nx دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تجسّم اعمال
تجسم یا تجسّد اعمال در لغت به معنی مجسم شدن كارهاست و در اصطلاح بدین معناست كه كردارهای نیك و بد آدمی پس از مرگ وی، در عالم برزخ و نیز در رستاخیز مجسم میگردند و با پیكری زیبا یا با پیكری زشت پدیدار میشوند و او را شادمان یا اندوهگین میسازند. تجسّم یا تجسد اعمال، اصطلاحی است كه میتوان آن را مشترك در دین، كلام، عرفان و حكمت متعالی صدرالدین شیرازی و پیروان وی به شمار آورد.
دربار مسئل تجسم اعمال دو دیدگاه وجود دارد: دیدگاه اول: تجسم اعمال با موازین نقلی و عقلی ناسازگار است. طرفداران این دیدگاه ضمن استناد به برخی از آیات ناسازگار با نظری تجسم اعمال، به تأویل آیاتی میپردازند كه ظاهراً مؤید و مثبت این نظریه به شمار میآید؛ بعنوان نمونه، رؤیت اعمال در آی:«.. لِیرَوْاْ أَعْمَالَهُمْ » (زلزله/6)طبق تصریح طبرسی در مجمعالبیان به دو گونه قابل تفسیر است: نخست تفسیر باطنی كه عبارت است از معرفت اعمال یا شناخت كردارها با چشم دل و در پرتو رؤیت قلب؛ دوم، تفسیر ظاهری كه عبارت است از شناختی كه در پرتو دیدن با چشم سَر به بار میآید كه در این صورت، مراد از دیدن اعمال، “دیدن نتیج اعمال” یا “رؤیت نام اعمال” است، نه دیدن خود اعمال، و بر طبق هر دو تفسیر، تجسم اعمال، منتفی است. در نقد و ردّ عقلانی نظری تجسم اعمال، همچنین استدلال كردهاند كه: اعمال، عَرَض است و عَرَض طبق قاعد “العرضَ لا یبقی زمانین”، در دو زمان نمیماند و پیداست كه اعمال در شمار اعراض است و به سبب ناپایداری، در دو زمان، تجسم یافتن آن منتفی است.دیدگاه دوم: طرفداران دیدگاه دوم، تجسم اعمال را به دلایل نقلی و عقلی ممكن میدانند و معتقدند: 1- آیات و روایات، تجسم اعمال را تأیید میكنند؛ 2- به حكم تبدیل امر بالقوه به امر بالفعل، تجسم اعمال ممكن است، زیرا كه صورت مجسم كردارها در آن جهان، حالت بالفعل كردارهای این جهانی است؛ 3- بدان سبب كه ذهن در عین تأثیر میگذارد و عین نیز در ذهن مؤثر است، تجسم اعمال امری ناممكن نیست.
بدین ترتیب دیدگاه مثبت مشتمل بر سه نظریه خواهد بود:الف) نظری دینی- كلامی: این نظریه از صریح برخی از روایات بدست میآید و با آیات قرآنی مورد تأیید قرار میگیرد. بر طبق این گونه روایات و به تأیید آیات، تجسم اعمال در دو نشئه تحقق مییابد.گویاترین روایات در این زمینه سه روایت است:1- روایتی كه بر طبق آن مردم ر روز رستاخیز براساس نیاتشان برانگیخته میشوند.2- روایتی كه بر طبق آن، برخی از مردم با صورت¬هائی زشتتر از شكل میمون و خوك محشور میشوند.3- روایتی كه بر طبق آن، مردم در روز رستاخیز، از جهت نحو راه رفتن،سه گروهاند: سواران، پیادگان، و آنان كه با صورتهایشان راه میروند.
ب) نظری عرفانی: عارفان معتقد به نظری “تجسم اعمال”، ضمن استشهاد به غالب آیات و روایاتی كه از آنها سخن رفت، در تبیین نظری تجسم اعمال بر مبنایی فلسفی كه همانا “تبدیل امر بالقوه به امر بالفعل” است، تكیه میكنند. بر این مبنا خُلقها، خویها و باورها در این جهان نسبت بدان جهان، اموری بالقوه به شمار میآیند و فعلیت یافتنشان در عالم برزخ و عالم آخرت، عینیت یافتن و مجسم شدن آنهاست. لاهیجی در مفاتیح الاعجاز برای تبیین و توضیح نظری تجسم اعمال، در شرح ابیات شبستری از قوت عنصری و تبدیل آن به موالید ثلاث (جماد، نبات، حیوان) شاهد میآورد. بدین معنا كه قوت عنصری، كه بالقوه موالید ثلاث محسوب میشود، در این جهان، به تدریج فعلیت مییابد و به جماد و نبات و حیوان تبدیل میگردد. بر این اساس، اعمال و اعتقادات آدمی در این جهان، حالت بالقوه دارند و در عالم برزخ و سپس در جهان آخرت، فعلیت مییابند و در هیئتهای زیبا و زشت تجسم پیدا میكنند.
ج) نظری فلسفی- صدرایی: صدرالدین شیرازی نخستین متفكری است كه نظری تجسم اعمال را در نظام فلسفی خویش وارد كرد و بدان صورت عقلی – فلسفی بخشید. ملاصدرا در این كار، هم از آیات و روایات بهره گرفت و هم از نظری عرفانی تجسم اعمال سود جُست. مبنای ملاصدرا در تبیین فلسفی تجسم اعمال، “تاثیر و تأثّر ذهن و عین یا نفس و جهان واقع در یكدیگر” است. براساس این تأثیر و تأثر، هر پدید بیرون ذهنی، در ذهن یا در نفس اثر میگذارد و هر صورت درون ذهنی یا هر صورت نفسانی نیز در واقعیتهای بیرون ذهنی مؤثر است. مثلاً پدید رطوبت، به عنوان صورتی بیرون ذهنی در حس، خیال و عقل تأثیر میكند و صورت محسوس و متخیل رطوبت در حس و خیال، و صورت كلی رطوبت در عقل پدید میآید. اختلاف صورتهای پدید آمده از آن روست كهنحو اثر یك مؤثر در مواطن مختلف،متفاوت است. عكس مسئله هم صادق است، یعنی مثلاً، خشم كه صورتی درون ذهنی یا نفسانی است، بیرون از ذهن اثر میگذارد و موجب برافروختگی چهر شخص خشمگین میشود، و بسا كه این تاثیر، شدت بیشتری بیابد و خشم درونی، آتشی بیرونی پدید آورد و بدین ترتیب در عالم آخرت به صورت “آتشی كه خدا افروخته، دلهای [ناپاكان] را آتش میزند”. (همزه/6-7)
پس از ملاصدرا و نفوذ و رواج فلسف وی در میان متفكران ایرانی – اسلامی، بیشتر اندیشمندان تا روزگار حاضر از نظری تجسم اعمال جانبدرای كردند. از جمل این اندیشمندان میتوان از فیض كاشانی، سبزواری و علامه طباطبایی نام برد. تجسم و جاودانگى اعمال و مكتسبات انساناز قرآن كریم و اخبار و روایات پیشوایان دینى چنین استنباط مىشودكه نه تنها انسان باقى است و جاوید مىماند، اعمال و آثار انسان نیز به نحوى ضبط و نگهدارى مىشود و ازبین نمىرود و انسان در نشئه قیامت تمام اعمال و آثار گذشته خود را «مصور» و «مجسم» مىبیند و مشاهده مىكند.اعمالو آثار خوب با صورتهاى بسیار زیبا و جالب و لذت بخش تجسم مىیابند و به صورت كانون لذت و بهجت در مىآیند،و اما آثار بد انسان با صورتهاى بسیار زشت و وحشتزا و مهیب و موذى تجسم مىیابند و به صورت كانون درد و رنج و عذاب در مىآیند (1) .در اینجا به ذكر سه آیه از قرآنمجید و دو حدیث از رسول اكرم(ص)اكتفا مىكنیم.اما آیات: 1یوم تجد كل نفس ما عملت من خیر محضرا وما عملت من سوء، تود لو ان بینها و بینه امدا بعیدا (2) .روزى كه انسان هر كار نیك خویش را حاضر شدهمىبیند و همچنین هر كار بد خود را، و دوست مىدارد كه اى كاش میان او و كار بدش فاصله زیادى مىبود.این آیه صراحت دارد كه انسان عین این كارهاى نیك خویشرا به صورت مطلوب و محبوب مىبیند و عین كارهاى بد خویش را مصور شده به صورتهایى مىبیند كهسخت از آنها نفرت و وحشت پیدا مىكند و دوست مىدارد از آنها فرار كند یا آنها را ازاو دور كنند اما آنجا جاى فرار و یا جدا كردن عمل
انسان از انسان نیست،;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.. 1راجع به اینكه نعیم و جحیم اخروىچیزى جز صور ملكوتى اعمال نیست رجوع شود به كتاب عدل الهى، بحث معاد. 2آل عمران/30صفحه : 522صورت تجسم یافته حاضر شده عمل انسان در آنجهان به منزله جزئى از وجود انسان است و جدا شدنى نیست.2و وجدوا ما عملوا حاضرا (1) .هرعملى كه در دنیا انجام دادهاند در آنجا حاضر مىبینند.مفاد این آیه عینا مفاد آیه پیشین است.3یومئذ یصدر الناساشتاتا لیروا اعمالهم.فمن یعمل مثقال ذره خیرا یره.و من یعمل مثقال ذره شرا یره (2) .دراین روز مردم بیرون مىآیند براى آنكه(در نمایشگاه عمل)اعمالشانبه آنها ارائه شود.پس هر كس به وزن یك ذره كار خیر انجام دهد آن را در قیامت مىبیندو هر كس كه به وزن یك ذره كار بد انجام دهد نیز آن را در آنجا مىبیند.انسان باقى و جاوید است.اعمال و آثار انسان نیز باقى و مضبوطو جاوید است و انسان در جهان دیگر با اعمال و اخلاق و مكتسبات خود در این دنیا زندگى مىكند.این مكتسبات و اعمال، سرمایههاى خوب و یا بدو مصاحبان نیك یا زشت همیشگى انسان در جهان جاوید است.
اما حدیثها: 1گروهى از مسلمانان از راه دور به حضوررسول خدا مشرف شده بودند، ضمن سخنان خود از ایشان تقاضاى یك سلسله اندرز كردند.رسول اكرم چند جمله فرمود كه یكى از آنها این است: «از هم اكنون رفیقان و مصاحبان و معاشرانخوبى براى خود در جهان دیگر انتخاب كنید كه در آن جهان، همراه و مصاحب زنده هر كس همانا اعمال و رفتارهاى تجسم یافته خود اوست.»(3) ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.. 1كهف/49 2زلزال/6 – 8 3[در نسخه دستنویس استاد شهید كه براى چاپداده بودند، در اینجا تذكر داده شد كه گویا حدیثیا حدیثهاى دیگرى كه مورد نظر بوده فراموششده و در ذیل عنوان سخه خطى)ارجاع دادند، ولى افسوس كه منافقان تحمل وجود او را نداشتند.]صفحه : 523انسان مؤمن به حیات جاویدان، همواره كمال دقت را در اندیشههاو خلق و خوىها و اعمال و رفتار خویش به كار مىبرد، زیرا مىداند كه به اینها به چشم یك سلسله امور زودگذرنباید نگاه كرد، اینها همه پیش فرستادههاى انسان به دنیاى دیگر است و در دنیاى دیگر با این سرمایهها باید زندگى كند.
ادامه خواندن مقاله در مورد تجسّم اعمال
نوشته مقاله در مورد تجسّم اعمال اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.