nx دارای 40 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
مقدمهگندم به عنوان اساسی ترین محصول در الگوی غذایی ایرانیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است، به گونه ای كه همواره در سیا ستگذاری ها محور اصلی بوده است. برای حركت در جهت تامین گندم مورد نیاز كشور باید به افزایش پتانسیل تولید و حفظ حداكثر پتانسیل موجود توجه داشت. امروزه در كشورهای پیشرفته فعالیت هایی كه صرفاً برا ی حفط پتانسیل تولید صورت می گیرد با فعالیتهایی انجام شده برای افزایش پتانسیل تولید برابری می كند و همین امر باعث شده است كه در این كشورها فاصله بین تولید در شرایط مزرعه كشاورز و تولید در شرایط مزارع تحقیقاتی، نسبت به كشورهای در حال توسعه، به مراتب كمتر باشد.
یكی از روشهای مؤثر برای حفظ پتانسیل تولید، مدیریت علفهای هرز است. در حال حاضر كشورهای پیشرفته توانسته اند خسارت ناشی از علف های هرز را به 5%کاهش دهند،این در حالی است که در کشورهای در حال توسعه این خسارت 25%ویا بیشتر است.هنگامی که گفته می شود خسارت علف های هرز 25%است ،منظور این است که اگر با علف های هرز مبارزه شود،25%به عملکرد افزوده خواهد شد.به نظر می رسد که اگر بتوان از طریق مبارزه با علف های هرز25%عملکرد راافزایش داد،این روش به مراتب ارزانتر از روش های وقتگیر و پرهزینه به نژادی (که البته آن هم به جای خود ضروری و حیاتی است)خواهد بود.
برای كنترل شیمیایی علف های هرز باید مراحل زیر را به دقت پیگیری نمود: 1 علف های هرز مسئله ساز مزرعه را شناسایی نمود. 2 علف كشی را انتخاب نمود كه قادر به كنترل علف های هرز مسئله ساز باشند. 3 كلیه توصیه های نوشته شده روی برچسب علفكش را مورد مطالعه قرار داده و به آنها عمل نمود. 4 سمپاش مناسبی را انتخاب نمود و آن را به طرز صحیح تنظیم نمود. در سطوح بزرگ حتیالامكان از سمپاشهای بومدار 400 لیتری پشت تراكتوری با نازل تیجت و با فشار 2-3 بار استفاده گردد.
5 زمان سمپاشی را رعایت نمود و نقش عوامل اقلیمی را در هنگام سمپاشی مد نظر قرار داد. 6 چنانچه لازم است هم از باریك برگ كش ها و هم پهن برگ كش ها استفاده شود، اختلاط پذیری علف كش ها را مورد توجه قرار دهید و در صورتی كه علفكشها با هم سازگاری ندارند، از مخلوط كردن آنها خوداری نمود.
روشهای مكانیكی كنترل علفهای هرز را می توان به دو دسته تقسیم نمود: 1) روشهای مكانیكی قابل اجرا در قبل از كشت گندم، كه مهمترین آنها عبارتند از: سبز نمودن علفهای هرز از طریق آبیاری قبل از كشت و بلافاصله شخم نمودن علفهای هرز سبز شده. استفاده از سیستمهای بدون شخم یا دارای شخم حداقل: باید توجه داشت كه سیستمهای بدون شخم یا داری حداقل شخم، باعث افزایش حضور علفهای هرز چندساله و كاهش علفهای هرز یك ساله، بخصوص پهن برگها می شود.
2) روشهای مكانیكی قابل اجرا در زمان آیش یا پس از برداشت گندم، كه مهمترین آنها عبارتند از: برگرداندن بقایای گیاهی گندم پس از برداشت از طریق جلوگیری از تكثیر علفهاییهرز (بخصوص علفهای هرز یك ساله) باعث كاهش خسارت می شود. البته اگر این عمل با تاخیر انجام گیرد، در بسیاری از موارد باعث تشدید خسارت علفهایهرز خواهد شد.
در صورتی که زمین دارای علف های هرز دائمی نظیر خارشتر،پیچک ،تلخه،قیاق، شیرین بیان،تلخ بیان و غیره باشد، شخم های عمیق با فاصله دو هفته پس از برداشت گندم بسیار موثر خواهد بود.معمولا پس از عملیات شخم، اندام های مختلف علف های هرز تکه تکه شده و در عمق خاک قرار خواهند گرفت. در این صورت این اندام ها به دلیل نداشتن ذخیره غذایی کافی قادر به رشد مجدد نخواهند بود. از طرفی ریشه ها و یا اندام های رویشی زیرزمینی این گیاهان به سطح خاک آورده شده و با قرار گرفتن در معرض هوا و نور خورشید آب خود را از
دست داده و خشک خواهند شد.البته هنگامی که از شخم برای کنترل علف های هرز چندساله استفاده می شود نباید انتظار داشت که در همان سال اول همه علف های هرز دائمی از بین بروند، بلکه ادامه این کار در طی 3تا4 سال تا حدود زیادی مشکل علف های هرز دائمی را حل خواهند نمود. برای نتیجه گیری سریع می توان در تلفیق با شخم از علف کش های سیستمیکمثل گلیفوزیت (راند آپ) و یا در مواردی از پیکلورام استفاده نمود(استفاده از پیکلورام دوام زیادی دارد و برای مزارع و درخت های اطراف بسیار خطرناک است).برای مصرف علفکش ها باید زمین را شخم زد و پس از رویش مجدد علف های هرز، روی آنها علف کش پاشید و مجددا پس از 7 تا 10 روز زمین را شخم زد.
الف) علفكشهای قبل از كاشت یا قبل از رویش
علفكشهای مزارع چغندرقند به دو دسته قبل از سبز شدن تقسیم میشوند. دسته اول تماسی و عمومی بوده و كلیه علفهای هرز را قبل از سبز شدن محصول از بین میبرند. دسته دوم قبل یا بعد از كاشت و در خاك استفاده میشوند.
در صورت پیش بینی و وجود مشكل علفهای هرز، بایستی نوع علفكش را از نظر مصرف در قبل یا بعد از كاشت مشخص نمود، معمولاً زنانی از علفكش عمومی و تماسی در قبل از كاشت استفاده میشود. كه علت هرز كامل نباشد و یا اینكه زمان كاشت محصول علف هرز كاملاً زیر خاك مدفون نباشد. در صورتیكه زمان مصرف علفكشهای تماسی عمومی تا بعد از كاشت با تاخیر بیفتد. بیشتر علفهای هرز ظاهر شده و در نتیجه از بین خواهند رفت. با این وجود تعلل در مصرف علفكش تا زمانی كه ظهور بوتههای نزدیك باشد. امكان دارد به گیاهچههای محصول آسیب برساند. پاركرات (همراه یا بدون دیكوات)، گلیفوست و گلوفلوسسینات مهمترین علفكشهای تماسی هستند كه در اكثر نقاط جهان مصرف میشوند. مهمترین امتیاز مصرف علفكشهای عمومی قبل از سبز شدن چغندرقند كنترل تقریباً تمامی گونههای علفهای هرز از جمله چغندرعلفی میباشد.
در صورت مصرف علفكشها در خاك قبل ار كاشت چغندرقند، بایستی آنها را با خاك علفكش با خاك سطحی تا عمق پنج سانتی متری اطمینان حاصل نمود. مخلوط كردن علفكش با خاك، از طریق كاهش اثر آب و هوا روی فعالیت سم موجب تاثیر یكنواختی علفكش میشود. مخلوط نمودن علفكش با خاك، از طریق كاهش اثر آب و هوا روی فعالیت سم موجب تاثیر یكنواخت علفكش میشود. مخلوط نمودن علفكش با خاك در مورد تركیبات فرار و در نواحی خشك لازم میباشد. از آنجائیكه این روش نیازمند وسایل خاصی جهت مخلوط كردن علفكش با خاك، تراكتورهای قوی و زمان بیشتر است، چندان مورد استفاده قرار نمیگیرد.
همانند علفكشهای تماسی، انواع پردوام را نیز بایستی با خاك سطح الارض و قبل از سبز شدن گیاهچههای چغندرقند به كاربرد. در غیر اینصورت موجب صدمه به محصول اصلی میشوند. به علت آنكه در بعضی شرایط ، مخلوط كردن علفكشهای بادوام با خاك باعث افزایش خسارت به چغندرقند میشود(بعنوان مثال، لناسیل روی املاح معدنی خاك) نمیتوان تمامی آنها را با خاك مخلوط نمود. مزیت علفكشهای با دوام مورد استفاده در خاك، كاهش شدید علفهای هرزی اسست كه همزمان با چغندرقند سبز میشوند و همچنین باعث حساس شدن سایر علفهای هرز سبز شده میگردند (دكستر 1971، دانكن و همكاران، 1982) بعضی محققین عقیده دارند كه تاثیر رقابت علفهای هرز روی عملكرد تا هنگامی كه مراحل اولیه رشد چغندرقند ناچیز است. آنان مصرف علفكشها را در مراحل قبل از كاشت و سبز شدن به دلایل اكولوژیك قبول ندارند (مه یر و همكاران1986)، با این وجود اكثر زراعین مصرف علفكشهای قبل از سبز شدن را مهم و مكمل مصرف علفكشهای بعداز ظهور گیاه اصلی میدانند.
در دهه 1980 در نواحی شمال اروپا جهت كنترل علفهای هرز استفاده از روش سمپاشی با مقدار پائین بعد از مرحله جوانه زدن باعث تغییر مقدار علفكشهای قبل از رویش گردید. آزمایشها نشان داد قابلیت اعتماد به مصرف زودتر علفكش با مقدار پائین بعد از مرحله رویش افزایش یافته و باعث شده تا بتوان از علفكشهای قبل از رویش با مقدار كمتری برای مبارزه با پهن برگها استفاده كرد.
(می و هیلتون1985) متعاقباً برخی سازندگان، علفكشهای قبل از رویش و بدنبال آن انواع علفكشهای بعد از رویش را با مقادیر پائین معرفی نمودند. پائین آمدن مقدار مصرفی و در نتیجه كاهش هزینه، منجر به مصرف برخی علفكشهای بعد از رویش توسط زارعین شده است كه از طرف دیگر اطمینان یافتن از مصرف دیرهنگام علفكشهای بعد از رویش سه مبارزه با علفهای هرز كمك نمایند. مهمترین علفكشهای بادوام كه قبل استفاده زیست شناسی سبز كردن علفهای هرز پهن به كار میروند عبارتند از: كلرایدازون (پیرازون)، سیكلوات، دی اتاتیل، اتوفومسات، لناسیل و متامیترون.
قبل از كاشت برای مبارزه با علفهای هرز باریك برگ میتوان از علفكشهای سیكلوآت، دلاپون، دی آلات، ای پی تی سی آو تری ـ آلات استفاده نمود. با وجود ارزان بودن این علفكشها خصوصاً دالاپون وتی سی آب و هوایی، بعضی كشورها آنها را با علفكشهای باریك برگ انتخابی بعد از رویش كه خسارت كمتری به زراعت اصلی میزنند، جایگزین نموده اند.
جهت انتخاب علفكشهای قبل از رویش، عوامل زیادی را باید در نظر گرفت. نوع علفهای هرزی كه باید كنترل شوند در درجه اول اهمیت است. جهت اطمینان از كنترل كامل علفهای هرز، بایستی تاثیر علفكشهای پس از رویشی را در انتخاب علفهای قبل ار رویش در نظر داشت. نوع خاك و مواد آلی از عوامل مهمی هستند كه در تعیین سموم قابل مصرف، مقدار و تاثیر آنها تاثیر میگذارند. سازندگان بر تاثیر مصرف متوالی بعضی علفكشها روی محصول تاكید دارند (بعنوان مثال: متامیترون قبل از رویش و بدنبال آن لناسیل بعد از رویش). مصرف پشت سرهم علفكشهای قبل از رویش و آفتكشها نیز میتواند خسارت وارد نماید، برای مثال مصرف كار بوفروان میتوان تا حدی این مسئله را برطرف نمود.
بعضی اوقات جهت مبارزه با فرسایش بادی لازم است در انتخاب علفكشهای قبل از رویش دقت نمود. مالچ معدنی بای تومن و زراعت پوششی جو، دو روش رایج حفاظت محصول در برابر فرسایش بادی هستند. مالچ بای تومن میتواند فعالیت علفكشهای قبل از رویش را كاهش دهد. نثورورر1984) . وجود جو در زراعت چغندرقند، كار مبارزه را دشوار میكند زیرا در انتخاب مصرف علفكش بایستی دقت نمود كه به رشد و نمو جو آسیبی وارد نیاید.
علفهای هرز مزارع گندممنابع مختلف تعداد علفهای هرز مزراع گندم ایران را بیش از200 گونه ذكر كرده اند. ولی آنچه مسلم است همه این گونه ها علفهای هرز مهم و بسیار خسارتزا نیستند. بسیاری از این علفهایهرز اتفاقی بوده و اهمیت زیادی ندارند. جدول 1 تعداد علفهای هرز مهم پهنبرگ و باریكبرگ موجود در مزارع گندم كشور و جدول 2 نیز فهرست نام فارسی و نام علمی آنها نشان می دهند. علفهای هرزی مانند، یولاف وحشی، پیچك و غیره در اغلب اسـتـانهای ایران یافـت می شوند.. برخی از علفهای هرز نیز به دلیل تحمل در برابر روشهای كنترل، جزء علفهای هرز مسئله ساز محسوب می شوند. از جمله این علفهای هرز می توان به خارشتر در یزد و خراسان، شیرین بیان در غرب، تلخه در قزوین، جو دره در فارس، علف شور در قم ، میاگروم در اصفهان، سیلن وجغجغك در استان مركزی، پیچك در همدان، گلایول در دیمكاریهای اطراف اردبیل، ارشته خطایی در اطراف خوی و اخیراً در اطراف تهران، پنیرك در مناطق گرمسیری مانند خوزستان و بروموس در بلوچستان اشاره نمود.
به طور كلی پویایی جمعیت علفهای هرز باعث شده است كه همواره یكی از علفهایهرز در مزارع گندم به عنوان علفهرز غالب بروز پیدا كنند. علی رغم آنكه در یك مقطع زمانی تلاشهای زیادی صرف كنترل علفهایهرز غالب یك منطقه می شود و آن علفهرز از بین میرود، ولی پس از مدت كوتاهی علفهایهرز دیگر میدان را خالی از رقیب دیده و به عنوان علفهرز غالب مطرح می شود. به همین دلیل همواره با علفهای هرزی مواجه خواهیم شد كه روش كنترل آنها ناشناخته است.جدول 1 : تعداد علفهای هرز پهن برگ و باریك برگ موجود در اقلیمهای مختلف.
مناطق پهن برگ باریك برگسردسیرمعتدلگرمسیریخزری مهم سایر مهم سایر 1215410 1326510 5555 2533جدول2: فهرست علفهای هرز غالب مزارع گندم در مناطق اقلیمی مختلف كشورردیف پهن برگ
ازمك Cardaria draba L. Desv. Subspخارشتر Alhagi pseudalhagi (MB.) Desv سلمك Chenopodim album L علف شور Salasola kali L
پیچك صحرائی Convolvulus arvensis. Lردیف باریك برگ چچم ایرانی Lolium persicum Boiss & Hohen دم روباهی باریك Alopecurus myosuroides یولاف وحشی Avena ludoviciana Dur جو موشی Hordeum morinim
معرفی چندنوع علف هرز غالب مزارع گندمالف :علف هرز پهن برگ
1- ازمكبانام های فارسی بلقسط- بجند-بوشی ونام علمی Lepidium drabaگیاهی است دائمی به ارتفاع 20 تا 60 سانتی متر كه توسط بذر و ریزوم تكثیر می شود. دارای ساقه های سبز متمایل به خاكستری است كه در قسمت انتهایی منشعب و پوشیده از كركهای خاكستری یا سفید هستند. برگها متناوب، تخم مرغی یا بیضی شكل و برگهای بالایی بدون دمبرگ یا ساق
2-خارشتر Alhagi psuedalhagiCamelthornخارشتر گیاهی است علفی و چند ساله از خانوادهLeguminosae،تكثیر ان توسط بذر و ریزوم صورت میگیرد.دارای شاخه هایی انبوه و در هم، ساقه سبز رنگ است. این گیاه برگهای ساده ای دارد كه2تا4میلیمتر عرض و2تا10 میلیمتر طول دارند. برگها به شكل بیضی كشیده هستند كه در پایه خارها قرار گرفته اند.گلها به طور منفرد یا دوتایی در طرفین شاخه ها قرار دارند. كاسه گل تقریبا 2 میلیمتر طول دارد و بدون كرك است.دندانه های كاسه نوك تیزوتخمدان نیز بدون كرك است. میوه این گیاه باریك و بدون كرك بوده سطح رویی ان صاف و سطح زیرش بند بند است.رنگ گلها صورتی یا صورتی مایل به بنفش است. دمگل 1 تا 3 میلیمتر است.این علف هرز به شوری مقاوم بوده و بیشتر در نواحی خشك وبیابانی وجود دارد گوسفندان و شتر از آن تغذیه میكنند.از گونه های دیگر ان میتوان A.persarum را نام برد.خارشتر از علفهای هرز مزارع پنبه،نیشكر،چغندرقند،گندم،جو،سبزی و صیفی است.3- سلمك
سلمه تره(سلمك)گیاهی است از خانواده اسفناجیان(chenopodiaceae) و یكساله با ساقه های ایستا و انشعابات فراوان كه غالباً دارای خطوط صورتی یا بنفش هستند. ارتفاع آن بر حسب آب و هوا و نوع خاك تغییر می كند برگهای سلمك كشیده، تخم مرغی شكل و دندانه دار است. برگهای قسمت فوقانی گیاه باریكتر و دارای حاشیه صاف است. كركهای سفیدرنگی برگ و ساقه های این گیاه را پوشانده است گل آذین آن از نوع سنبله و سبز رنگ است. میوه نیز سبز رنگ ودارای بذرهای ریزی است.این گیاه در اكثر مزارع به خصوص مزارع صیفی و غلات زیاد دیده میشود.تكثیرآن از طریق بذر صورت میگیرد. گیاهان این جنس تولید مقادیر زیادی گلوكوزیدسیانوژنیك كرده باعث مسمومیت دام میشوند
4-علف شور Salsola kaliRussian thistle= Prickly saltwortگیاهی است یكساله بهاره بصورت ایستا، با ارتفاع 15 تا 150 سانتیمتر كه توسط بذر تكثیر می شود. ساقه آن منشعب، با انشعابات باریک، محکم و فاقد کرک. برگها متناوب، خطی تا سرنیزه ای در مراحل اولیه گوشتی و باریک و منتهی به خار. گلها ریز، بدون دمگل،
5- پیچكگیاهی است چندساله از خانواده Convolvulaceae كه از طریق بذر و ریزوم های زیر زمینی تكثیر می یابد. ریزوم ها به رنگ سفید بوده و در تمام جهات گسترده شده اند و گوشتی و آبدار هستنددارای ریشه های بسیار گسترده و در هم پیچیده و ساقه های خزنده روی زمین(استولون)به درازای30 تا120سانتیمتر،برگهای ان متقابل وپیكانی شكل،گلهایش سفید تا سفید صورتی و شیپور مانند است. گلدهی آن مختص فصل خاصی نیست و گلهای ان به تدریج باز میشوند.تولید كپسول بذر میكنند كه تخم مرغی شكل بوده و محتوی1-4عدد بذر میباشد.بذرها به رنگ سیاه و گاه قهوه ای متمایل به خاكستری است.بذرها دارای دو سطح مسطح و یك سطح محدب(گرد) میباشد.ریشه كنی پیچك صحرایی به دلیل وجود ریشه های عمیق با انشعابات فراوان، استولون و بذرهای بادوام(حفظ قوه نامیه تا 50سال)غیر ممكن است. گونه های دیگر آن شاملC.strachidifolius ,C.pilosellaefolius میباشد.پیچك صحرایی از علفهای هرز مزارع ، گندم، جو، زمینهای بایر است
ب:علفهای هرزباریك برگ1- چچمچچم یا گیج دانه گیاهی است یكساله و تك لپه ای از خانواده گندمیان(Poaceae یاGramineae) كه از طریق بذر تكثیر می یابد. ساقه راست یا كمی گسترده،منفرد و چند تایی دارد.ارتفاع ان به 30 تا60و گاهی90سانتی متر میرسد.برگ و غلاف برگ صاف و ظاهراً سبز،فاقد مو و ضمائم، و پهنك آن مسطح و باریك است.سنبله های این گیاه قائم،سخت، و مسطح و طول انها از30سانتیمتر متجاوز است.سنبلچه های چچم بر خلاف سایر گیاهان این جنس كه دراز و كشیده اند، مسطح،پهن، وفشرده اند كه6تا8گل درآنها دیده میشود.این
سنبلچه ها سبز رنگ هستند. و به طور منفرد و متناوب در دو ردیف روی ساقه گل دهنده و در كنار فرورفتگی ان قرار گرفته اند. به قسمتی كه لبه باریك آنها مقابل محور ساقه واقع شده سنبله را مسطح می نماید. طول محور گل10تا30سانتی متر است.گلومها سخت و عموما مساوی سنبلچه یا درازتر از ان هستند.طول گلوم گاهی به 3میلیمتر میرسد. انتهای گلومل تحتانی نوك تیز، خشك و غشایی است. گاهی ریشك دارد وگاهی بدون ریشك است. گلومل فوقانی ان دارای دو دندانه است.دانه چچم داخل دو گلومل قرار دارد و بر خلاف سایر گونه هاقطور، بادكرده،شیاردار و عاری از موست.طول بذر چچم2تا6میلیمتر است.
2-دم روباهی باریكاز علفهای هرز یكساله با ساقه های باریك است.از خانواده poaceae كه توسط بذر تكثیر می یابد .با ساقه هایی كه درازای ان تا60سانتی متر میرسد و به صورت توده های نزدیك به هم دیده میشوند.در انتهای هرساقه، سنبله باریك و طویل ریشكدار به طول 3-10سانتیمتر قرار دارد.گل اذین از نوع Spike و متراكم ،شبیه به دم روباه است. برگها دارای لیگول غشایی و محل اتصالشان به ساقه متورم است
3-یولاف وحشی (جو دوسر)یاهی است یكساله،تك لپه ای و از خانواده گندمیان(Poaceae)كه با بذر تكثیر می یابد. گل اذین خوشه ای خیلی باز و پانیكول منظمی دارد كه در تمام جهات به طور یكنواخت رشد میكنند.سنبلچه های ان منفرد و از پهلو فشرده شده اند.ودرهریك از انها2تا3گل ریشكدار دیده میشودكه معمولا گل انتهایی ان عقیم است. پایه این سنبلچه ها تقریبا2 سانتیمتر طول دارد.گلومهای فوقانی و تحتانی با یكدیگر مساوی و طول انها به8میلیمتر میرسد.قاعده گلومها با موهای سفید یا قهوه ای رنگ خشن و طویلی پوشیده شده است واز وسط ان رگبرگ
میانی واز نزدیكی قاعده گلومل ریشك طویل و زانوداری خارج میشود كه قاعده ان پیچیده و تابیده به نظر میرسد.گل این گیاه 3 پرچم دارد و دانه در داخل گلومل باقی میماند.ساختمان ظاهری یولاف در نواحی مختلف نسبت به نوع زمین تغییر میكند مثلا در نواحی پست و شنی از هر بوته چندساقه باریك منشعب میشودبرگها كوتاه،سخت و مقاوم و غلاف ان را موهایی پوشانده است.ولی در اراضی حاصلخیز و مرتفع بوته ها منحصرا یك ساقه نسبتا قوی دارند.برگهایشان دراز بوده،غلاف انها غالبا بدون موست..
4- جو موشیعلف هرزی یكساله،از خانواده Poaceae ،دارای ریشه های افشان كه از طریق بذر تولید مثل میكند.ساقه ها بالا رونده و دارای انشعاب،برگها در سطح دارای مو و به رنگ سبز،زبانك از نوع غشایی و طویل و بلند است.گل آذین از نوعSpik>Spikelet دارای 3گلچه كه گلچه میانی هرمافرودیت و بقیه گلچه ها نر میباشند. لما دارای ریشكهای مودار، بذرها كوچك و طول آنها چهار برابر عرض آنها میباشد.این گیاه از علفهای هرز مزارع گندم، جو، سبزی و صیفی،یونجه و مراتع است
روشهای مدیریت علف های هرز مزارع گندممیتوان از طرق مختلف جمعیت علفهای هرز را در مزارع گندم كنترل نمود. آنچه مسلم است استفاده از یك روش، به تنهایی نمی تواند در بلند مدت جمعیت علفهای هرز را كاهش دهد. در حال حاضر روشهای تلفیقی مدیریت علفهای هرز در دنیا از جایگاه ویژه ای برخوردار بوده و توصیه محققان بر استفاده از این روشها است. مجموع روشهایی كه در مدیریت تلفیقی علفهایهرز مزراع گندم قابل توصیه می باشد، عبارتند از روشهای پیشگیری، روشهای زراعی، روشهای مكانیكی و روشهای شیمیایی.الف پیشگیریپیشگیری اولین مرحله مدیریت علفهای هرز در محصولات مختلف و بخصوص گندم است. این روش از جمله اساسی ترین روش عملیات مزرعه ای است كه مراحل زیر را شامل می شود: • تحت نظارت قرار دادن مزارع و آمار برداری دوره ای از علفهای هرز آن.
ادامه خواندن مقاله اهميت شناسايي علفهاي هرز مزارع گندم و مديريت كنترل آنها
نوشته مقاله اهميت شناسايي علفهاي هرز مزارع گندم و مديريت كنترل آنها اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.