nx دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
آزمونهای سختی
Hardness Testsسختی یك ماده عبارتی است كه به خوبی تعریف نشده است، ولی بسته به تجربه كسی كه با آن سروكار دارد معانی زیادی به خود می گیرد. به طور كلی معمولاً سختی حاكی از مقاومت در برابر تغییر شكل بوده و این خاصیت در فلزات معیاری از مقاومت آنها در برابر تغییر شكل مومسان یا دائم است. برای كسی كه با علم مكانیك آزمایش مواد سروكار دارد به احتمال زیاد سختی به معنی مقاومت در برابر فرورفتگی است. برای مهندس طراح غالباً یك كمیت معین و از نظر اندازه گیری ساده می باشد و اطلاعاتی از استحكام و عملیات حرارتی فلز به دست می دهد.
سختی یك خاصیت اساسی ماده نیست اما در رابطه با خواص پلاستیكی و الاستیكی قطعه مطرح می شود. برای مثال برای یك قطعه سختی در دو نقطه مختلف ممكن است فرق داشته باشد. در صورتیكه خصوصیاتی مثل مدول الاستیسیته برای یك قطعه مشخص می باشد. روش آزمایش و آماده كردن نمونه معمولاً ساده است و نتایج ممكن است در برآورد كردن خصوصیات مكانیكی دیگر مورد استفاده قرار گیرد. تست سختی به طور گسترده ای در بازرسیها و كنترل قطعات مورد استفاده قرار می گیرد.
دربسیاری از كاربردهای صنعتی نیاز به قطعاتی است كه دارای سطحی سخت بوده، و در عین حال از چقرمگی و مقاومت به ضربه خوبی نیز برخوردار باشند. از جمله مواردی كه می توان در این رابطه به عنوان مثال به آنها اشاره كرد عبارتند از : میل لنگ، میل بادامك، چرخ دنده و قطعات مشابه. این قطعات باید سطحی بسیار سخت و مقاوم در برابر سایش داشته و همچنین بسیار چقرمه و مقاوم در برابر ضربه های وارده در حین كار باشند .
به طور كلی بسته به نحوه اجرای آزمایش سختی، می توان آزمون های موجود را به سه دسته كلی تقسیم بندی نمود :1- آزمون سختی الاستیك: Elastic Hardness Test (سختی برگشت یا انعكاس ) ( مقاومت در برابر برش یا سایش ) Scratch Hardness Test 2- آزمون سختی خراش:
(مقاومت در برابر فرورفتگی) Penetration Hardness Test 3- آزمون سختی فرو رفتگی:
1- آزمون سختی الاستیك: Elastic Hardness Test دراندازه گیری سختی به این طریق، معمولاً ساچمهء سختی از فاصله ای معین بر سطح فلزمورد آزمون می افتد و با توجه به ارتفاع برگشت ساچمه كه خود نشانگر میزان انرژ ی جذب شده توسط سطح فلزات است، سختی فلز تعیین می شود. دستگاه اسكلروسكوپ را كه متداولترین دستگاه آزمایش سختی دینامیك است و سختی را بر حسب ارتفاع بازگشت ساچمه اندازه می گیرد در شكل 1 مشاهده می كنیم.
شكل 1
Scratch Hardness Test 2- آزمون سختی خراش:این روش آزمون از اولین روشهای بررسی سختی اجسام می باشد، كه توسط زمین شناس معروف، موس بنیان نهاده شده است. این روش بر اساس رده بندی كانیهای مختلف بر اساس توانائیهای ر یك در ایجاد خراش بر روی دیگری است. بدین ترتیب جسم سخت تر قابلیت ایجاد خراش بر روی جسم نرم تر را دارا می باشد. بر اساس این اصل می توان جدولی تهیه نمود كه در آن نرم ترین کانی با شماره 1 « تالك » بوده و سخت ترین آن با شماره 10 « الماس » است. مزیت این روش سهولت آن بوده و یك دید سریع به كارشناسان می دهد. آزمون سختی موس در بین زمین شناسان بسیار رایج بوده لكن استفاده عملی در مباحث مهندسی ندارد. عیب بزرگ این روش حدودی بودن آن و عدم یكنواختی بین مقیاسهاست.عدد سختی مواد مختلف در مقیاس موس در جدول 1 آورده شده است.
جنس ماده عدد جنس ماده عددتالک 1 اورتز 6ژیبسیت 2 کوارتز 7کلسیت 3 توپاز 8فلورین 4 کروندوم 9آپاتیت 5 الماس 10جدول 1
در نوع دیگری از آزمایش سختی خراش، عمق یا عرض خراشی كه در اثر كشیدن سوزن الماسه با یك بارمعین روی سطح ایجاد شده، اندازه گرفته می شود. این وسیله گرچه برای اندازه گیری سختی نسبی اجزای ریز ابزار مفیدی است، ولی دقت زیاد نداشته و تكرار پذیر نیست. اگر یك ماده نامشخص با شماره 6 خراشیده شود ولی با شماره 5 خراشیده نشود، سختی آن بین 5 و 6 خواهد بود. بزر گترین عیب این روش آنست كه مقیاس سختی یكنواخت نیست. وقتی كه سختی مواد معدنی با روشهای دیگر سختی سنجی اندازه گرفته می شود، درمی یابیم كه مقادیر بین 1 و 9 خلاصه شده و بین 9 تا 10 یك فاصله و خلاء بزرگی افتاده است.File test : این روش به روش مقاومت در برابر سایش موسوم می باشد. در این روش به صورتی قطعه را مورد بررسی قرار می دهند كه مشاهده كنند قطعه مزبور توسط سوهانی كه زبری یا سختی آن مشخص است ساییده می شود یا خیر. آزمایشهای مقایسه ای با یك سوهان یا ابزار ساییدگی بستگی دارد به : اندازه، شكل، و سختی ابزار و سرعت، فشار و زاویه سایش در طی آزمایش، و به تركیب و عملیات حرارتی مواد تحت آزمایش. این روش بطور كلی در صنعت به عنوان یك معیار قبول یا رد مواد مورد استفاده قرار می گیرد.
Penetration Hardness Test 3- آزمون سختی فرو رفتگی: این آزمون و روش های مختلف آن از مهم ترین ابزارهای مهندسی به شمار می آیند. در این آزمونكه به آزمون سختی نفوذ نیز موسوم می باشد، میزان سختی را بوسیله مقاومت جسم در مقابل فرورونده می سنجند.بطور كلی عدد سختی، عدد و ارزشی است كه در روشهای مختلف این آزمون بدست می آید و تا حدود زیادی با یكدیگر و با « استحكام كششی نهایی » فلزات غیر شكننده متناسب است.
در این روشها با فروبردن یك فرورونده ( ساچمه، هرم یا مخروط های سخت فولادی ) و گودكردن جسم، سختی آن را از روی عمق فرورفتگی یا عرقچین حاصله اندازه گیری می كنند.
چهار روش متداول برای انجام آزمایش سختی فرورفتگی یا سختی نفوذی وجود دارد كهعبارتند از :Brinell Hardness test الف) آزمون سختی برینل
Rockwell Hardness test ب) آزمون سختی راكول Vickers Hardness test ج) آزمون سختی ویكرزMicrohardness Hardness test د) آزمون ریزسختی
Brinell Hardness testالف) آزمون سختی برینل 10 با mm این آزمون عبارتست از ایجاد فرورفتگی در سطح فلزبه وسیله یك گلوله فولادی به قطر500 كاهش می یابد تا از عمیق شدن زیاد اثر Kg 3000 . برای فلزات نرم، بار تا Kg نیروی فرورفتگی اجتناب شود. برای فلزات خیلی سخت از گلوله ای با جنس كاربید تنگستن استفاده می در سنبه به حداقل برسد. بار در زمان استانداردی كه معمولاً 30 distortion شود تا واپیچش یا ثانیه است وارد شده و قطر فرورفتگی پس از برداشتن بار با یك میكروسكوپ كم قدرت اندازه گیری می شود. سطحی كه فرورفتگی روی آن ایجاد می شود باید نسبتاً صاف و بدون جرم وكثافت باشد.
عدد سختی برینل (BHN) بر حسب بار تقسیم بر مساحت داخلی فرورفتگی بیان می شود. این عدد از فرمول زیر بدست می آید :
P = Kg بار وارده برحسبD = mm قطر لوله بر حسبd = mm قطر فرورفتگی برحسبt = mm عمق اثر برحسبتوجه شود كه واحد BHN كیلوگرم به میلی متر مربع است.
شکل 2
شکل 3
از این شکل مشاهده می شود که است. با قرار دادن این رابطه در معادله بالا تعریف دیگری از عدد سختی برنیل بدست می آید:
البته لازم نیست از فرمولهای بالا برای محاسبه عدد سختی استفاده نمود چرا که با استفاده از جداول موجود و با داشت d می توان BHN از روی جداول پیدا کرد.در روش برینل از فرو رفنده بزرگی استفاده می شود و سختی را از روی قطر میزان فرو رفتگی بدست می آورند. از سوی دیگر بزرگ بودن اندازه اثر برینل می تواند استفاده از این آزمایش را در قطعات کوچک یا قطعاتی که تحت تنش بحرانی هستند و ایجاد فرو رفتگی در آنها می تواند عامل شکست باشد غیر ممکن کند. در واقع یکی از معایب این روش محدودیت داشت برای قطعات ظریف می باشد.در شکل 4 میتوان دستگاه سختی سنج برینل را مشاهده کرد.
شکل 4
Rockwell Hardness test ب ) آزمون سختی راكول متداولترین آزمون سختی آزمایش راكول است. دلیل این امر سرعت، عدم امكان بروز خطا از طرف شخص، قابلیت تشخیص تغییرات كوچك سختی در فولاد سخت شده و كوچك بودن اندازه فرورفتگی است به طوری كه قطعات عملیات حرارتی شده نهایی می توانند بدون صدمه دیدن آزمایش شوند.
در این آزمایش از عمق فرورفتگی تحت بار ثابت به عنوان مقیاسی برای سختی استفاده می شود. ابتدا یک بار فرعی به اندازه 10kg وارد می شود. این بار نیاز به آماده کردن سطح را به حداقل رسانده و تمایل به ایجاد فرورفتگی یا برآمدگی توسط سنبه را كم می كند. سپس بار اصلی وارد شده و عمق فرورفتگی به طور خودكار بر حسب اعداد سختی قراردادی بر یك سنجه صفحه ای مدرج ثبت می شود. برای مثال مواد سخت شده در مقیاس (Rc) c با سنبه الماسی و بار اصلی 150kg آزمایش می شود. دامنه مفید این مقیاس ازحدود 20 Rc تا 70Rc است. مواد نرم تر معمولاً در مقیاس B (Rb) با گلوله فولادی به قطر (1/16in)0.15Cm و بار اصلی 100Kg اندازه گیری می شوند.
دامنه این مقیاس از 0Rb تا 100Rb است. مقیاس (Ra)A با فرو رونده الماس و بار اصلی 60Kg گسترده ترین مقیاس سختی راكول است و برای موادی از برنج تابانیده شده گرفته تا كاربیدهای سمانته شده بكار می رود.نكات زیر بایستی در آزمایش های سختی رعایت شوند :
1- سنبه و قسمت نگهدارنده قطعه باید تیز بوده و به طور مناسب قرار گیرند.2- سطح آزمایش باید تمیز و خشك، صاف و بدون زنگ باشد. معمولاً برای آزمایش
راكول، سطحی كه سنگ زبرخورده باشد كافی است.3- سطح باید صاف و عمود بر سنبه باشد.4- آزمایش سطوح استوانه ای سختی را كمتر از سختی واقعی نشان داده و میزان خطا به
شعاع انحنا، بار، سنبه و سختی ماده بستگی دارد.5- ضخامت نمونه باید طوری باشد كه درست در آن طرف قطعه علامت یا برآمدگی ایجادنشود.
توصیه می شود كه ضخامت حداقل ده برابر عمق فرورفتگی باشد. آزمایش باید فقط در یكطرف ماده انجام شود.6- فاصله بین فرورفتگی ها باید سه تا پنج برابر قطر فرورنده (indentor) باشد.سرعت وارد شدن بار باید استاندارد باشد. این عمل با قراردادن كمك فنر به دستگاه7- آزمایش راكول انجام می شود. سرعت وارد كردن بار باید با دقت كنترل شود چون تغییرات سختی در فلزات خیلی نرم زیاد است. برای چنین مواردی دسته دستگاه آزمایش راكول باید به محض وارد كردن كامل بار اصلی به عقب برگردانیده شود.در شكل 5 می توان دستگاه راكول را مشاهده نمود.
شکل 5
ج) آزمون سختی ویکرز Vickers Hardness testدر این آزمایش از یک هرم مربع القاعده به عنوان سنبه استفاده می شود. زاویه بین وجوه مقابل هرم ْ136 است. دلیل انتخاب این زاویه این است که با مطلوب ترین نسبت قطر فرورفتگی به قطر گلوله در آزمایش سختی برنیل نزدیک است. به دلیل شکل سنبه این آزمایش اغلب آزمایش سختی هرم- الماسی نامیده می شود. عدد سختی هرم- الماسی
قابلی بهیشختیاین1- Dبین وجوه مققطر فرورفتگیش اغلب آزماو یا عدد سخشود. در عملDiamond –ی شود. زاویهترین نسبت قبه این آزمایش(DPH) 1تعیین می ش.pyramidه استفاده میه با مطلوب تیل شكل سنبرم – الماسیت فرورفتگیسبه می شودd Hardness11شكل 5Vickers Hه عنوان سنبهاین است كهك است. به دلیدد سختی هرسیم بر مساحترهای اثر محاسsHardnessربع القاعده بهخاب این زوایهبرنیل نزدیكمی شود. عدصورت بار تقسی طولها و قطرtest ویكرزیك هرم مرت. دلیل انتخاایش سختیماسی نامیدهبه ص (VHNمیكروسكوپیزمون سختین آزمایش از136 است °گلوله در آزمای هرم – المN یا VPH ) زحت از مقادیرج ) آدر اینهرمقطر گسختیویكرزمساح12را می توان از معادله زیر تعیین كرد : DPHL LPPSinDPH 2 22 1/8542==P = Kg بار وارده برحسبL = mm طول میانگین قطرها بر حسب= 136 = زاویه بین وجوه مقابل الماس °در آزمایش سختی راكول یا آزمایش سختی برینل در بعضی موارد لازم است كه در نقطه ای ازمقیاس سختی، بار یا سنبه تغییر كند. در نتیجه مقادیر انتهای یك مقیاس را نمی توان با مقادیرانتهای دیگر مورد مقایسه قرارداد. اما از آنجا كه آثار بدست آمده توسط سنبه هرمی شكل از نظرباید مستقل از بار باشد. DPH شكل هندسی مشابه هستند، اندازه آنها مهم نبوده وهرم الماسه ویكرز در شكل 6 نشان داده شده است.شكل 6رعتبرایدازهمونمورد136سنبهی بهKnیابیچون هم سران بیشتری بشده است.عیین شود. اندساختار یا آزمن زمینه ها مع القاعده° 6ل هرم كه سكه فرورفتگیoop سختیساحت اثر بازقبول نیستطول قطر امكای نشان داده شیار كوچك تعویژه یك ریزآزمون در اینكی هرم مربعتراشی به شكله شكل هرمی كند. عددتقسیم بر مسوزمره مورد قم در تعیین طهرم – الماسینواحی بسیاختی اجزای واست. این آختی داریم، یكالماسی با تری با تراشی به7:1 تولید میاز بار وارده تKHN13ش متداول رده شود و همگی با سنبه هشكل 7ت كه سختیده، تعیین سخن نوع مسائلروش ریزسخشد و دیگریی است الماسیسبت تقریبیاست عبارتمی باشد.A LPPN = =ن یك آزمایشد به دقت آماد7انواع فرورفتگMicrohaی، لازم استطح سخت شدساعت از اینفرورونده درتوضیح داده شسنبه ای Knه و بلند با نسطه زیر آمده ا) فرورفتگی مCP2یكرز به عنوانطح نمونه بایدرد. در شكل ardness tesئل متالورژیكیی در یك سطدنده ظریف سرد. دو نوع فكرز كه قبلاً تnoop سنبهدو قطر كوتاهر كه در رابطدست نخوردهش سختی ویدارد هم سطخطا وجود دارst یز سختییاری از مسائی شیب سختیی یك چرخدده فراوان دارط به روش ویكنام دارد. knالماس و با دهمانطور (KH( مساحت دآزمایشكمیبروز خد ) ریدربسیگیریسختیاستفادمربوطnoopشكلHN)نشدهP =APL =C =گلولهنیروKg حسب= mm ب 2mm حسبم می شود بدین لحاظ گ، مقدار بار یابار وارده برحرده ) بر حسبطر بزرگ برحسازنده اعلامله می شود. بیشهای دقیق،ت دست نخورطول قطنبه كه توسطد عبارتند از :سختی حاصلند. برای آزمای14فتگی (مساحتعدد ثابت سنشده است.شكل 8فتگی :اثر می گذارندشتباه در عددگیرند.ت انتخاب كنی نشده فرورفت8 نشان دادهسختی فرورفی فرورفتگیونده باعث اشبازرسی قرار گكار رفتهحدوده به دقتشده باشد.حت اثر بازیابیدر شكل Knهای آزمون سی دقت سختیوندهفولادی فرورون لحاظ موردق نیرو یا بار بكها را در هر محمقدار توصیهمساحnoop نوپو نیازمندیهرهایی كه روی)شرایط فرورشدن گلولهد مرتباً از اینانتخاب دقیقبایستی نیروهتی بیشتر از مسنبهدقتفاكتوالف صافها بایدب )كاربرنبایست15ج ) انرژی یا بار ضربه ایبار ضربه ای علاوه بر غلط خواندن عدد سختی، ممكن است الماسه فرورونده را نیز تخریب كند. دراین روش استفاده از روغن بسیار مفید است چرا كه مكانیزم باردهی را به صورت یكنواخت در میآورد.د ) شرایط سطحی نمونهسطح نمونه ای كه سختی از روی آن خوانده می شود بایستی صاف و بدون گرد و خاك باشد. هرگونه پوسته حفره یا گریس ( چربی ) بایستی با پولیش یا سنگ زنی برداشته شود.ه) ضخامت نمونهنمونه بایستی ضخامت كافی داشته باشد. این امر به این دلیل است كه روی سطحی كه فروروندهداخل آن می رود هیچ گونه برآمدگی یا پوسته كردنی نباید بوجود آید. حداقل ضخامت پیشنهادیبرای هر نمونه ده برابر عمق فرورونده می باشد.و ) شكل نمونههنگامی كه سطح نمونه نسبت به محور عمودی فرورونده صاف باشد یعنی فرورونده دقیقاً عمود برقطعه باشد، بالاترین دقت را خواهیم داشت. همچنین اگر نمونه بلند باشد بایستی به طریقی محكمنگه داشته شود تادر طی آزمایش كج نشود. برای نمونه ها ی استوانه ای یا لوله بایستی از یكشكل جهت نگه د اشتن نمونه استفاده گردد. شكل 9 این مطلب را نمایش می V سندان باشكافدهد. لازم به ذكر است كه در شكل سطح مقطع نمونه نمایش داده شده است.شكل 9شود،ل 1رویواندهشتنزنی انجام شدد. در جدولت فرورونده رختی های خواشد برای نوشبدون سنگب اصلاح گردو فاصله اثراتت بیشتر، سخده كوچك با1 in كمتر ازحیح مناسبخودش باشداشد، برای دقتسطح فروروندری شود.16گرد با قطر كز فاكتور تصحجدول 2ل 22 1 قطر خورونده باشند.جود داشته باته باشد. اگرطه سختی گیری یك نمونه گبا استفاده ازاست.یستی حداقلبرابر قطر فروو شیمیایی وزرگتری داشتی چندین نقطی راكول رویخوانده شدهح آورده شده اوندهلبه نمونه بایید حداقل 5 بدت ساختاریح فرورونده بزیق تر بایستیزمایش سختیی سختی خرهای تصحیحموقعیت فروروه فرورونده ازاز یكدیگر باییكنواختی موار مواد تغییراتبایستی سطحی متوسط دقیاگر آزبایستیفاكتوز ) مفاصلهنمونهح ) یاگر دشدهسختی17مزایا و معایب روشهای مختلف آزمایش :معمولاً سهولت اجرا و میزان دقت خواسته شده، نوع روش سختی سنجی را تعیین می كند. از اینرو آزمایش برینل كه در آن از یك فرورونده نسبتاً بزرگ استفاده می شود تنها به مقاطع سنگینمحدود می شود. شایان ذكر است برای مواردی كه قطعه همگن نباشد در واقع داشتن فروروندهبزرگ یك مزیت می باشد.آزمایش برینل :در این آزمایش سطح قطعه در طی آزمایش برنیل لازم نیست كه صاف باشد. در صورتیكه برایفرورونده كوچك لازم بود سطح قطعه صاف باشد همچنین استفاده ازمیكروسكوپ برای اندازه گیری500 به BHN قطر فرورونده نمی تواند مثل یك گیج شماره گیر مفید باشد. آزمایش برینل بالای650 باشد می توان از BHN علت تغییر جرم گلوله فولادی دقیق نمی باشد. اگر سختی بالایگلوله كاربید تنگستن در این روش استفاده نمود. این آزمایش برای قطعات ظریف محدودیت داردچراكه ایجاد فرورفتگی در آنها می تواند عامل شكست باشد.آزمایش راكول :این آزمایش در عمل بسیار سریع و ساده می باشد از این جهت فرورونده ها در این آزمایش ازفرورونده های مورد استفاده در آزمایش برینل كوچكتر هستند. آزمایش راكول برای نمونه ها ینازكتر و سختتر به خوبی نرمترین نمونه ها قابل اجرا می باشد.آزمایش ویكرز :این آزمایش ساده ترین روش ارائه سختی می باشد. در این روش برای تمام مواد یك معیار پیوستهو منحصر به فرد داریم و عدد سختی تقریباً از بار یا نیرو می باشد. به علت احتمال استفاده از18بارهای كمتر در این روش نسبت به سایر روشها، این روش برای مقاطع نازكتر بهتر می باشد. دراینجا فرورونده مربعی دقت اندازه گیری را می دهد.آزمایش ریز سختی :این آزمایش به طور اساسی یك روش آزمایشگاهی است. در این روش استفاده از نیروهای خیلیسبك امكان آزمایش قطعات خیلی كوچك و مقاطع خیلی نازك را فراهم می آورد. با استفاده از اینروش می توان سختی اجزاء منفرد میكروساختارها را برآورد نمود. در این جا چون فرورونده كوچكتربهتری داشته باشیم و برای آماده سازی ( surface finish ) می باشد بایستی صافی سطح نهاییسطح جهت آزمایش ریز سختی به محافظت بیشتری نیاز داریم. سطح نمونه را می توان با استفادهاز تكنیك پولیش متالوگرافی آماده سازی نمود.ازمایش سختی ضربه ای :یا سختی سنج ضربه ای، (SLOROSCOPE) یكی از مزایای اصلی دستگاه اسلوروسكوپكوچك بودن اثر باقی مانده فرورونده می باشد، از دیگر مزایای این روش می توان سریع بودنآزمایش و تجهیزات قابل حمل آن را نام برد. این موارد به كم بودن دقت منتهی می گردد مگراینكه احتیاط های لازم انجام گردد. مثلا لوله ( تیوپ ) باید نسبت به قطعه آزمایش عمود باشد،قطعات نازك باید به طور خاصی نگه داشته شود، سطحی كه آزمایش می شود باید صافتر ازسطحی كه در آزمایش های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد باشد.تبدیل سختی ها به هم :تبدیل سختی های بدست آمده از روشهای مختلف آزمایش در جدول 3 آمده است. این اطلاعات بهطور كلی برای فولاد قابل كاربرد می باشد و بوسیله آزمایشهای زیادی روی فولاد های كربنی وآلیاژی تحت شرایط عملیا ت حرارتی بدست آمده است. جهت ایجاد یك حس مشترك از اعدادكولدد سختی در قسمت آزمون سختی راك19هم با ارائه عدجدول 3ی، ارائه سختی مواد مختلف نسبت به هاست.لختیآمده320دامه جدول ادذی در جدول 4 آمده است :21ش سختی نفوجدول 4نین كاربردهای روشهای مختلف آزمایشهمچن22منابع :– Introdution to physical metallurgy by Avner– Mechanical Metallurgy by Dieter– Elements of materials seience and Engineerivg by van vlack &Dell.k Allenتئوری و عملی متالورژی نوشته مهندس علی اكبر قاری نیت –فرهنگ متالورژی نوشته مهندس پرویز فرهنگ –اصول و كاربرد عملیات نوشته دكتر محمد علی گلعذار –
ادامه خواندن مقاله آزمونهاي سختي
نوشته مقاله آزمونهاي سختي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.