nx دارای 111 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
بررسی کامل در مورد قارچ ها
مقدمه پرورش قارچ خوراكی امروزه اهمیت زیادی كسب كرده و پیشرفت قابل توجهی نموده است . نظر بسیاری از دانشمندان ومحققین به این گیاه شگفت انگیز ، كه فقط از بقایای گیاهی كم ارزش از نظر اقتصادی مثل كاه ، گندم ، كاه جو ، كاه برنج و امثالهم پرورش می یابد جلب شده است
قارچ ، اگر چه از مواد زائد گیاهی تغذیه می كند . كیفیت غذایی قابل توجهی دارد : سرشار از پروتئین و در عین حال بسیار خوش طعم است . بعلاوه دوره كشت آن بسیار كوتاه است و در سال چندین بار می توان به كشت آن مبادرت نمود .
از سال 1970 ، شناخت علمی و عملی بشر از قارچ و نحوه پرورش آن پیشرفت چشمگیری كرده است . بازده تولید قارچ های اهلی شده روز به روز افزایش می یابد و به علاوه انواع جدید قارچ های جدید اهلی شده و پرورش می یابند . قارچ را می توان در سطح كوچك ، در منزل ، به منظور مصرف در خانواده ، و در سطح بزرگتر جمعیت ارائه به بازار و تامین درآمد تولید كرد .
تاریخچه قارچ به اصطلاح گیاه موضوعات مختلف و شگفت انگیزی را در دوران عمر زمینی طی كرده است تا به امروز هنوز به طور كامل نزد جهانیان شناسایی نشده است .
مردم بد بینی خاصی نسبت به قارچ ها دارند چون شنیده اند كه بعضی از انسانها بر اثر خوردن قارچ مسموم شده اند و جان خود را از دست داده اند . قارچ های سمی در كنار انواع خوراكی و كیفیت غذایی این گیاه انسان را بر آن داشت كه قارچ خوراكی را خود پرورش دهند .
هزاران سال پیش چینی ها و ژراپنی ها نحوه پرورش چندین نوع قارچ را می دانستند كه از میان آنها شیتاکه معروف است دو قرن قبل از تولد مسیح ، یك پزشك یونانی به نام «نیكاندر» قارچ را در بستری از كود حیوانی و خاكستر كه شاخ و برگ انجیر روی آن را پوشانده بود پرورش داد .
سیصد سال بعد « دیو سكورید» یك پزشك دیگر یونانی روش ساده و عملی برای پرورش قارچ ابداع كرد و سرانجام در قرن 16 یك ایتالیایی به نام سالپین و یك گیاه شناس فرانسوی به نام شارل دولكلوز معروف به كلوسیوس آثاری در مورد پرورش قارچ نوشتند .
كمی دیر تر در حدود دهه 1650 كشاورزان فرانسه كاملاً به طور تصادفی به نحوه پرورش قارچ پی می بردند . آنها متوجه می شوند كه در گوشه جالیزشان جائی كه كودهای اسب قارچ ظاهر شده ولی به علت آن پی نمی بردند ولی در اندیشه تكثیر قارچ افتادند یكی از كشاورزان متوجه می شود كه قارچ كه در جالیزشان است با قارچ های وحشی مراتع تفاوتهایی دارد به این ترتیب كه علاوه بر تفاوت ظاهری این گونه قارچ ها بر خلاف قارچ های مراتع قابلیت تطبیق با شرایط پرورش در باغچه را دارند .
کین تینی در وروسای به پرورش قارچ برای پادشاه خورشید دست می زند چند سال بعد ، تورن فورت به آكادمی سلطنتی علوم نامه ای درباره پرورش قارچ می نویسد ; پرورش قارچ كه همه این نوآوران می شناختند هنوز بعضی علاقه مندان به آن عمل می كنند یك عیب جدی داشت : پرورش قارچ در زمستان بعلت سرما و در تابستان به علت گرما ووجود انگل ها غیر ممكن بود در حدود اواخر قرن هیجدهم عده ای به فكر افتادند كه قارچ را زیر گلخانه پرورش دهند تا فصل تولید را طولانی تر سازند و این قدم جدیدی بود .
یك باغبان فرانسوی به نام «شامبری» به فكر استفاده از معادن متروك جهت پرورش قارچ افتاد . استفاده از معادن چند فایده داشت : ثبات درجه حرارت ، سهولت تنظیم هوا و سهولت تنظیم رطوبت نسبی .
و باز هم دو فرانسوی به نامهای كنستاتین و ماتروشو از انستیتو پاستور هستند كه در این زمینه قدمی پیش بر می دارند ما در پیشرفت تكنولوژی پرورش قارچ را تا حد زیادی مرهون آنها هستیم این دو نفر با بهره گیری از روشهای پاستوریزاسیون اسپور قارچ را وادار به جوانه زدن كردند و میسلیوم به دست آورند از آن هنگام این امكان به وجود آمد كه پر بارترین نژادهای قارچ را به صورتی خالص پرورش داد .
كار این دو محقق باعث شد كه انواع دیگر قارچ ها مورد توجه قرار بگیرند و تلاش برای اهلی كردن قارچ های وحشی آغاز شود ولی اگرچه پس از تحقیقات زیادی در زمینه پرورش قارچ به عمل آمد ، بعلت عدم ارتباط كار محققین با یكدیگر نتیجه تحقیقات به صورتی جامع و مدون در اختیار همگان قرار نگرفت . امروزه وضع به گونه ای دیگر است .
بیستمین كنگره بین الملی درباره دانش و پرورش قارچ ها در ژوئن 1978 در فرانسه تشكیل شده است كه در آن 600 نفر محقق و تولید كننده از سی كشور جهان شركت داشتند .
در جریان این كنگره ، یك محقق انگلیسی در خطا به خود اظهار كرد كه آرزو دارد ارتباطبین شركت كنندگان بیش از پیش برقرار شود و این بیان توجه پیشگامان پرورش قارچ را كه تا آن هنگام اماكن پرورش قارچ خود را با سیم خاردار و سگ نگهبان حفاظت می كردند تا كسی از راز و رمز كارشان در پرورش قارچ سر در نیاورد برانگیخت .
در پی این اقدامات ، تبادل مفید اطلاعات ونتایج به دست آمده ، بی شك در آینده پرورش انواع قارچ ها ار انحصار معدودی باغبان و قارچ شناس غربی بیرون آمده و در همه جای دنیا گسترش خواهد یافت به این ترتیب آیا مصرف كنندگان قرن بیستم شاهد بحرانی در زمینه پرورش قارچ ، بعلت افزونی تولید خواهد بود و یا بلعكس .
دنیا به شكرانه تولید پیوسته این ماده غذایی با ارزش از گرسنگی نجات خواهد یافت ؟ آینده نشان خواهد داد . از بیش از دو هزار سال پیش ، كه نیكاندر پزشك ، با روشی بدوی و به كمك شاخ و برگ انجیر قارچ پرورش داد تاكنون چه راه دراز و پر پیچ و خمی پیموده شده است !
شناخت قارچ های خوراكی و سمی و داروئیقارچ ها سه دسته هستند :1- خوراكی2- سمی3- داروئیقارچ های خوراكی
در اكثر كشورهای جهان خوردن قارچ متداول است زیرا نسبت به گوشت قرمز از نظر پروتئین چیزی كم ندارد و از نظر چربی صفر می باشد و با صرفه و اقتصادی نیز می باشد . از مهم ترین قارچ های خوراكی میتوان به قارچ دكمه ای و انواع صدفی آن اشاره كرد این قارچ ها را می توان در مكانهای كوچك هم تولید كرد . قارچ های سمی
سمی بودن قارچ ها به سه نوع تقسیم شده اند : 1- فالاتوكین2- آموتوكسین3- همولیتیك و آمانیتا لفظ سمی بودن قارچ ها می باشد . مسمومیت های ناشی از مصرف قارچ های سمیالف) قارچ های روی دستگاه گوارش و روی اعصاب اثر كرده و شخص را دچار دل درد و سر درد و تهوع كه مصرف كننده بیمارستانی شده و باید تحت نظر پزشك معالجه شود .
ب) قارچ هایی كه به تنهایی اثرات سوئی نداشته ولی با مكمل های دیگری مثل الكل اثر منفی گذاشته و شخص را به حال احتراز می برد . قارچ های مركب (Coprinus) و موالها (Morchella)
ج) قارچ هایی كه به طور كل سمی بوده ، و به شخص مصرف كننده شوك سریع وارد كرده چه بسا مصرف كننده به بیمارستان هم نرسد . فالاتوكسین و آموتوكسین سم هایی هستند كه روی دستگاه گوارش اثر می كند ولی كشنده نیستند .همولیتیك سمی است كه روی گردش خون (گلبولهای قرمز خون را از بین می برد ) و اعصاب و مغز تاثیر سریع دارد و باعث سكته مغزی می شود .آمانیتا فالوئید و آمانیتا موسکاریکا از این دسته از قارچ های سمی می باشد .
آمانیتا فالوئید Amanita Phalloides كلاهی بهقطر 7 تا 10 سانتی متر به رنگ سبز زیتونی یا زرد زیتونی وگاه بسیار كم رنگ و نزدیك به سفید دارد . در حالت مرطوب كمی لزج است .گاه لكه های مسطح پوست مانند سفیدی بر پوسته دارد . پوسته آن را می توان مثل پوسته قارچ خوراكی جدا كرد . تیغه ها سفید و نزدیك به هم هستند .
طول پایه 8 تا 12 سانت و عرض آن 5/1 تا 2 سانت است . زمستان سفید یا به رنگ كلاهك ولی كم رنگ تر است سطح آنصاف یا حاوی پوسته های نازكی است كه در ابتدا تو پرند و به تدریج تو خالی می شوند . حلقه دامن مانندی در قسمت بالای پایه وجود دارد قاعده پایه در كیسه فنجان مانندی محصور است . زیر درختان پهن برگ به خصوص غان و بلوط از اواسط تابستان تا اواخر پاییز یافت می شود . سمیت آن بحدی است كه خوردن كلاهك آن می تواند مرگ آور باشد . آمانیتا موسكاریكا معروف به امانیت مگس كش Amanita Muscarica
آمانیتا موسكاریكا عامل بسیاری از مسمومیت هاست آمانیتا موسكاریكا از زیباترین و معمول ترین قارچ هاست . كلاهك قرمز یا نارنجی با خالهای سفید به قطر 10 تا 20 سانتی متر دارد كه در ابتدا گرد است و به تدریج تحدب آن كم می شود و مسطح می گردد .
در حالت مرطوب لزج است . تیغه های آن سفید و فشرده اند . پایه 10 تا 22 سانتی متر ارتفاع و 5/2 سانتی متر قطر دارد و سفید و توپر است ولی به تدریج تو خالی می شود . حلقه سفید دامن مانند قاعده پایه متورم است و فلس های سفید كركداری دارد كه به صورت حلقه های متحد المركزی آنرا در بر گرفته اند . از اواسط تابستان تا اویل زمستان زیر درختان غان و سوزنی برگ بوفور دیده می شود . سمی بنام موسكارین در آن وجود دارد كه حشرات به آن حساسند . قارچ های سمی و خوراكی را نمی توان از نظر شكل و اندازه و رنگ شناخت و فقط آزمایشگاه می تواند سمی بودن و مقدار سم و نوع سم را مشخص می كند .
در بین قارچ های موجود ، قارچهایی هم هست كه توهم زا می باشد و شخص مصرف كننده را به عالم خلصه می برد . امروزه 80 % از قرص های روان گردان از قارچ «سوما» با نام ایرانی دنبلان كوهی كه ماده ای به نام «تروف» دارد درست می شود . قارچ های رنگی هم در طبیعت وجود دارد كه برای مصارف صنعتی و غذایی كاربرد دارند . در كشور هند ، قارچ های رنگی را برای ساختن ادویه و رنگ اسنك (پفك) كشت و صادر می كنند . قارچ های داروئی
امروزه كه علم طب پیشرفت چشمگیری كرده ، محقیقین در آزمایشگاهها و انیستیتو های معتبر برای هربیماری دنبال درمان و راه چاره ای می گردند از قدیم الایام طبیبان از گیاهان برای درمان استفاده می كردند با پیشرفت علم طب عصاره گیاهان و مواد مفید گیاه مورد استفاده قرار می گیرند . قارچ هم از این قاعده مستثنا نیست .
آنتی بیوتیكها در مبارزه با بیماریهای عفونی مورد استفاده های فراوان قرار می گیرند از این جمله اند معروفترین آنتی بیو تیك كه مصرف طبی دارد پنی سیلین می باشد . در قارچ صدفی آنتی بیوتیك بیشتری نسبت به قارچ دكمه ای گزارش شده است .پلوروتین
پلوروتین موجود در قارچ داروی پوست بدن انسان است و موجب نرمی و لطافت پوست شده و داروی جوش و لك صورت می باشد .
لیستین كاهنده كلسترول خون كه برای درمان بیماران قلبی و آنهایی كه فشار خون دارند مفید است . ریبوفلاوین : آرام كننده ذهن نیاسین : برای ترك اعتیاد
دارای آهن – سدیم – ویتامین B2 قارچ ها سرشار از ویتامین ها هستند : محلول در چربی A-E-D كه در ساخت پماد مصرف می شود . آشنایی با قارچ های صدفی قارچ صدفی درختی پلوروتوس استراتوس Pelurotus-Ostratus قارچ صدفی كشت و پرورش قارچ صدفی در ایران برای اولین بار توسط دكتر مصطفوی ، كارشناس دفع آفات و زراعت كشاورزی در شازمان تحقیقات كشاورزی در اوین شروع شد .
قارچ صدفی جزء تجزیه كنندگان اولیه می باشد و قادرند گلوكز گیاه را تجزیه كند و مواد غذایی مورد نیاز خود را تأمین كند . و محتاج یكسری از ارگانیسم ها هستند كه محیط كشت را تجزیه و قارچ روی محیط تجزیه رشد می كند .
همچنین مستقیماً روی كاه و كلش گندم وجو و برنج و ; رشد كنند . قارچ صدفی قدرت میسلیومی بسیار بالایی داشته و قادر است از همین مواد ، پروتئین مورد نیاز انسان را تامین كند در كل پرورش قارچ صدفی نیاز به دستگاههای پیشرفته نداشته و می توان خیلی ساده اقدام به تولید این قارچ ارزشمند پرداخت . قارچ صدفی پلوروتوس استراتوس Pelurotus-Ostratus برای اولین بار در سال 1900 میلادی در جهان مورد كشت و پروش قرار گرفت .
كشت قارچ صدفی در مقایسه با قارچ های دیگر بسیار ارزان و كم هزینه است و می توان در مقیاس كوچك حتی مینیاتوری در یك كیسه كوچك در منزل تولید كرد . قارچ صدفی سرما دوست می باشد و در نواحی گرمسیری و نیمه گرمسیری رشد خوبی دارد . این قارچ در دمای 16 درجه هم مقاوم است و سنگین وزن می باشد .
و اتومان بیولوژیكی قارچ صدفی اغلب 100 درصد می باشد كه از نظر تولید قارچ در دنیا حداكثر میزان برداشت محصول را دارد . قارچ صدفی دارای پروتئین های اصلی وضروری می باشد كه برابر وزن خشك قارچ مقدار آن برابر با 15 تا 35 درصد می باشد . قارچ صدفی مشكلاتی نیز در زمینه تولید نیز دارد :
1- ماندگاری قارچ صدفی خیلی كم است و پس از چند روز فاسد می شود 2- به علت پخش گسترده اسپور قارچ در سالن كشت قارچ افرادی كه در سالن هستند دچار آلرژی و حساسیت خواهند شد . 3- حشرات زیادی وارد محل كشت قارچ صدفی می شوند كه در این مورد باید اقدامات لازم صورت گیرد در غیر این صورت محیط كشت قارچ به انواع بیماریهای قارچی و باكتری دچار خواهد شد لذا درب و پنجره ها باید با توری مسدود شود . قارچ صدفی توانئی تولید مواد ضد نماتد را دارد . (نماتد نوعی حشره ریز سفید رنگ بی بال كه با دم چنگال مانند خود به جلو حركت می كند كه توسط خود قارچ صدفی تجزیه می شود . انواع قارچ صدفی1- پلوروتوس استرا توس
این یكی از بهترین گونه های شناخته شده در بین قارچ های صدفی است . این قارچ اسامی مختلفی مثل قارچ صدفی ، شبه صدفی ، صدف درخت و قارچ حصیری نام برد . باردهی این قارچ در دمای 16 درجه سانتی گراد صورت می گیرد .
كلاهك 5 تا 20 سانتی متر قطر دارد و صدف مانند و محدب است كه بعداً مسطح می شود و در وسط فرورفتگی پیدا می كند . در جوانی به رنگ خاكستری مایل به آبی تیره تا سیاه دیده می شود ولی هنگام بلوغ رنگ قهوه ای دودی یا قهوه ای مایل به زرد یا كهربائی به خود می گیرد .
معمولاً به صورت دسته های چند تایی دیده می شود در حالی كه نقطه اتصالی باریك یا پایه ای كوتاه و ضخیم به رنگ سفید با قاعده كركدار آنها را به هم متصل می کند . لامل ها (تیغه ها ) ابتدا سفیدند و سپس زرد گون می شوند و تا پایین امتداد یافته بهم متصل می شوند . گوشت آن سفید و کمی رشته ای است . در سراسر سال روی تنه و کنده درختان ، به خصوص درختان پهن برگ مثل درختان غان دیده می شود و بوی آرد تازه می دهد پلوروتوس استراتوس به طور طبیعی لواستاتین تولید می کند . این ماده از سوی FDA به عنوان داروی کنترل کلسترول خون معرفی گردیده است . 2- پلوروتوس فلوریدا P.florid
این قارچ از مناطق گرمسیری فلوریدای آمریکا گزارش شده و به همین نام هم معروف است . با قارچ صدف درختی تفاوت زیادی ندارد و فقط اندازه کوچک تر و دمای بالاتر را طلب می کند 3- قارچ شاه صدف Eringi
قارچ شاه صدف را ارینجی در دمای 18 تا 25 درجه رشد می کند . بو و طعم خوشی دارد و خوش پخت می باشد . از خصوصیات بارزش ماندگاری زیادی دارد و رنگ آن سفید است .
قارچ صدفی طلائی : دمای مورد نیاز 20 تا 30 درجه اگر دما از 18 تا 16 درجه سانتیگراد باشد اندام باردهی ظاهر نمی شود رنگ زرد یا کرم روشن . خامش طعم تندی دارد . ترد و شکننده است .
5- ساج کاجو : دمای مورد نیاز 27 تا 30 درجه . رنگ اولیه سفید درافت دما به رنگ خاکستری و نقره ای تغییر رنگ می دهد . ساج کاجو 14 روزه به بار می نشیند شکل مشخصی ندارد بیشتر مثل کف دست انسان است این قارچ مزه خوب باردهی عالی و رشد و پرورش آسانی دارد . 6- قارچ صدفی صورتی یا سالمون
قارچ سالمون یا همان «سلیمان» شامل مخلوطی از قارچهای صدفی صورتی است رنگ می باشد . این قارچ به نامهای مختلفی مثل قارچ صدفی صورتی ، قارچ صدفی سالمون ، قارچ توت فرنگی ، قارچ فلامینگو و قارچ ژاپنی نامیده می شود . 7- قارچ صدفی خرمائی
قارچ صدفی خرمائی از نظر شکل شبیه قارچ سلیمان می باشد . رنگ اولیه آن سفید مایا به خاکستری و بعد از چند روز به رنگ قهوه ای تیره . کلاهک قارچ در ابتدا محدب و بعد از رشد پهن و گسترده می شود . قطر کلاهک 5 تا 20 سانتی متر می باشد . در دمای 20 تا 30 درجه رشد می کند . قارچ صدفی خرمائی از موارد زیر تشکیل شده است ، پروتئین خام 27-14 درصد ، چربی 2 درصد ، کربوهیدرات 51 درصد وزن خشک . شکل شناسی یا مرفولوژی
ریسه یا هیف ریشه قارچ محصوب می شود.به مجموعه ریشه ها میسلیوم گفته می شود.وقتی سخن از قارچ می گوئیم مقصود قسمتی از گیاه است که با چشم دیده می شود یعنی مجموعه کلاهک + پایه که به مصرف خوراک می رسد . به زبان علمی این دو قسمت را مجموعه کارپوفور می گویند که در واقع میوه گیاه است
خود گیاه ، یعنی قسمت غیر جنسی آن مجموعه ای از رشته های باریک (به قطر سه هزارم تا ده هزارم میلییمتر ) است که ظاهری کپک مانند دارد . این رشته های درهم رفته را به زبان علمی میسلیوم یا ریسه می گویند .
میسلیوم یا ریسه اندام غیر جنسی قارچ است که مواد غذایی لازم را از بستری که در آن قرار دارد جذب می کند تا رشد کند و اندام تولید مثل گیاه ، یعنی کارپوفور را را تولید نماید . کارپوفور از کلاهک و پایه تشکیل می شود . در بیشتر موارد در سطح زیرین کلاهک اندامهائی وجود دارد که اسپور یا هاگ تولید می کند این اندامها به صورت تیغه یا لامل می باشد . مجموع این بافتها تولید کننده و و نگهدارنده هاگ هستند هاگ ذره بسیار ریزی است که کم و بیش گرد یا بیضوی بوده و قطر آن از چند لوازم میلیمتر تجاوز نمیکند هاگ را می توان بذر قارچ به حساب آورد .
هر میلی گرم هاگ قارچ حدود 20 میلیون ذره را شامل می شود و یک قارچ کامل در طول دوره زندگی خود چندین میلیارد هاگ تولید می کند . به مجموعه پرده دار زیرین كلاهك قارچ گیل هم می گویند و اسپور یا هاگ یا اسپاون Spaun كه همان بذر قارچ است به دست می آید . زندگی قارچ به سه طریق است :
1- ساپور تیو یا ساپور فیت (تجزیه گر) Supportive 2- انگلی (مضر یا پارازیت) 3- همزی (سمبیوتیك) یعنی با گیاهان عالی (سبزینه دار) مشتركاً زنگی می كنند .
ساپور فیت اولیه «پروتروف» ثانویه «اگزوتروف» قارچ صدفی جزو گروه اولیه محسوب می شود و می تواند خودش عمل تجزیه را انجام دهد . «نماتد» نوعی حشره بی بال توسط خود قارچ صدفی تجزیه می شود .میكرو ارگانیسم قارچ نیز به NC كربن و نیتروژن دارد . 1- ساپورفیت :بستر یا كمپوست مكانیست كه از قبل برای پرورش قارچ آماده كرده ایم قارچها چون كلروفیل یا سبزینه ندارند قادر به تامین نیاز خود نمی باشند . رنگیزه سبزی كه گیاهان عالی به كمك آن كربنی را كه در گاز كربنیك هوا وجود دارد با مواد دیگر تركیب می كنند و ماده غذایی عالی می سازند . همین سبزینه یا كلر وفیلد است كه رنگ سبز را به بیشتر گیاهان می دهد بنابر این ما باید از قبل مكان ومواد مورد نیاز قارچ را آماده كنیم و این كار به منزله پشتیبانی از قارچ می باشد . كه واژه ساپورفیت به این معناست .
2- قارچ های انگل ( پارازیت )بعضی دیگر قارچها روی موجودات زنده بسر می برند و سهم غذای خود را از آنها می گیرند چنین قارچهایی معمولا روی درختان زخمی شده ، مریض یا ضعیف زندگی می كنند و سرانجام باعث خشگیدن آنها می شوند . این قارچها را ( كه به خرج دیگران زندگی می كنند ) قارچهای انگلی یا پارازیت می گویند .3- قارچهای همزی یا سمبیوتیك
گروه دیگری از قارچها با دیگر گیاهان همزیستی دارند . یعنی قارچ و گیاه میزبان متقابلا از وجود یكدیگر بهره می برند . این قارچها رشته هایی را به درون ریشكهای درختان یا گیاهان میزبان دیگر وارد می كنند وبا ترشح موادی رقیق كننده و ضعیف ریشه گیاه میزبان را تغییر می دهند . ریشه های كوتاه و متورمی تولید می شود .
پوششی روی این ریشكها وجود دارد كه ریشه قارچ وارد آن می شود این اندامهای ویژه كه میكوریز نام دارند ، حائز اهمیت زیادی هستند چون تبادل غذایی بین گیاه میزبان و قارچ توسط آنها انجام می شود . قارچ سهم خود را از شیره گیاهی جذب می كند و مواد معدنی را كه خود به سهولت از محیط می گیرد به گیاه میزبان می دهد .
اصول تهیه بستر قارچ صدفی برای تولید قارچ صدفی چند كارهایی را باید انجام دهیم .1- بستر یا كمپوست كه ما باید آن را بسازیم تا قارچ بتواند رشد كند برای ساخت كمپوست بهترین منبع كاه و كلش گندم می باشد چون در دسترس است هم از نظر قیمت مناسب است و هم سرشار از نشاسته و گلوكز می باشد (با كاه و كلش جو + برنج+ ذرت و دیگر غلات اصولامواد زائد گیاهی می توان كمپوست ساخت ولی و كلش گندم از همه مناسب تر است . ) برای مقیاس كوچك باید كلش گندم را برش 5 تا 7 سانت زد
الف – خرد كردن : این عملیات به منظور افزایش قدرت جذب آب و افزایش سطح تماس بستر با میسلیوم قارچ و همچنین سهولت پر كردن كیسه ها انجام می گیرد . چنانچه قطعه های كلش بلند باشد به هنگام توده كردن رطوبت خود را سریعاً از دست می دهد و عمل تخمیر به كندی انجام می شود . تهیه كمپوست یك فرایند میكروبی است فعالیت میكروبی از محل انباشته شدن كاه و كلش خیس شده آغاز می شود .
سپس از برش كاه و كلش را باید خیساند . كاه و كلش را به مدت 18 ساعت عملی ( منابع علمی 12 ساعت) خیس كرده تا خوب آب خیس شوند . خیساندن كاه باعث می شود كه نشاسته و گلوكز در كاه نرم شده و آماده برای ساخت كمپوست و غذای قارچ محسوب می شود . پاستوریزه كردن كاه و كلش : روشهای گوناگونی برای پاستوریزه كردن مواد بستر وجود دارد پاستوریزه كردن با بخار آب داغ ، استفاده ازمواد شیمیایی و جوشاندن ، كه در مقیاس كوچك و گاهی جوشاندن بهترین نوع پاستوریزه می باشد .
كلش های سم خورده 45 دقیقه و كلش سم نخورده 30دقیقه عملی ولی منابع علمی 45 تا 60 دقیقه زمان لازم است . ابتدا كلش های برش خورده را در گونی كنفی ( كه منافذ زیادی برای سهولت ورود وخروج آب به داخل گونی دارد) پر كرده و سر گونی را بسته و داخل بشكه یا ظرف مخصوص جوشاندن قرار می دهیم به طوریكه در ظرف فشرده نشود بهتر است كه آب در حال جوش باشد بعد گونی را داخل ظرف فرو ببریم (در غیر این صورت چون كلش ها از قبل خیسانده شده و تا آب داغ شود و بعد هم مدت زمانی را جوش بخورد نشاسته و گلوكز زیادی را از دست می دهد ) پس از 45 دقیقه جوش خوردن و پاستوریزه شدن كلش ها گونی های سر بسته را از ظرف خارج كرده به همان حال گذشته تا آب اضافی آن خارج شده و خنك شود .
ادامه خواندن مقاله بررسي کامل در مورد قارچ ها
نوشته مقاله بررسي کامل در مورد قارچ ها اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.