nx دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
نیروی كشش و فشار
تأثیرات درونی نیروهادر این مقاله ما به چیزی خواهیم پرداخت كه میتوان آن را تأثیرات درونی نیروهایی كه بر یك جسم عمل میكنند، خواند. دیگر همچون استاتیك، فرض نخواهیم كرد كه اجسام كاملا صلب هستند، به عكس، محاسبه تغییرات شكل اجسام مختلف تحت نیروهای متفاوت یكی از مشغلههای اصلی ما در مطالعه استحكام مواد خواهد بود.
میله تحت فشار محوریسادهترین مورد برای بررسی در ابتدا یك میله ابتدائا صاف فلزی است كه دارای مقاطع عرضی یكسان میباشد، و در دو سر خود تحت یك جفت نیروی همراستای در جهات مخالف است كه همجهت با محور طولی میله به آن وارد میشوند و بر مركز هر مقطع عرضی عمل میكنند. برای آنكه تعادلی استاتیك برقرار باشد، اندازه نیروها باید برابر باشند. اگر نیروها در جهت دور شدن از میله باشند، گفته میشود كه میله در كشش قرار دارد. اگر آنها در جهت خود میله باشند، یك وضعیت فشار برقرار است. این دو وضعیت در شكل 1-1 نشان داده شدهاند.
تحت تأثیر این جفت نیروی عمل كننده، نیروهای مقاومت درونی درون میله به كار میافتند و برای مطالعه خصوصیات آنها میتوانیم فرض كنیم كه یك صفحه از میله در هر جایی به صورت عرضی گذشته و بر خط محوری طولی میله عمود است.چنین صفحهای را در تصویر 1-2(الف) a-a مینامیم به دلایلی كه بعدا ذكر میكنیم، این صفحه نباید زیاد به دو سر میله نزدیك باشد. اگر به منظور تحلیل تصور كنیم كه قسمتی از میله كه در طرف راست این صفحه قرار دارد برداشته
شده است، چنانچه در تصویر 1-2(ب) چنین است، آنگاه به جای آن باید هر گونه تأثیری كه بر قسمت چپ صفحه دارد جایگزین شود. با این شگرد ایجاد یك صفحه قطع كننده، نیروهایی كه در اصل درونی بودهاند، اكنون به نیروهایی بیرونی برای قسمتهای باقی مانده از میله تبدیل میشوند. برای حفظ تعادل قسمت دست چپی، این تأثیر باید نیرویی با بزرگی P در راستای افقی باشد. اما این نیرو كه به صورت عمود بر صفحه a-a عمل میكند، در واقع نتیجه نیروهای توزیع شده هستند كه بر این مقطع عرضی به صورت عمودی عمل میكنند.
توزیع نیروهای مقاومتدر این مرحله لازم است در مورد چگونگی تنوع این توزیعهای نیرو، فرضهایی بكنیم و از آنجا كه نیروی P بر مركز میله عمل میكند، معمولا فرض میشود كه این توزیعها در طول مقطع عرضی یكنواخت هستند. چنین توزیعی احتمالا هرگز نمیتواند وجود واقعی داشته باشد، زیرا ذرات كریستالی میله در جهات اتفاقی هستند. مقدار دقیق نیرویی كه بر یك عنصر بسیار كوچك از سطح مقطع عرضی وارد میشود، تابعی از طبیعت و جهت ساختار كریستالی در آن نقطه است. اما تنوع در تمامیت سطح مقطع عرضی با دقت قابل قبول مهندسی با فرض یك توزیع یكنواخت، قابل توضیح است.
تنش میانگینبه جای صحبت درباره نیروهای درونی كه بر یك عنصر كوچك از سطح وارد میشوند، بهتر است به منظور مقایسه به نیروی میانگین كه بر یك واحد سطح مقطع عرضی وارد میشود توجه كنیم. شدت نیروی میانگین در واحد سطح، تنش میانگین نامیده میشود و واحد آن نیرو بر مساحت است یعنی Nm ^ -2 («پاسكال»). مجموع تنش عبارتی است كه برای نام گذاری مجموع نیروی محوری حاصله استفاده میشود. اگر نیروهایی كه بر دو سر میله وارد میشوندبه نحوی باشند كه میله در كشش قرار دارد، آنگاه تنشهای كششی در میله ایجاد میشود. اگر میله در موقعیت فشار باشد، تنشهای فشاری خواهیم داشت. ضروری است كه خط عمل نیروهایی كه بر دو سر میله عمل میكنند از مركز مقطع عرضی میله بگذرند.
نمونههای آزمایشیوارد كردن نیروهای محوری كه در شكل 1-2(الف) نشان داده شدهاند در مسائل مربوط به طراحی ساختاری و طراحی ماشین بسیار پیش میآیند. برای شبیه سازی این وارد كردن نیرو در آزمایشگاه، نمونه آزمایشی در یك ماشین آزمایش دنده مانند كه با نیروهای الكتریكی كار میكند، یا یك ماشین هیدرولیك، نگه داشته میشود. هر دوی این ماشینها معمولا در آزمایشگاههای تست مواد برای وارد ساختن نیروهای كششی محوری مورد استفاده قرار میگیرند.
در یك تلاش برای استاندارد كردن روشهای تست مواد، هیئتهای ملی مختلفی خصایصی را منتشر ساختهاند كه در كشورهای متفاوت مورد استفاده هستند. بیش از بیست نوع مختلف از نمونهها از مواد فلزی و غیر فلزی مختلف برای آزمایشهای كشش محوری و فشار محوری توصیه میشوند. در حال حاضر فقط به د تا از اینها اشاره خواهیم كرد، یكی صفحات آهنی ضخیمتر از 5 میلی متر كه شكلی مانند آنچه در شكل 1-3 میبینید دارند و دیگری آهنهایی با ضخامت بیش از 375 كه شمایلی را كه در شكل 1-4 نشان داده شده دارند. ابعاد نشان داده شده توسط جامعه آمریكایی آزمایش مواد پیشنهاد شدهاند، اما انتهای نمونههای
آزمایش ممكن است هر شكلی را كهبرای گیرههای ماشین آزمایش لازم باشد، داشته باشند. همانطور كه در این تصویرها قابل ملاحظه است، قسمت مركزی نمونه تا حدی كوچكتر از قسمتهای جانبی است تا قسمتهای داخل گیره نشكنند. مغزیهایی گردی كه نشان داده شدهاند، برای آن ارائه میشوند كه هیچ تمركز تنشی در انتقال میان دو بعد كناری صورت نگیرد. طول استاندارد محك كه تغییر طول با آن اندازه گیری میشود، در نمونه شكل 1-3 200 میلی متر و در نمونه 1-4 50 میلی متر است.
تغییر طولها یا با ابزارهای مكانیكی یا نوری اندازه گیری میشوند و یا با چسباندن یك ابزار اندازهگیری الكتریكی كه بر سطح ماده چسبانده میشود. مقاومت این ابزار اندازه گیری از تعداد سیمهای بسیار نازك تشكیل شده كه همراستای محور میله قرار دارند. با تغییر طول میله، مقاومت الكتریكی سیمها تغییر میكند و این تغییر مقاومت با یك پل ویتاستون اندازه گیری میشود و تغییر طول از آن محاسبه میشود.
تنش میانگین. اجازه دهید فرض كنیم كه یكی از این نمونههای تنش در یك ماشین تست تنشی-فشاری قرار داده شده و نیروهای كشسان به تدریج بر دو سر آن وارد میشوند. تغییر طول در اندازه محك ممكن است با روشهای فوق میتواند برای هر تغییر نیروی وارده مفروض اندازه گیری شود. از این مقادیر تغییر اندازه در واحد طول، كه تنش میانگین نامیده میشوند و با حرف a مشخص میشود، میتواند با تقسیم كل تغییر طول بر طول محك به دست بیاید كه مقداری بدون واحد است.
منحنی تنش-كشآمدگیبا افزایش تدریجی نیروی محوری به طور متناوب، مجموع تغییر اندازه طول محك اندازه گیری میشود و این كار تا جایی انجام میگیرد كه نمونه ترك بر میدارد. با دانستن مساحت مقطع عرضی اولیه نمونه آزمایشی، تنش میانگین كه با a نشان داده میشود، میتواند برای هر مقدار نیروی محوری با استفاده از رابطه ذیل به دست بیاید
كه در آن P نشان دهنده نیروی محوری بر حسب نیوتن و A نشان دهنده مساحت اولیه مقطع عرضی است. با محاسبه جفتهای بسیاری از مقادیر تنش میانگین و كشآمدگی میانگین، دادههای آزمایش میتوانند در یك نمودار نشان داده شوند كه مقادیر عرضی و طولی آن به ترتیب مقادیر مذكور در فوق هستند. این نمودار یا منحنی تنش- كشآمدگی ماده در این نوع از ورود نیرو نامیده میشود. نمودارهای تنش- كشآمدگی شكلهای بسیار متفاوتی برای مواد مختلف مییابند. شكل 1-5 نمودار تنش-كشآمدگی برای یك فلز ساختاری با كربن متوسط است و شكل 1-6 برای هر فولاد آلیاژی و شكل 1-7 برای فولادهای سخت و برخی آلیاژهای غیر آهنی دیگر است. برای آلیاژهای غیر آهنی و آهن نمودار مانند شكل 1-8 خواهد بود و برای لاستیك شكل 1-9 یك شكل معمولی است.
مواد چكشخوار و شكنندهمواد فلزی مهندسی معمولا به دو دسته چكش خوار و شكننده تقسیم میشوند. یك ماده چكشخوار مادهای است كه تا زمان شكستن قابلیت كشآمدگی كشسانی زیادی دارند (برای مثال، فولاد یا آلومینیوم ساختاری) در حالی كه ماده شكننده تا همین زمان قابلیت كشآمدن اندكی دارد. یك كشآمدگی 005 معمولا به عنوان خط جدا كننده این دو نوع ماده در نظر گرفته میشود. چدن و بتون نمونههایی از مواد شكننده هستند.
قانون هوكبرای هر مادهای كه نمودار تنش-كشآمدگی مانند شكل 15، 16 یا 17 داشته باشد، واضح است كه دابطه میان تنش و كشآمدگی برای مقادیر بسیار كوچك كش آمدگی خطی است. این رابطه خطی میان تغییر طول و نیروی محوری كه موجب آن شده، (با توجه به اینكه فرق این مقادیر به ترتیب با كشآمدگی و تنش فقط یك ضریب ثابت است) نخستین بار توسط سر رابرت هوك در 1678 كشف شد و قانون هوك نامیده میشود. برای توضیح این محدوده اولیه خطی رفتار ماده میتوانیم چنین رابطهای را بنویسیم. كه در آن E نشان دهنده شیب خط راست در op در هر یك از منحنی های شكلهای 15، 16 و 17 است.
ادامه خواندن تحقيق در مورد نيروي كشش و فشار
نوشته تحقيق در مورد نيروي كشش و فشار اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.