nx دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
میکسر پنج کاناله
آشنائی با دستگاه میكسركارت میكسر یك طرح جالب است كه می تواند دستگاه صورتی را تكامل بخشد و آن را به یك سیستم صوتی كامل و به اصطلاح پرفشنال تبدیل كند . در وهله نخست این دستگاه به شما امكان می دهد كه از آمپلیفایر صوتی خودتان به عنوان یك تقویت كننده میكرفن استفاده كنید . می دانید برای آنكه یك آمپلیفایر معمولی بتواند جریان ضعیف یك میكروفن را تقویت كند لازم است در ورودی آمپلیفایر یك “ پری آمپلیفایر مخصوص میكرفن ” تعبیه شود .
امتیاز بسیار جالب این دستگاه پنج كاناله در این است كه شما می توانید با اضافه كردن به آمپلیفایر مورد نظرتان همزمان جریان خروجی سه میكروفن را تقویت كنید . به این ترتیب شما قادر خواهید بود اصوات را از سه جهت ، سه زاویه و سه نقطه متفاوت با وضوح كامل دریافت كنید و برای تقوت به آمپلیفایر مورد نظرتان بدهید و واضح است كه در این حالت صدائی كه از بلندگوهای آمپلیفایر پخش می شود به مراتب پرعمق تر ، شفاف تر و پرتوان تر از حالتیست كه تنها از پری آمپلیفایر معمولی ( یك كانالی ) برای تقویت میكروفن استفاده كرده باشید ، بویژه آنكه میزان صداهای هر یك از میكروفنها را نیز
می توان به دقت بوسیله ولومهای كنترل دستگاه تنظیم كرد.حال یك توضیح كلی و ریز به ریز را در این قسمت متذكر می شویم كه از تذكرهای ساده تا تجزیه و تحلیلهای پیچیده را شامل می شود .
مقاومتها پس از عبور از برد كوتاه شده و روی برد خوابیده شود و سعی شود كه در مقاومتها اشتباهی صورت نگیرد ، چون دستگاه از حساسیت می افتد . قسمت دوم خازنهای می باشند كه از خازنهای الكترولیتی و غیر الكترولیتی تشكیل شده است كه باید توجه داشته باشیم كه قطبهای مثبت و منفی خازنهای الكترولیتی اشتباه لحیم كاری نشود و یا برای ایجاد خازنهای بدون قطب طرفهای منفی را به هم وصل كرده و طرف مثبت آن را آزاد می گذاریم و یا اینكه برعكس كه به این ترتیب قطبیت خازن را از بین می بریم .برای تلورانسها نیز هر چه تلورانس قطعات كمتر باشد به همان نسبت حساسیت دستگاه افزایش خواهد یافت .
حال نوبت به ترانزیستورها فرا رسیده است . در این دستگاه چهار ترانزیستور سیلیكونی با تیپ منفی (NPN ) به كار رفته است كه شماره های همه آنها یكسان است (C1222 ) و آنها را باید در محل خود لحیم بزنیم و باید ابتدا دقت كنیم كه امیتر ، كلكتور و بیس آنها را بشناسیم ، چون با اشتباهی نصب كردن پایه های یكی از ترانزیستورها دستگاه دیگر جواب نخواهد داد و این را از این جهت متذكر می شویم كه خود نیز دچار همین اشتباه شدیم و برای لحیم كاری پایه های ترانزیستور نباید پایه های آن را اصلاً كوتاه یا خم كنیم .لازم به ذكر است كه این ترانزیستور كار تقویت صوتی – رادیوئی را انجام می دهد و همچنین در كار مخلوط كنندگی مشاركت دارد.
حال نوبت به وصل ولوم می رسد كه وظیفه زیر و بم كردن صدا را بر عهده دارد و پنج عدد ولوم می باشد كه هر كدام مخصوص كانال مربوطه می باشد كه این توضیحات و اتصالات مربوط به هر قسمت را در فصل بعدی توضیح خواهیم داد.
فصل دوم
اتصالات مدار
اتصال سیمهای شیلد یك رشته سیم (شیلد) به ورودی MIC1 وصل می كنیم و توجه داشته باشیم كه ( زره ) سیم شیلد به زمین وصل شود . ه این ترتیب سیمهای دیگر را نیز وصل می كنیم . یك رشته دیگر شیلد نیز تهیه می كنیم . در اینجا نیز سیم زره به شاسی دستگاه یعنی به GND وصل می شود . موقع لحیم كاری سیم شیلد دقت كنید رشته های نازك زره به نغزی اتصال نكنند .
منبع تغذیه این مدار طوری طراحی شده است كه می تواند با ولتاژهای 9 ولت به بالا به خوبی كار كند . اگر از این دستگاه به طور مستقل استفاده می شود ، یعنی آن را داخل یك جعبه مستقل و مجزا نصب كنیم ، در این صورت لازم است كه برای تغذیه آن یك باطری یا یك آداپتور مناسب ( مثلاً اداپتور 12 ولت 300 میلی آمپر ) تهیه كنیم . سیم مثبت منبع تغذیه قرمز رنگ می باشد كه در سمت چپ قرار دارد و برای این منظور از سیمهای روپوشدار معمولی استفاده می كنیم .
اگر می خواهیم این دستگاه را داخل جعبه دستگاه دیگری ( مثلاً یك آمپلیفایر صوتی ) نصب كنیم ، در این صورت نیازی به منبع تغذیه مستقل نداریم ، زیرا می توانیم سیمهای ولتاژ دستگاه را مستقیماً به آداپتور دستگاه مادر ( مثلاً آمپلیفایر ) وصل كنیم و جریان مورد نیاز را از این طریق تامین كنیم . چنانچه ولتاژ آداپتور دستگاه مادر بالاتر از 12 ولت باشد ، لازمست مقدار مقاومت R27 را مطابق شكل پایین تعیین و روی فیبر مدار چاپی جایگزین كنیم .
22K 9V – 12V3.9K 24V – 40V8.2K 40V – 60V
همانطور كه در دیاگرام مدار مربوط به منبع تغذیه می بینیم مقاومت R27اثر كاهش ولتاژ ورودی را انجام می دهد كه با افزایش ولتاژ منبع ، ولتاژ روی مقاومت R27 كنترل شده و با افزایش مقاومت R27 ولتاژ بیشتری روی آن افت خواهد كرد ، در نتیجه به سایر قطعات آسیبی نخواهد رسید و ولتاژ لازم برای روشن شدن ترانزیستور به دست خواهد آمد .در مورد اتصال میكروفن به مدار را نیز باید به دقت انجام دهیم كه می توان به سرسیمهای شیلد ، فیشهای ماده مناسب وصل كرد و از آن استفاده كرد ، ولی باید دقت كرد كه سیمهای زره به زره و مغزی به مغزی وصل گردد . در ضمن به علت حساسیت خوب مدار می توان از یك میكروفن معمولی از انواع میكروفنهای ( دینامیكی ) كه معمولاً برای ضبط صوتها مورد اسفاده قرار می گیرند ، استفاده كنیم .
به این دستگاه به طور همزمان سه میكروفن وصل می شود و لازم نیست میكروفنها از انواع گران قیمت با امپدانس بالا باشد و از این رو صدای میكروفنهای معمولی را به خوبی تقویت می كند . خود میكروفنها را نیز می توانیم متناسب با وضعیت محل و جهت پخش صدا در فاصله ها و زاویه های مناسب قرار دهیم تا بهترین نتیجه بدست آید . ضمناً میزان تقویت صدای هر یك از میكروفنها را می توان با چرخاندن دكمه ولوم مربوط به آن میكروفن دقیقاً كنترل كرد . همچنین هنگام وصل كردن سیم شیلد به فیبر مدار چاپی باید دقت نمائیم كه قسمت زره آن به زمین وصل شود و همچنین توجه كنیم كه سیم مغزی و زره به یكدیگر اتصال كنند .
اتصال به آمپلیفایر حال باید سیم شیلد خروجی را به ورودی آمپلیفایر صوتی مورد نظرمان وصل كنیم . برای این كار دو راه وجود دارد : یكی اینكه در جعبه آمپلیفایر را باز كنیم و سیم شیلد خروجی دستگاه را در داخل جعبه به دو پایه فیش ورودی لحیم كنیم .
راه دیگر آن است كه ابتدا به انتهای سیم شیلد یك فیش مناسب وصل كنیم ، سپس فیش را به ورودی آمپلیفایر بزنیم . حال آمپلیفایر صوتی مورد نظر را روشن می كنیم و ولوم كنترل صدای آمپلیفایر صوتی موردنظر را روشن می كنیم و ولوم كنترل صدای آن را تا وسط می چرخانیم . چنانجه اشكالی در كار نباشد صدای شما به گونه ای صاف و قوی از بلندگوی آمپلیفایر پخش می شود . به این ترتیب شما دستگاه پری آمپلیفایر را آزمایش كرده و از سالم بودن آن مطوئن شده اید .
ورودی های كمكی در این میكسر غیر از 3 ورودی برای میكروفن ، 2 ورودی كمكی برای دستگاههای صوتی گوناگون نیز در نظر گرفته شده است .ورودی اول با امپدانس ورودی 50K برای تقویت خروجی انواع دك و تیونر ایده آل است ، اما ورودی دوم كه امپدانس آن به مراتب كمتر از ورودی قبلی و چیزی نزدیك است ، می تواند مستقیماً به خروجی بلندگوی انواع ضبط صوتها یا رادیوهای معمولی وصل شود .
خروجی بلندگوی ضبط صوتها و رادیوها ، عموماً با حرف SP یا OUT مشخص می شود. البته روی بدنه جعبه بعضی از رادیوها یا ضبط صوتهای كوچك فقط یك فیش برای گوشی تعبیه شده است ، اما از آنجاییكه این فیش نیز به مدار خروجی آنها وصل است از این رو می توانیم ورودی دوم را مستقیماً به فیش گوشی وصل كنیم .
مخلوط كردن صداها یكی از امتیازات این دستگاه آن است كه بوسیله آن می توان صداهای گوناگون را به طور همزمان با هم مخلوط كرد ، همانطور كه قبلاً توضیح داده شد سه ورودی این دستگاه برای میكروفن اختصاص داده شده است ، چنانچه میكروفنها را در فاصله حساب شده از یكدیگر قرار دهید.
هر میكروفنی قسمتی از اصوات محیط را دریافت می كند و هر سه میكروفن در مجموع می تواند اصوات محیط را از زوایای گوناگون دریافت دارند . برای مثال اگر بخواهیم صدای آلات موسیقی یك اركستر را به طور طبیعی دریافت كنیم بهترین راه آن است كه سه میكروفن را طوری در صحنه قرار دهیم كه هر میكروفن صدای یكی دو ساز را دریافت می كند ، طبعاً اگر خواننده ای هم وجود داشته باشد یكی از میكروفنها نیز به او اختصاص داده می شود . برخی نكات و یا عیبهایی كه مكن است باشد و باید به آنها توجه داشت به شرح زیر می باشد :1- كلیه لحیم كاریهای پشت فیبر مدار چاپی را به دقت كنترل كنید و مطمئن شوید كه اولاً لحیم كاری هیچ یك از نقاط را فراموش نكرده اید . ثانیاً در اثر ریختن ذرات قلع بین نوارهای مسی پشت فیبر اتصال ایجاد نشده باشد ، ثالثاً لحیم كاریها سست ، شكننده و ناقص نباشد .
2- از قرار گرفتن خازنها در جای خود مطمئن شوید و قطبهای آنها اشتباهی وصل نشود .3- از سالم بودن ترانزیستورها مطمئن شوید و همچنین پایه های آن را اشتباهی لحیم نكنید.
4- از ولتاژهای منبع اطمینان حاصل نمائید و قطبهای مثبت و منفی با هم عوض نشده باشد.5- دقت كنید كه سیمهای میكروفن یا رادیو و یا ضبط صوتی كه به رودی های دستگاه وصل می كنید سالم باشند و رشته های داخلی آنها قطع نشده و یا برعكس ، با یكیدگر اتصال نكرده باشند ، بویژه دقت كنید كه در سیمهای شیلد سیم مغزی و زره به یكدیگر نچسبیده باشد.
6- ممكن است دستگاه شما سالم باشد ، اما در مسیر خروجی یا در فیش خروجی اشكال وجود داشته باشد و جریان صوتی خروجی میكسر به آمپلیفایر مورد نظر منتقل نشود ، بنابراین توصیه می شود كه فیشها و سیمهای مسیر خروجی را نیز به دقت كنترل كنید .
فصل سوم
توضیح مدار
ادامه خواندن مقاله ميکسر پنج کاناله
نوشته مقاله ميکسر پنج کاناله اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.