهای کلی توسعه بخشهای غیر دولتی از طریق واگذاری فعالیتها و بنگاههای دولتی پس از دریافت گزارشها و مستندات و نظریات مشورتی تفصیلی مجمع , راجع به رابطه خصوصی سازی با هر یک از عوامل ذیل اصل 44 نقش عوامل مختلف در ناکارآمدی بعضی بنگاههای دولتی , آثار انتقال هر یک از فعالیتهای صدر اصل 44 و بنگاههای مربوط به بخشهای غیر دولتی ، میزان آمادگی بخشهای غیردولتی و ضمانتها و راههای اعمال حاکمیت دولت ، اتخاذ تصمیم خوهد شد.
ان شاء اللهبسم الله الرحمن الرحیمبا توجه به ذیل اصل 44 قانون اساسی و مفاد اصل 44 و به منظور :– شتاب بخشیدن به رشد اقتصاد ملی
گسترش مالکیت در سطح عموم به منظور تامین عدالت اجتماعیارتقاء کارآیی بنگاههای اقتصادی و بهره وری منابع مادی ، انسانی و فناوریافزایش رقابت پذیری در اقتصاد ملیکاستی از بار مالی و مدیریت دولت
افزایش سطح عمومی اشتغالتشویق اقشار مردم به پس انداز و سرمایه گذاری و بهبود درآمد خانوارهامقرر می گردد :
سیاستهای کلی توسعه بخشهای غیر دولتی و جلوگیری از بزرگ شدن بخش دولتی :1- دولت حق فعالیت اقتصادی جدید خارج از موارد اصل 44 را ندارد و موظف است هر گونه فعالیت (شامل تداوم فعالیتهای قبلی و بهره برداری از آن ) را که مشمول عناوین صدراصل 44 نباشد ،حداکثر تا پایان برنامه پنج ساله چهارم (سالیانه حداقل 20 % کاهش فعالیت ) به بخش تعاونی و خصوصی و عمومی غیر دولتی واگذار کند . با توجه به مسئولیت نظام در حسن اداره کشور ، تداوم و شروع فعالیت ضروری خارج از عناوین صدر اصل 44 توسط دولت ، بنا به پیشنهاد هیات وزیران و تصویب مجلس شورای اسلامی برای مدت معین مجاز است . اداره و تولید محصولات نظامی ، انتظامی و اطلاعاتی نیروهای مسلح و امنیتی که جنبه محرمانه دارد ، مشمول این حکم نیست .
ادامه خواندن مقاله تعاون چيست
نوشته مقاله تعاون چيست اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.