nx دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
پروژه کارآفرینی کارخانه تولید چشم الکترونیکی
مقدمه : طرح حاضر مطالعه امكان سنجی مقدماتی برای احداث كارخانه تولید چشم الكترونیك Electronic Eye) است. اهمیت صنایع وابسته به الكترونیك نور ی ، مانند چشم الكترونیكی ، به دلیل تنوع محصول و كاربرد در جوامع پیشرفته بسیار زیاد بوده و درآمد حاصل از آن در سال های گذشته افزایش یافته است . هر روز اختراع و ابداعی جدید بر اساس این تكنولوژی صورت می گیرد و بر كاربرد آن می افزاید . امروزه در فناوری های دیجیتا ل ، عكاسی ، فیلم برداری ، نظامی ، پزشكی و بسیاری دیگر از علوم ، از الكترونیك نوری ، چشم الكترونیك و یا سلول های نوری (فوتو رسیستانس) استفاده می شود.
ایجاد كارخانه تولید چشم الكترونیك مورد لزوم بسیاری از صنایع داخل كشور بوده و در شرایط فعلی با استفاده از واردات نیاز آنها تامین می شود . احداث این كارخانه با سرمایه ای در حدود 17575 میلیون ریال ، اشتغال زایی حدود 20 نفر و استفاده از تسهیلات بانك ها امكان پذیر است . طرح می تواند با استفاده از نوآوری و پس از رفع نیاز داخلی امكان صادرات نیز داشته باشد.
لازم به ذكر است كه تمامی محاسبات انجام گرفته در مطالعات امكان سنجی مقدماتی بر پایه داده ای ثانویه و موجود بوده و سودآوری آن نیز با توجه به برآوردهای مقدماتی فروش مورد تایید است . اما برای بررسی جامع و كامل، مطالعه دقیق نتایج س رمایه گذاری، تهیه پرفورما های مربوطه و تماس با شركت های خارجی انتخاب ی ، انجام مطالعات مشروح امكان سنجی بر پایه داده های اولیه پیشنهاد می شود.
هدف از این طرح مطالعات مقدماتی امكان سنجی برای احداث كارخانه تولید چشم های الكترونیك می باشد. مطالعات امكان سنجی مقدماتی بر اساس داده های ثانویه و با امكان خطای ( Electronic-Eye) 20 درصد برآورد می گردد . با توجه به كاربرد فراوان این محصول در بسیاری از ابزار و وسایل الكترونیكی بررسی ایجاد كارخانه برای آن می تواند مفید باشد.
نام کامل طرح و محل اجرای آن :تولید چشم الکترونیکی
محل اجرا :
مشخصات متقاضیان :نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن
دلایل انتخاب طرح :امروزه هزاران وسیله و ابزار الكترونیكی در دنیا برای بهبود زندگی انسان ها تهیه شده و هر روز جهان در برابر اختراعی تازه در تكنولوژی به ویژه در زمینه وسایل الكترونیك قرار می گیرد . از جمله مواردی كه در پیشبرد صنعت یك كشور موثر شناخته شده استفاده از نوآوری در جهت رقابت پذیری است كه برای بقاء صنایع به ویژه برای صنایع كوچك و متوسط اهمیت فراوان دارد.
سرمایه گذاری در صنایع الكترونیك با توجه به تنوع بسیار زیاد محصولات كه سبب شده كاربرد آن در دنیا بسیار وسیع باشد اهمیت فراوان دارد . در جهان امروز در تمامی كشورها حتی در كشورهای در حال توسعه در غالب نزدیك به كل منازل انواع و اقسام وسایل الكتریكی موجود بوده و وابستگی بشر به آنها روز به روز زیادتر می شود . با عنایت به حجم عظیم وسایل الكتریكی و دهها هزار شركت و كارخانه و متخصصینی كه در این زمینه در جهان فعالیت می كنند ، نوآوری و اختراع در ابزارها در جهت بهینه سازی كاربرد آنها نیز بسیار فراوان است .
یكی از صنایعی كه در قرن حاضر در دنیا اهمیت و نوآوری های فراوان داشته ، الكترونیك نوری یا ( OPTO-ELECTRONICS) است كه پایه بسیاری از ابزار الكترونیك از جمله چشم الكترونی ك و سلول های نوری و غیره می باشد . كاربرد فراوان این صنعت در بسیاری از وسایل الكترونیكی از جمله دزدگیرها ، بعضی از انواع لامپ ها ، دوربین های عكاس ی ، فیلمبرداری ، تلویزیون و دهها ابزار دیگر سبب شده كه توجه صنعتگران را به خود جلب نماید . مطالعه در زمینه ایجاد كارخانه چشم الكترونیكی می تواند برای شناخت این صنعت و امكان سرمایه گذاری در آن مفید باشد . لازم به ذكر است كه به دلیل كاربرد بسیار زیاد و وسی ع ، این محصول بیشتر از بسیاری از وسایل دیگر الكترونیكی سود آور می باشد.
وضعیت و میزان اشتغالزایی :تعداد اشتغالزایی این طرح 25 نفر میباشد .
تاریخچه و سابقه مختصر طرح :چشم الكترونیك با كد آیسیك3210و كد تعرفه 9101200 دستگاهی استدقیق ، ظریف و حساس برای كنتر ل حركت و جابجایی اشیا یا افراد توسط نور . كافیست نور به مقدار لازم به سلول حساس دستگاه بتابد . به محض آن كه فرد یا شیئی از مقابل دستگاه عبور كند یا جابجا شو د ، بطوریكه تابش نور به سلول حساس كاهش یابد و یا متوقف شو د ، دستگاه فوراً واكنش نشان می دهد.توصیف ف وق در واقع تعریف اولیه از ابزاری است كه با وجود سادگی ساختار از تكنولوژی پیشرفته الكترونیك نوری استفاده می كند. سال 1887 میلادی هانریش هرتز دانشمند آلمانی در حین انجام آزمایش متوجه شد كه تاباندن نور با طول موج های كوتاه مانند امواج فرابنفش به كلاهك فلزی الكتروسكوپ با بار منفی باعث تخلیه الكتروسكوپ می شود وی با انجام آزمایش های بعدی نشان داد كه تخلیه الكتروسكوپ بخاطر جدا شدن الكترون از سطح كلاهك فلزی آن است . این اولین قدم برای شناخت پدیده ای شد كه دهها سال بعد به عنوان الكترونیك نوری مورد استفاده بشر قرار گرفت.
هرچند تكنولوژی الكترونیك نوری به ده ها سال پیش بر می گردد اما چشم الكترونیك نزدیك به ساختار امروزی در دهه 1970 توسط یكی از متخصصین شركت سونی تهیه شد . این كارشناس در ادامه تحقیقاتی كه 2 نفر از متخصصین شركت آمریكایی بل برای تهیه ابزار مورد نیاز د وربین عكاسی انجام داده و به نتایجی رسیده بودند اولین چشم الكتریك را اختراع نمود .
دزد گیرها ی معمولی در و پنجره سنسورهایی هستند كه به باز و بسته شدن در حساسند . این سنسورها دو تكه دارند كه یكی روی چهارچوب و دیگری روی قسمت متحرك در و پنجره و درست رو به ر وی هم نصب می شوند . تكه ثابت حاوی یك كلید خیلی ساده فنر دار و تكه متحرك دارای یك آهن رباس ت . وقتی در بسته است و این دو تكه روی هم قرار دارند. نیروی آهن ربا بر كشش فنر غلبه می كند و كلید را بسته نگاه می دارد . اما به محض باز شدن در وكنار رفتن آه ن ربا ، فنر قطعه متحرك كلید را بالا م ی كشد و اتصال را قطع می كند . جعبه كنترل كه كلید به آن متصل است ، این تغییر وضعیت را احساس كرده و آژیر دزد گیر را به كار می اندازد.
چشم الكتریكی ، سلول های فوتو الكتریك و سلول های نوری همه ابزاری هستند كه ویژگی های الكتریكی آنا ن (از قبیل ولتاژ ، شدت جریان و مقاوم ت ) با تابش نور بر آنان تغییر می كند .معمولی ترین آنان از 2 الكترود مجزای از اجسام نیمه هادی حساس به نور تشكیل شده است. معمولا دارای یك باطری یا سایر منبع الكتریسیته هستند كه جریان الكتریسیته را در آنان ایجاد می كند . وقت ی كه نور به به جسم نیمه هادی سلول نوری (یا چشم الكتریكی ) برخورد می كند جریان در مدار بر اساس شدت نور افزایش یا كاهش پیدا می كند.
انواع بسیار ساده چشم الكترونیك روی درب فروشگاه ها و مغازه ها وجود دارد . این سیستم ها در واقع یك رادار ساده است كه از یك فرست نده و گیرنده امواج مایكروویو ( یا فراصوت )تشكیل شده اند . فرستنده ب ه طور پیوسته این امواج را تولید و در فضا منتشر می كند . این امواج به اجسام و موانع موجود در محیط برخورد می كنند و قسمتی از بازتاب هایشان به طرف گیرنده باز می گردد و یك الگوی بازتاب ایجاد می كند كه شكل آن به نوع و چیدمان اشیاء موجود بستگی دارد . هنگامی كه افراد در معرض تابش امواج قرار م ی گیرند بدن آنان با انعكاس بخش جدیدی از امواج به طرف گیرنده الگوی بازتاب را تغییر می دهد .
گیرنده این تغییر را حس كرده و سیگنالی به جعبه كنترل می فرستد كه آژ یر را به صدا در م ی آورد . البته انواع جدید این حس گرها ب ه جای تابش پیوسته امواج (روش فعال ) از روش منفعل بهره می برند . چون اجسام گرم و از جمله بدن انسان به طور پیوسته از خود امواج مادون قرمز تابش می كند ، بنابراینمی توان صرفا با ی ك گیرنده IR الگوی امواج مادون قرمز محیط را ثبت و تغییرات آن را كنترل نمود . در این وضعیت افزایش ناگهانی و شدید امواج رسیده از یك نقطه می تواند به معنی ورود یك موجود زنده به محدوده امواج باش د . البته این سیستم كاست ی هایی دارد از جمله اینكه با یك پوشش مناسب می توان امواج مادون قرم ز را تا حد زیادی را فیلتر كرد ه و سنسور را فریب داد.
موارد مصرف و كاربرد چشم الكترونیكیالكترونیك نوری كاربرد بسیار وسیعی در صنایع الكترونیك داشته و سلول های نوری یا به عبارت دیگر چشم های الكترونیكی نیز موارد استفاده فراوان دارند . بعضی ازكاربرد های چشم الكترونیك را می توان در موارد زیر خلاصه نمود .• ابزارهای كنترلی برای جاده ها و ترافیك• پزشكی• دوربین های فیلمبرداری
• دوربین های عكاسی دیجیتال• آلات و ابزار الكترونیكی موسیقی• اسباب بازی های مختلف• دزدگیرها و آژیرهای مختلف
• باز و بسته كردن در ساختمان ها ، درب گاراژها و غیره• بعضی از انواع فن ها و پنكه های الكتریكی• صنایع نظامی و كنترلی• خطوط تولید و دستگاه های صنعتی
• هها كاربرد دیگر
اهمیت صنعت در جهان و ایرانتكنولوژی های نوری در جهان از اهمیت ویژه برخوردار بوده و متخصصین مختلف سعی در پیوند این تكنولوژی و نانوتكنولوژی دارند . علاوه بر آنكه كنفرانس ها و سمینارهای علمی فراوانی برای توسعه این صنعت برپا شده ، متخصصین فراوانی نیز در سراسر دنیا برای گسترش آن تلاش می كنند.
كاربرد فراوان این تكنولوژی كه بسیار فراتر از ساختار ساده ای است كه در ایران به عنوان چش م الكترونیك شناخته می شود ، سبب شده كه مطالعات و تحقیقات مربوط به آن زیاد و بازارآن نیز در حال گسترش باشد . آكادمی نانوفوتونیك (Nanophotonics academy) در اروپا و كشورهای عضو OECD برای تحقیقات علمی مربوط به این تكنولوژی تشكیل شده و در سال 2007 نیز سمینارهای ی را لهستان ، سویس ، اسپانیا و قبرس برای بررسی ابزارهای مورد استفاده و تركیب تكنولوژی های مختلف یا آن تشكیل می دهد . این تكنولوژی از موارد در حال رشد جهان می باشد.
اگرچه اهمیت این تكنولوژی در ایران كمتر شناخته شده و در سطوح اولیه آن باقیمانده اما با توجه به كاربرد وسیع آن در صنایع و فعالیت های مختلف ، مطالعات آن توسط متخصصین الكترونیك در حال انجام است.
استاندارد های چشم الكترونیكاستانداردهای جهانی برای تولید این صنعت نیز همانند سایر صنایع وجود دارد كه شامل ISO های مختلف می باشد . سازمان جهانی استا ندارد برای تولید كلیه كالاها و محصولات استانداردهای مشخصی در زمینه بهداشت ، كیفیت ، آزمون و سایر ویژگی ها دارد. موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران كه تنها سازمانی است كه بر طبق قانون می تواند استاندارد رسمی فرآورد ه ها در ایران را تعیین و تدوین و اجرای آنها را با كسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام نماید ، كلیه استانداردهای مربوط به تمامی كالاهای تولیدی را دارا میباشد.
كالاهای جایگزین چشم الكترونیكاگرچه كالاهای جایگزین برای این صنعت وجود ندارد اما برای برخی از كاربردهای آن مانند دزدگیرها انواع دیگری نیز وجود دارد كه از تكنولوژی های قدیمی تر از سلول های نوری استفاده می كنند. بطور كلی كالای جایگزین دیگری كه بتواند كاربردهایی با وسعت این تكنولوژی داشته باشد ، وجود ندارد . البته نوآوری در این صنعت بسیار زیاد است و ابزارهای مورد استفاده در آن مرتبا تكمیل یا عوض می شوند . به علاوه كاربردهای آن نیز روز به روز توسعه یافته و در نتیجه انواع آن نیز افزایش می یابد . امروزه با استفاده از فیبر نور ی ، لیزر و یا مواد دیگر انواع چشم الكترونیك ساخته شده است. اما كالای جایگزین برای آن وجود ندارد.
مطالعات بازار :حجم بازار بین المللی و تولید كنندگان عمدهبازار جهانی الكترونیك نوری در طول ده سال گذشته پیوسته در حال افزایش بوده است . آمارها نشان می دهد كه میزان درآمد از الكترونیك نوری در سال 2003 در جهان نزدیك به 10 میلیارد 16 میلیارد دلار رسیده / دلار بوده اما در فاصله 4 سال بعد یعنی در سال 2006 به بیش از 8 است. رشد بازار الكترونیك نوری در جهان زیاد می باشد.
نتایج به دست آمده از بررسی ها نشان می دهد كه میزان درآمد الكترونیك نوری در فاصله 5 / سال گذشته نزدیك به 16 درصد رشد داشته و در سال 2007 به 17/7 میلیارد دلار خواهد رسید.جدول زیر بخش عمده ای از افزایش میزان درآمد مربوط به تنوع محصول و گسترش تقاضا و سهم اندكی به دلیل بالا رفتن قیمت بوده است.میزان رشد الكترونیك نوری برای 5 سال آینده نیز 16 درصد پیش بینی شده است . براساس این میزان رشد ، درآمد فیبر نوری در سال 2011 بیش از 32 میلیارد دلار خواهد بود . جدول 5-2 برآورد درآمد محصول در جهان را تا سال 2011 نشان می دهد
مهم ترین تولی د كنندگان الكترونیك نوری در جهان، در اروپا، آمریكا و ژاپن قرار دارند . امروزه بعضی دیگر از كشورهای جنوب شرقی آسیا نظیر چین، كره جنوبی و هنگ كنگ نیز در زمینهالكترونیك نوری فعال شده اند . جدول 5-3 گروهی از تولید كنندگان بزرگ الكترونیك نوری در جهان را نشان می دهد.
بازار داخلی و رقبای آنهمانند سایر محصولات صنعتی به دلیل مشكلات مربوط به داده ها ، میزان تولید و یا درآمد ازمحصول برای ایران در دسترس نمی باشد . شركت های كوچك فراوانی در تولید انواع كیت های ساده، دزدگیرها، چشم ال كترونیك ساده، انواع سنسورها برای استفاده در ابزارهای مختلف فعال هستند. اما بخشی از بازار داخلی در اختیار واردكنندگان چشم الكترونیك و سایر ابزار الكترونیك نوری است كه از كشورهای مختلف به ویژه از شرق آسیا و اروپا وارد می كنند.
با توجه به وسعت كاربرد كالا ، حجم تقاضا برای آن ، نیاز به مطالعات وسیع دارد كه در امكان سنجی مقدماتی نمی توان به آن پرداخت . نكته مهم در زمینه الكترونیك نوری و چشم الكترونیك افزایش كاربردهای آن جهان و به تبع آن در ایران می باشد كه به وسیله اختراعات جدید در این زمینه صورت می گیرد . امروزه نوآوری های فراوانی در زمینه های پزشك ی ، معلولیت ها ، كنترل وقایع تا فاصله های دور و غیره برای این محصول در حال تحقق است كه می تواند تقاضا برای آن را در داخل كشور وسعت ببخشد.
واحدهای تولیدی داخلی در آمارهای وزارت صنایع از جمع 8 مجوز صادر شده برای چشم الكترونیك تنها 3 واحد صنعتی فعال هستند . كه در تبریز ، مشهد و تهران قرار دارند و ظرفیت اسمی آنان بین 5000 تا 15000 چشم الكترونیك در سال می باشد . بنظر می رسد كه تنها این سه واحد تولیدی برای مصارف صنعتی تولید داشته باشند كه كل حجم ظرفیت اسمی آنان حد ود 27000 دستگاه بوده است.با توجه به كاربرد وسیع این محصول به نظر می رسد حجم تقاضا از میزان تولید بسیار بیشتر است . لازم به ذكر است كه كارخانجات صنعتی در ایران به دلایل مختلف ، كمتر از ظرفیت اسمی خود تولید می كنند . بنابر این بر اساس نیاز دستگاه های مختل ف الكترونیكی به این محصول ، میزان عرضه تولیدات داخلی كمتر از تقاضا می باشد.
صادرات و واردات محصول و شرایط آنانواع فراوان كیت ها و چشم الكترونیكی وارداتی سامسونگ از كره ، كامه از اروپا ، سونی و توشیبا از ژاپن در بازار ایران وجود دارد . با توجه به بررسی های به عمل آمده از بازار به نظر می رسد كه بخش قابل توجهی از نیاز داخل كشور ازطریق واردات تامین شده و برخی از واحدهای كوچك نیز به مونتاژ این محصول می پردازند.
توجه به این نكته ضرور است كه در رابطه با چشم الكترونیك ، تنوع فراوانی از نظر پیچیدگی تكنولوژی آن وجود دارد كه بر اساس كاربرد آن در صنایع مختلف تعیین می شود . در بسیاری از مدارس اروپا ، آمریكا و حتی ایران دانش آموزان انواع كیت های مشابه را خود تولید می كنند و حتی در بازار ایران نیز كیت های آموزشی به ویژه در زمینه های جذاب الكترونیك مانند دزدگیر یا ابزارهای اخطار و غیره وجود دارد كه همه به عنوان چشم الكتریكی شناخته می شوند . این ابزار های آموزشی كاربرد چندانی در صنعت ندارند و چشم های الكتریكی مورد استفاده در بسیاری از ابزار الكتریكی پیچیده تر از آنها هستند و اكثر نیاز كارخانه ها به آنها از طریق واردات تامین می شود . شرایط خاصی برای واردات این محصول غیر از حقوق گمركی و سود بازرگانی ( مجموع هر دو نزدیك به 27 درصد ارزش) وجود ندارد.
بهای محصولقیمت چشم الكترونیك در بازارهای دنیا به دلیل تنوع فراوان محصول بسیار متغیر و از 10 دلار در انواع بسیار ساده تا 300 دلار در نوسان است و قیمت متوسط برای آن نزدیك 80 دلار برآورد شده است . قیمت داخلی آن نیز از 3500 تومان تا 50 هزار تومان در نوسان است. متوسط قیمت این محصول با توجه به كیفیت آن و پایین بودن دستمزد نسبت به بازارهای بین المللی به ویژه اروپا و آمریكا ، می تواند 35 هزار تومان برای هر دستگاه تعیین شود.
جمع بندی بازاربررسی ها و مطالعات انجام شده در جهان و ایران نشان می دهد كه چشم الكترونیك نیز مانند سایر كالاهای جدید وابسته به الكترونیك نوری به دلیل تنوع محصول ، نوآوری و كاربرد فراوان، در دن یای امروز بازار نسبته خوبی داشته و در سال های آینده نیز از وضعیت مناسبی برخوردار خواهد شد.مهم ترین كشورهای فعال در الكترونیك نوری كشورهای بسیار پیشرفته مانند آمریكا ، اروپا و ژاپن می باشند . این خود نشان دهنده اهمیت این صنعت در آینده جهان است كه ایجاب می كند.كشورهایی نظیر ایران در این تكنولوژی فعال باشند . البته پرداختن به الكترونیك نوری ، وسیع تر از چشم الكترونیك است اما تولید سلول های نوری و چشم الكترونیك ، با كاربردهای نوین آن ، از اهمیت لازم برخوردار است.
بررسی بازار داخلی نشان می دهد كه قسمت قابل توجه ی از نیاز مصرف كنندگان فعلی به ویژه در بخش صنعت از طریق واردات تامین شده و تولید كنندگان داخلی قادر به پوشش مناسب بازار نیستند . بنا بر این احداث این كارخانه می تواند بازار خاص خود را داشته باشد و از حجم واردات بكاهد . در صورت انجام تحقیق و توسعه كافی و اس تفاده از نوآوری ، واحد صنعتی مربوطه امكان گسترش و صادرات را نیز خواهد داشت.
مشخصات فنی :اجزاء تشكیل دهنده محصولهمانطور كه گفته شد چشم الكترونیكی ، دستگاهی است حساس به نور بطوریكه اگر تابش نور به سلول حساس فوتو الكتریك آن كاهش یابد و یا متوقف شو د ، دستگاه فورا واكنش نشان می دهد . این دستگاه معمولا با ولتاژ 6 یا 12 ولت كار می كند و مصرف آن در حالت بی كاری نزدیك به صفر است . بنابراین حتی اگر باتری خشك به آن وصل شود ، مدت ها دوام می آورد .
ضمنا یك پتانسیومتر تنظیم حساسیت روی فیبر تعبیه شده است كه به كمك آن می توانید دستگاه را برای استفاده در شرایط نوری مختلف به دقت تنظیم نمایی د . دستگاه چشم الكترونیك كاربردهای گوناگونی دارد كه از جمله م ی توان به كاربرد آن به عنوان دزدگیر در موسسات و منازل و اتومبیل ها اشاره كرد . ضمناً برای كنترل مسیر ها جهت آگاهی از ورود و خروج افراد نیز به كار می رود.
چشم الكترونیكی از قطعات زیر تشكیل شده است :• مقاومتهای مورد نیاز در ابعاد مختلف و (Light Dependant Resistors) LDR• خازن الكترولیت• خازن ها• ترانزیستور• سلول فتورزیستانس• پتانسیومتر• IC• افزودنی ها مانند بلندگو و غیره
مدار شماتیك محصولیكی از ساده ترین مدارهای شماتیك چشم الكترونیكی را می توان از توضیحات زیر شناسایینمود. نخستین بخش مدار را یك مولتی ویبراتور مركب از ترانزیستورها ی مختلف تشكیل می دهد . مقدار خازن های این بخش طوری انتخاب شده است كه سیگنال های صوتی ثابتی با فركانس حدود یك ك یلو سیكل ایجاد م ی كند . این سیگنال ها در پایه كلكتور ترانزیستور مربوطه قابل دریافت است و اگر یك گوشی كریستالی به پایه م ذكور وصل شود ، سیگنال ها به صورت صدای سوت شنیده می شوند . دومین بخش مدار ، یك آمپلی فایر صوتی دو ترانزیستوری است كه به صورت مستقیم به یكدیگر وصل شد ه اند .
ترانزیستور دوم یك ترانزیستور تیپ مثبت PNP است كه سیگنال های صوتی را از طریق یكی از خازن ها دریافت می كند و پس از تقویت سیگنال ها، آنها را برای تقویت نهایی ( تقویت قدر ت ) به ترانزیستور بعدی می دهد . پایهB ترانزیستور اول از طریق سلول فوتورزیستانس (Cds ) به ولتاژ مثبت وصل شده است و در حالتی كه نور به صفحهCds بتابد ، مقاومت آن كاهش یافته ولتاژ مثبت قابل توجهی به پایه B می رسد و ترانزیستور را در حالت خاموشی نگه می دارد كه در این حالت ولتاژ تغذیه مولتی ویبراتور قطع است و كار نمی كند و لذا هیچ صدایی از بلندگو پخش نمی شود.
اما همین كه مانعی بر سر راه تابش نور به Cds ایجاد شود ، مقاومت آن افزایش می یابد و ولتاژ مثبت پایه B كاسته شده و در عوض پایهB از طریق پتانسیومتر Pot و مقاومت اول ولتاژ منفی دریافت می كند كه در نتیجه مدار مولتی ویبراتور به كار می افتد و صدای بوق از بلندگو پخش می شود . با تنظیم پتانسیومتر (مقاومت متغیر ) می توان ولتاژ پایه B ترانزیستور اول را برای شرایط نوری مختلف به دقت تنظیم نمود . یكی از بخش های مهم در چشم الكترو نیك داشتن امكانات برنامه ریزی است كه در حالت های استاندارد به آن افزوده نشده است . علاوه بر آن قابلیت های متفاوتی را می توان به این مدار اضافه نمود . از جمله تایمر های مختلف ، شمارنده ها و غیره .
انواع چشم الكتریكیچشم الكترونیكی انواع مختلف برای ابزارهای گوناگون دارد . اگرچه پایه غالب این محصولات مشابه است . اما بر اساس نیاز چشم های الك تریكی محصولات مختلف دارای قابلیت های متفاوت است . در این قسمت چند نوع از چشم الكتریكی های موجود در بازارهای ایران معرفی می شوند .لازم به ذكر است كه نامگذاری انواع موجود تاحدی براساس نظر فروشندگان آن و نه بخاطر ویژگی های محصول بوده است . به علاوه این گونه كیت ها كمتر جنبه صنعتی دارد و تنها برای شناسایی كاربردهای آنها معرفی می شود.
-چشم الكترونیك حساسبا كمك این دستگاه می توان مسیرهای مورد نظر را كنترل كرد . عبور فرد و یا اشیاء مختلف از مقابل سنسور دستگاه موجب به كار افتادن آن می شود. دارای رله است و می تواند با تابش و یا قطع نور دستگاهی را روشن و یا خاموش نماید . مجهز به مدار 95 میلی متراست.
– چشم الكترونیك اتوماتیكهنگامی كه مانعی از جلوی این دستگاه عبور كند رله دستگاه به كار می افتد. می توان رله دستگاه را در وضعیت وصل باقی نگهداشت تا به حالت اول برنگردد . دستگاه با كمك یك كلید م ی تواند در روشنایی و یا تاریكی مورد استفاده قرار گیرد . ولتاژ آن 9 تا 12 ولت و 110 میلیمتر میباشد.
– دزدگیر)چشم الكترونیك ) نوری با آلارممد اری كه تحت عنوان چشم الكترونیك ارائه شده، یك سنسور بسیار حساس نوری است كه با تاریك شدن محیط عمل نموده، آلارمی شبیه بوق از بلندگو پخش می كند. منبع تغذیه این كیت 9 تا 12 ولت مستقیم DC است كه م ی تواند از باتری یا آداپتور ت أمین و بارعایت قطب های مثبت و منفی به مدار متصل شود .
تایم كنترلاگر دو نقطه SET حتی برای یك لحظه بسیار كوتاه به یكدیگر اتصال پیدا كند تایمر به كار می افتد . زمان مورد نیاز به كمك پتانسیومتر تنظیم م ی شود. دارای رله است و می تواند دستگاه مورد نظر را در مدت معین روشن و یا خاموش نگه دارد . مجهز به آداپتور بوده و 75 میلی متر می باشد .
آب سنج حساسبه محض برخورد سوندهای دستگاه به آب، رله دستگاه عمل می كند و م ی تواند دستگاهی را روشن و یا خاموش نماید . دارای پتانسیومتر مخصوص برای كنترل حساسیت و قا بل استفاده برای كنترل حداكثر و یا حداقل سطح آب در منابع و مخازن می باشد . كاربردهای 67 میلیمتر است .
ادامه خواندن پروژه کارآفريني کارخانه توليد چشم الکترونيکي
نوشته پروژه کارآفريني کارخانه توليد چشم الکترونيکي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.