nx دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
nx
مكان كارآموزی:شركت سهند رایانه صباموضوع: سخت افزار و نرم افزار كامپیوتر
فهرست مطالب
معرفی مكان كارآموزی:
شركت سهند رایانه صبا یك شركت تجاری و خدماتی می باشد. ازجمله خدمات ارائه شده توسط این شركت میتوان به تهیه و فروش كامپیوتر و لوازم جانبی آن ، همچنین تعمیر و عیب یابی قطعات سخت افزاری و نمایندگی فروش و تعمیر محصولات LG اشاره كرد.مدیر عامل شركت سهند رایانه جناب آقای مهندس فرج قره خانی می باشدو كارمندان دیگر شركت نیز سهام دار شركت می باشند .
ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی كارآموز:
با توجه به اینكه شركت سهند رایانه در زمینه سخت افزار و نرم افزارفعالیت می كند، به این ترتیب كارآموزان معرفی شده به شركت میتوانند در زمینه نرم افزار و سخت افزار كامپیوتر فعالیت نماید. اینجانب شخصا در زمینه اسمبل كردن كامپیوتر و نصب سیستم های عامل ویندوز ، همچنین نصب برنامه های كاربردی فعالیت می كردم.
برنامه های آینده شركت:شركت دارای برنامه هایی برای آینده است . از جمله برنامه های آینده شركت ، برگذاری كلاسهای كامپیوتر و همچنین شبكه و نرم افزارهای شبكه را می توان نام برد.
معرفی قطعات سخت افزاری یك سیستم و گزارش مونتاژ آن
1 سخت افزار كامپیوتر 2 سیستم چیست؟3 اجزای اصلی سخت افزار كامپیوتر4 قطعات مورد نیاز برای تهیه یك سیستم كامپیوتری
1ـ سخت افزار كامپیوتر چیست؟
سخت افزار مجموعه ای از عناصر و مدارها و بردها ی الكترونیكی است .به عبارت دیگر می توان گفت اجزای فیزیكی و قابل لمس كامپیوتر سخت افزار نامیده می شود.
2ـ سیستم چیست؟
سیستم مجموعه ای از عناصر مرتبط به هم است. بدین معنی كه اطلاعاتی را به عنوان ورودی می پذیرد و با انجام عملكرد معینی روی انها یك سری خروجی به عنوان نتیجه ناشی از عملكرد مجموعه بر روی ورودیها ارائه می دهد.
* با توجه به تعریف فوق كامپیوتر نیز نوعی سیستم است.
3- اجزای اصلی سخت افزار كامپیوتر:كامپیوتر به عنوان یك سیستم دارای پنج قسمت اصلی می با شد كه عبارتند از:• حافضه اصلی • واحد حساب و منطق• واحد كنترل• واحد ورودی • واحد خروجی
4- قطعات مورد نیاز برای تهیه یك سیستم كامپیوتری و نحوه مونتاژ آنها:
قبل از شروع به مونتاژ ابتدا باید قطعات زیر را برای شروع تهیه كنیم:كیس ـ مادر بورد ـ مانیتور ـ صفحه كلید ـ CPUیا ریز پردازنده دیسك سخت یا HARD DISK ـ حافظه اصلی یا RAMـ كارت گرافیكی – كارت مودم ـ كارت صدا ـ CDROM ـ فلاپی درایو
الف:قطعات اصلی كه نیاز به مونتاژ ندارند:• كیس :كه در بر گیرنده همه قطعات داخلی یك سیستم كامپیوتری می باشد.كیس می تواند به دو شكل رومیزی و یا برج باشد.
(شكل یك كیس به حالت برج)
• مادر بورد :كه قطعات سخت افزاری مختلف برروی جایگاههای موجود بر روی آن نصب خواهند شد و انتخاب نوع آن عمدتا بستگی زیادی به نوع پردازنده دارد.در زیر یك نمونه از مدل های مادر بورد دیده می شود:
( نمونه یك مادر برد)
نصب MAIN BOARD بر روی كیس:برای نصب مادر بورد روی كیس ابتدا محافظ های آن را بر روی كیس می بندیم،سپس مادر برد را به آرامی روی آنها قرار داده و قسمتهایی كه در پشت كیس، محل قرارگیری درگاهها می باشند را، باز میكنیم. و با قرار دادن كامل آن در محل مخصوص ، مادر بورد را با پیچهای مخصوص آن می بندیم.پس از نصب مادربورد سیم های منبع تغذیه موسوم به ATX را به آن متصل می كنیم.
(یك مادر بورد نصب شده روی كیس)با نصب مادر بورد میتوان دیگر اجزاء سخت افزاری مانند كارت گرافیكی و مودم را روی آن نصب كرد كه در زیر به آنها نیز خواهیم پرداخت.نمونه یك مادر بورد نصب شده در شكل فوق دیده می شود.• مانیتور :كه بسته به نوع كارت گرافیكی به كار رفته در سیستم نوع آن می تواند VGA,SVGA,8514/A باشد.مانیتورهای امروزی به دو دسته مانیتورهای CRT و مانیتورهای LCD تقسیم می شوند.كه هر یك از آنها مزیت خاصی دارد.مانیتور نمایش دهنده خروجی كامپیوتر است.
• صفحه كلید: كه باید نوع استاندارد ان را كه 101 كلید دارد انتخاب كرد.سه نوع صفحه كلید در بازار موجود است كه عبارتند از :1- صفحه كلید پد پلاستیكی
2- صفحه كلید میكروسوئیچ3- صفحه كلید خازنی
• پرینتر:كه می تواند از نوع جوهر افشان یا لیزری یا سوزنی باشد.كه معمولا از پرینترهای لیزری به علت بالا بودن كیفیت چاپ و سرعت خوب آن و كم هزینه تر و كم صداتر بودن استفاده می شود.• موشواره یاmouse : كه به وسیله آن در محیط های گرافیكی نظیر ویندوز به راحتی كارها انجام می شود.موشها نیز دو نوع OPTICAL و ساده دارند.
ب:قطعاتی كه باید روی قطعات اصلی(مادر بورد) نصب شوند:
• CPU یا ریز پردازنده :واحد پردازنده مركزی یا CPU یك تراشه چند سانتیمتری است كه از دو قسمت اصلی واحد كنترل واحد حساب و منطق ، همچنین تعدادی ثبات كه نقش حافظه موقتی را ایفا می كنند ، تشكیل می شود.برای محافظت از این قطعه بسیار مهم در كامپیوتر آن را در داخل یك حفاظ تعبیه كرده اند و یك فن، حرارت آن را كنترل می كند تا از صدمات احتمالی جلوگیری كند.این قطعه بر روی مادر بورد بر روی پینهای مشخص موجود قرار میگیرد كه بعد از قرار گرفتن البته بسیار با احتیاط ضامن آن نیز باید به آرامی جا انداخته شود. برای نصب آن روی سوكت مربوطه ابتدا بیت اندیكاتور(مشخص كننده)را با محل سوراخها چك كرده و آنرا به آرامی در محل قرار داده و با اندكی فشار جای می اندازیم.
( 1 ) ( 2 ) (3)
(4) (5)در زیر نیز یك نمونه ریز پردازنده پنتوم تری(III) همراه فن و اسلات آن دیده می شود:
دیسك سخت یا HARD DISK :از مهمترین قطعات یك سیستم كامپیوتری می باشد كه در واقع به عنوان حافظه كمكی یك كامپیوتر كلیه اطلاعات و برنامه های مورد احتیاج كاربر را ذخیره می كند.از مهمترین پارامترهای یك دیسك سخت ظرفیت آن یا به عبارتی میزان حجم ذخیره اطلاعات در آن است.این قطعه نیز پس از شناسایی محل نصب در اولین موقعیت از قسمت جلوی مادر بورد نصب می شود.
برای نصب مادر بورد بر روی كیس ابتدا آن را در محل مخصوص هارد گرفته و با 4 عدد پیچ مخصوص هارد دیسك انرا در محلش ثابت می كنیم سپس كابل های دیتا و پاور را به آن وصل می
كنیم.
(هارد ، نحوه نصب ، محل نصب)• حافظه اصلی یا RAM:این نوع حافظه از جنس نیمه هادی بوده و به صورت مجموعه ای متشكل از چندین IC واقع در یك برد الكترونیكی در كامپیوتر قرار می گیرد.این حافظه را می توان به صورت مجموعه ای از چند خانه در نظر گرفت كه هر یك نشانی منحصر به فردی دارد . وقتی كه پردازنده مركزی به اطلاعات موجود در خانه ای از حافظه نیاز دارد نشانی آن محل را گرفته و جهت خواندن داده های مورد نظر مستقیما به سراغ آن می رود. این نوع حافظه كه در همه كامپیوتر ها از نوع دینامیك هست در كامپیوترهای قدیمی تر بصورت ای سی هایی بر روی مادر بورد و معمولا بر روی سوكت نصب بود اما امروزه بر روی كارتهایی كه به آن ماژول حافظه گفته می شود قرار داشته و براحتی برروی مادر بورد قابل نصب می باشد. این قطعه بصورت یك كارت می باشد كه بر روی یكی از اسلاتها یا شكافهای توسعه برروی مادر بورد قرار می گیرد كه با كمی فشار در جای خود می افتد و نگهدارنده هایی آن را محكم می كنند.
(محل نصب RAM كه به MEMORY MODULE SOKET معروف است.)
(RAM،محل نصب آن ،طریقه نصب)
• كارت تصویریا كارت گرافیكی :كه اكثر انواع جدید ان از نوع VGA می باشد. چون در این نوع از كارتهای گرافیكی سیگنالهای R,G,B به صورت آنالوگ تولید می شود عملا در این خانواده محدودیت تعداد رنگ وجود ندارد و بر حسب اندازه حافظه RAM موجود در كارت تصویر می توانند تعداد نا محدودی رنگ با وضوح مختلف ایجاد كرد.میتوان از روی كانكتور پشت كارت تصویر این نوع كارت تصویر را شناسایی كرد بطوریكه كانكتور كارتهای VGA از نوع سه ردیفه و دارای 15 پین می باشد در صورتی كه انواع قدیمی كانكتور دو ردیفه و 9 پین می باشد.كارتهای تصویر امروزی برحسب نوع شكاف توسعه ای كه برای ان طراحی می شود به انواع ISA,EISA,VESA,PCI تقسیم می شوند.این كارت بر روی قسمتی از مادربورد در قسمت انتهایی كه بتواند با مانیتور ارتباط داشته باشد نصب می شود.
(كارت گرافیكی ، محل نصب آن ، و طریقه نصب آن)
(اسلات AGP جهت نصب كارت گرافیكی)
• كارت مودم:این قطعه وسیله ای برای تبدیل سیگنالهای آنالوگ به دیجیتال و دیجیتال به انالوگ از طریق خط تلفن می باشد.این قطعه در قسمت انتهایی در محل مخصوص خودش بر روی مادر بورد كه یك قسمت هم با بیرون برای اتصال به خط تلفن دارد نصب می شود.
طریقه نصب مودم : طریقه نصب آن كاملا مشابه كارت گرافیكی است با این تفاوت كه آن را در اسلاتهای موسوم به PCI نصب می كنند. در زیر نمونه آنرا می بینید:
(مودم) (اسلات PCI )كارت صدا:این كارت برای استفاده از امكانات صوتی در كامپیوتر تعبیه شده است .این كارت نیز در قسمت انتهایی برای اینكه بتواند با اسپیكر هم ارتباط داشته باشد نصب می شود در نهایت ارتباط آن با سی دی درایو هم باید برقرار شود.نصب آن مشابه مودم است و در اسلات PCI نصب می شود.
(كارت صوتی) و (مكان نصب آن روی كیس و مادر بورد)
• CD درایو:
درایوهای سی دی یا همان لوح فشرده نوری متداولترین وسیله جانبی قابل استفاده در كامپیوترهای امروزی می باشند.این دیسكها می توانند حجم بسیار زیادی از اطلاعات را در خود نگهداری كنند.آخرین سرعت خواندن آن درایو برروی آن نوشته شده است .می توان از CD READER- WRITER هم بجای آن استفاده كرد تا نیاز به نصب WRITER به طور جداگانه نباشد.این قطعه در قسمت جلوی كیس در اولین مكان از بالا نصب می شود.در زیر تصاویر و نحوه نصب CD-ROM را آورده ایم :
• فلاپی درایو :می توانند به دو گروه 35 و 525 اینچی تقسیم شوند.كه معمول 35 اینچی است. از این درایو برای نقل و انتقال اطلاعات استفاده می شود.این قطعه نیز بر روی كیس در قسمت جلو و در اولین مكان از پایین نصب می شود.
(فلاپی درایو و محل نصب آن ، طریقه نصب)در انتها نیز تمامی كابل های DATA و POWER و ; را به دستگاه متصل كرده و در كیس را می بندیم در زیر شكل آنرا می بینید:
نصب كابل ATX منبع تغذیه نصب كابل DATA در IDE ها
نصب كابل DATA روی CD_ROM كابل POWER مخصوص فلاپی درایو
كابل DATA , POWER یرای هارد دیسك
كابل های مربوط به CD- ROM
نمونه اسمبل شده و تكمیل یك سیستم كامپیوتری
نرم افزار
نرم افزارها برنامه هایی هستند كه دركامپیوترها نصب ودركار های مختلف استفاده می شوند . یك سیستم كامپیوتری بدون داشتن برنامه به هیچ دردی نمی خورد . پس وجود هر دوی سخت افزار و نرم افزار و تعامل آنها باعث كارآمدی یك سیستم كامپیوتری می شود.نرم افزارهای كامپیوتری به دو دسته عمده تقسیم می شوند: سیستم های عامل و برنامه های كاربردی. سیستم های عامل نظیر ویندوز دارای سه وظیفه اساسی هستند كه عبارتند از:
1- كاربرد كامپیوتر را آسانتر می كنند.2- موجب استفاده كارآمدتر از سیستم می شوند.3- سیستم عامل ها به ترتیبی ایجاد می شوند تا قابل توسعه و غلط گیری و دارای قابلیت افزودن قابلیتهای جدید به آن می باشند.
اما نرم افزارهای كاربردی بیشتر جنبه كاربردداشته و انجام كارهایی نظیرتایپ و ویرایش متن و تصویر و غیره را بر عهده دارند.
از جمله نرم افزارهای سیستم عامل می توان ویندوز98 و XP را نام برد.این دو سیستم عامل محصول شركت مایكروسافت بوده و قسمت اعظمی از بازار جهانی را به خود اختصاص داده اند.به همین دلیل و به دلیل اینكه نرم افزارهای كاربردی بسیار زیادی تحت این سیستم عاملها اجرا می شوند آموزش نحوه نصب آنها برای هر دانشجوی كامپیوتر الزامی به نظر می رسد . قبل از آموزش نصب این سیستم عامل و نصب برنامه های كاربردی ، آموزش نحوه پارتیشن بندی نیز لازم به نظر می رسد . پس در زیر به آنها می پردازیم:
پارتیشن بندی هارد دیسك:
دیسكهای سخت دارای ظرفیت های مختلفی هستند. كه برای استفاده از فضای خالی دیسك می توان آنها را به بخشهای مختلف تقسیم نمود. در این صورت هر بخش از دیسك مانند یك درایو عمل می نماید.قبلاٌ از دستور FDISK برای پارتیشن بندی هارد دیسك استفاده می كردند . اما شركتی كه هارد های MAXTOR را ارائه می كند ، همراه آن، یك نرم افزار ساده به نام MAXBLAST را نیز عرضه می نماید. با استفاده از این نرم افزار، به سادگی می توان یك هارد با ظرفیت های مختلف را پارتیشن بندی نمود. در زیر به دلیل سادگی زیاد آن ، نحوه استفاده آنرا برایتان می آورم تا هنگام انجام اینكار راحت تر باشید :
ادامه خواندن كارورزي کامپيوتر شركت سهند رايانه صبا
نوشته كارورزي کامپيوتر شركت سهند رايانه صبا اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.