nx دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
تجزیه و تحلیل سهام عادیتعریف بورس اوراق بهاداروقتی از بورس اوراق بهادار صحبت می کنیم، منظورمان محلی است که در آن “اوراق بهادار” به معنای عام آن معامله می شود. مشهورترین اوراق بهادار، پولهای کشورهای مختلف اند. اوراق قرضه نیز، اعم از این که توسط دولت و یا بخش خصوصی صادر شده باشد، نوع دیگری از اوراق بهادار به حساب می آیند. و بالاخره سهام شرکتها و واحدهای تولید، تجاری و خدماتی دسته سوم این اوراق را تشکیل می دهند.
تفاوت سه گروه اوراق بهادار فوق، چه از نظر نوع خریداران و فروشندگان و چه از لحاظ مقررات حاکم بر هر کدام، موجب شده است که دو نوع بازار برای معاملات آنها به وجود آید. یکی “بازار پول” که در آن معاملات اسعار به صورت نقدی و یا کوتاه مدت انجام می شود و دیگری “بازار سرمایه” که در آن معاملات اوراق قرضه و سهام که ماهیت بلند مدت دارند، صورت می گیرد. در اینجا قصد نداریم تا از بازار معاملات اسعار – یعنی خرید و فروش پولهای بیگانه – سخن بگوئیم . به ویژه آن که در ایران انحصار معاملات اسعار به نظام بانکی کشور واگذار شده است. هدف ما توضیح و تشریح بازار اوراق قرضه و سهام و خاصه اوراق سهام است. لذا، بی مناسبت نیست که بدوا به چهار تفاوت اساسی میان اوراق قرضه با اوراق سهام اشاره کنیم و سپس به موضوع اصلی مورد نظر، یعنی اوراق سهام، بپردازیم.
یک : اوراق قرضه سند بدهکاری صادرکننده آن به دارنده یا خریدار آن است. در حالی که سهام، سند مالکیت دارنده آن نسبت به بخشی از اموال شرکت صادرکننده سهم است.
دو: اوراق قرضه معمولا دارای سررسید بازپرداخت و نیز نرخ بازده از پیش تعیین شده است. لذا، دارنده آن در مواعید معین، سود متعلقه را دریافت می دارد و در سررسید نیز اصل مبلغ را دریافت می کند. در حالی که سهام معمولا فاقد سررسید بازپرداخت است و سود از پیش تعیین شده نیز ندارد. سه: اوراق قرضه از نظر بازپرداخت اصل و سود آن نسبت به سهام اولویت دارد. بدین معنی که در صورت انحلال و تصفیه شرکت، دارندگان اوراق قرضه ابتدا و قبل از سهامداران، تامین مالی می شوند و چنانچه چیزی باقی ماند، متناسبا بین صاحبان سهام تقسیم می گردد. چهار: اوراق قرضه به دلیل آن که معمولا دارای سود از پیش تعیین شده است، سندی ربوی محسوب می شود و لذا، در شریعت اسلام تحریم شده است. اوراق سهام که دارای سود از قبل تعیین شده نیست، از لحاظ شرعی اشکالی ندارد. بد نیست البته بدانید که در حال حاضر اوراق قرضه، به دلایل شرعی و قانونی، در بورس تهران معامله نمی شود، اما شاید این روزها عبارت “اوراق مشارکت” را زیاد شنیده باشید. اوراق مشارکت احیانا در آینده در بورس تهران مورد معامله قرار خواهد گرفت. چرا در بورس سرمایه گذاری کنیم؟ اگر تفسیر برخی از اقتصاددانان را بپذیریم که پس انداز هم نوعی “خرج” است، برای رفع هر گونه شبهه باید بلافاصله به کیفیت این نوع مخارج اشاره کنیم تا با مخارج “مخارج مصرفی” به معنای متعارف آن اشتباه نشود. حقیقت این است که مازاد درآمد افراد بر مصرفشان بالاخره به سرمایه گذاری اختصاص می یابد. اختصاص پس انداز به سرمایه گذاری می تواند با واسطه (غیرمستقیم) و یا بی واسطه (مستقیم) باشد. بانکها و موسسات مشابه به عنوان موسسات واسطه وجوه ، پس اندازهای افراد را جمع آوری می کنند و به صورت اعتبار یا تسهیلات بانکی دخالتی در انتخاب سرمایه گذاریها ندارند و وجوهشان به طور غیرمستقیم به سرمایه گذاریها اختصاص می یابد. ولی، ممکن است در این صورت، سرمایه گذاری مستقیم یا خرید سهام می تواند هدف آنان را تامین نماید.
پس انداز کنندگان بانکها دارای درآمد نسبتا مشخص و ثابتی ، با توجه به نرخ سود، هستند و در عین حال بازپرداخت اصل سپرده آنها نیز توسط بانکها تضمین می شود. این هر دو، مزایای بزرگی هستند که سپرده گذاران را به بانکها جلب و جذب می کند.
سرمایه گذاری از طریق خرید سهام شرکتها و کارخانجات نیز در مقایسه با سپرده گذاری در بانکها دارای مزایائی به شرح زیر است: 1 – افزایش قیمت سهامزط وجود تورم از یک سو و حسن مدیریت در اداره امور یک شرکت از سوی دیگر، ارزش سهام آن را بالا می برد. سهم ی که شما سال گذشته به قیمت 1000 تومان خریده اید، می توانید به دلیل وجود مثلا 15 درصد تورم سالانه به 1150 تومان برسد. زیرا که هر سهم نماینده بخشی از سرمایه شرکت است و طبعا وجود تورم در بالا رفتن ارزش معاملاتی سهم در بازار تاثیر می گذارد.
چنانچه مدیریت صحیح، کارآمد و موفقی نیز اعمال شده باشد، ارزش سهام افزایش بیشتری نیز پیدا خواهد کرد. نتیجه ای که می توان گرفت این است که سرمایه گذاری در سهام، صاحبان سرمایه را لااقل در مقابل کاهش قدرت خرید پول محافظت می کند. اگر شما همان 1000 تومان را در بانک گذاشته بودید در پایان سال مبلغی به عنوان سود دریافت می کردید، ولی اصل پولتان دیگر قدرت خرید زمان سپرده گذاری را ندارد. بلکه به دلیل وجود تورم، ارزش واقعی یا قدرت خرید آن به 850 تومان
کاهش یافته است. این نکته ای است که ممکن است بسیاری از سپرده گذاران بانکها از آن غافل باشند. طبیعی است که هر قدر تورم شدیدتر باشد، کاهش قدرت خرید سپرده های مردم نیز بیشتر خواهد بود. و چون در غالب موارد، نرخ تورم از درصد سود متعلقه به سپرده های بانکی بیشتر است، در نتیجه، ارزش واقعی اصل سپرده ها به علاوه سود متعلقه به آنها کمتر از میزانی است که به بانکها سپرده اند.
2 – سود سهام سود حاصله از فعالیت شرکت صادرکننده سهام در پایان سال به دارندگان سهام تعلق می گیرد. طبیعی است که میزان سود هر شرکت بستگی به عوامل مختلفی دارد. مدیریت شرکت، تقاضای بازار و اوضاع کلی اقتصادی کشور عواملی هستند که روی سود حاصله تاثیر می گذارند.
در پاره ای از موارد، مجمع صاحبان سهام تصمیم می گیرد که بخشی از سود حاصله را تقسیم نکند و آن را به صورت اندوخته نگهدارد. در این صورت، درست است که سود سهام توزیع شده کمتر است، ولی طبعا افزایش ارزش سهام ناشی از نگهداری اندوخته، جبران کاهش سود توزیع شده را خواهد نمود.
3 – معافیت مالیاتی سود حاصل از سرمایه گذاری در بورس اوراق بهادار در بسیاری از کشورها معاف از مالیات و یا مشمول تخفیف مالیاتی است. این امتیاز را از آن جهت قائل می شوند که سرمایه ها حتی المقدور به بورس جلب و جذب شوند و منابع مالی نسبتا بلند مدت در اختیار واحدهای تولیدی قرار گیرد. در ایران، فروش سهام تنها مشمول نیم درصد مالیت است که از فروشنده سهام اخذ می شوند. لیکن شرکتهای پذیرفته شده در بورس مشمول ده درصد بخشودگی نسبت به مالیات سالانه شرکت هستند. 4 – حق رای و اعمال مدیریت صاحبان سهام شرکتها به نسبت تعداد سهامی که در دست دارند در مجمع عمومی صاحبان سهام حق رای داشته و می توانند در انتخاب مدیران و تعیین خط مشی آینده شرکت مداخله و مشارکت داشته باشند. این امتیاز به صاحبان سپرده های بانکی داده نشده و سپرده گذاران بانکها در اداره امور بانکها دخالتی ندارند. این امر از دو نقطه نظر قابل توجه است: اول : چنانچه سو اداره یا نارسائی در مدیریت شرکت توسط سهامداران آن مشاهده گردد، با اعمال قدرت رای دهی خود نسبت به اصلاح آن اقدام خواهد نمود و از این جهت به افزایش کارآئی و سوددهی شرکت کمک خواهد کرد. دوم: احساس اعتماد درونی و نیز رضایت خاطری که ناشی از مشارکت در امور تولیدی است جز لاینفک سرمایه گذاری در سهام است و خریدار احساس مالکیتی نسبت به شرکت یا واحد تولیدی خواهد داشت که حاصل آن خرسندی و اقناع باطنی اوست. 5 – تنوع سرمایه گذاریها منظور از متنوع کردن سرمایه گذاری یک فرد ” در یک سبد نگذاشتن همه تخم مرغها” برای کاهش ریسک و زیانهای احتمالی است. تنوع اوراق بهاداری که در بورس عرضه می شود به شخص امکان می دهد که سرمایه خود را بین سهام گوناگون تقسیم نماید.
6 – اطمینان از محل سرمایه گذاری شرکتهائی که سهامشان در بورس اوراق بهادار معامله می شود باید شرایط و ضوابط تعیین شده توسط بورس را مراعات نمایند. شرکتهائی که تقاضای عضویت در بورس را می کنند باید شرکت سهامی عام بوده و هیچگونه سهام ترجیحی برای افراد خاص صادر نکرده باشند. حسن شهرت مدیران و صورتهای مالی شرکت توسط “هیئت پذیرش” مورد بررسی قرار می گیرد و چنانچه از هر جهت شایستگی ثبت در بورس را داشته باشند، پذیرفته خواهند شد. شایان ذکر است که از میان شرکتهای سهامی عام موجود در کشور، متجاوز از دویست شرکت توانسته اند به عضویت بورس اوراق بهادار تهران درآیند. بدین جهت خریدار سهام آسوده خاطر است که سهامی که در بورس معامله می شود متعلق به شرکتهائی است که هنگام پذیرش مورد مطالعه دقیق قرار گرفته اند. سهام شرکتهای غیرواقعی، با مدیریت ضعیف و ساختار مالی نامناسب در بورس اورقا بهادار جائی ندارند.
7 – حق خرید سهام جدید الانتشار سهامداران یک شرکت در خرید سهم جدید الانتشار همان شرکت نسبت به سایر خریداران اولیت دارند. این شرکتها در صورت انتشار سهام جدید باید ابتدا آنها را به سهامداران موجود به نسبت سهامشان عرضه کنند. شایان ذکر است که قیمت بازار سهام جدید الانتشار یک شرکت عموما بیش از قیمت اسمی آن است. آیا سرمایه گذاری در بورس زیانها یا خطراتی نیز دارد؟ پاسخ به این سوال در یک کلمه بلی است. مگر سرمایه گذاری کاملا بی خطر هم وجود دارد؟ هرگونه، سرمایه گذاری اعم از این که در بورس اوراق بهادار صورت بگیرد و یا خارج از آن مشمول درصد هرچند ناچیزی ریسک است. حتی سرمایه گذاری نکردن و به کار نیانداختن وجوه نیز متضمن قبول مقداری زیان است! مع هذا باید توجه داشت که به دلیل مراقبت ویژه ای که در پذیرش شرکتها در بورس اوراق بهادار اعمال می شود از یک سو، و امکان مطالعه وضع مدیریت و صورتهای مالی شرکت پذیرفته شده در بورس از سوی دیگر، ریسک سرمایه گذاری در بورس معمولا به حداقل کاهش داده شده است. نکته دیگر و شاید مهمتر، نحوه خرید و فروش اوراق بهادار در بورس است. در غالب قریب به اتفاق بورسهای اوراق بهادار د ر جهان خریدار یا فروشنده نیم تواند خود مستقیما به تالار بورس مراجعه کند و شخصا معامله کند. بورس اوراق بهادار دارای تعدادی کارگزار است که خریدار برای خردی اوراق بهادار و فروشنده برای فروش این اوراق باید به آنها مراجعه کند. کارگزار بورس اوراق بهادار فرد خبره ای است که اوراق بهادار مختلف را به خوبی می شناسد و می تواند شمارا هنگام خرید اوراق راهنمایی کند. فروشنده اوراق بهادار هم می تواند از مشاورت کارگزار، هنگام فروش اوراق خود سود ببرد. شرایط اخلاقی و تخصصی مربوط به پذیرش کارگزاران در بورس بسیار دشوار است و رفتار کارگزاران علی الدوام توسط مدیریت بورس زیر زره بین قرار دارد. در صفحات بعد این شرایط به اختصار مورد اشاره قرار گرفته است. بورس اوراق بهادار همان بازار اوراق بهادار است كه یك بازار رسمی، متشكل و دائمی میباشد كه اوراق بهادار در آن خرید و فروش میشود. اوراق بهادار به سه دسته تقسیم میشود:الف( پول كشورها و اسناد خزانه كه مشهورترین اوراق بهادار هستند و انسان هر روز با آنها سروكار دارد. خرید و فروش پول در ایران بیشتر در بانكها (ارز دولتی( و صرافیها و خرید و فروشهای خیابانی (ارز آزاد( صورت میگیرد. از دیگر شكلهای پول؛ چكهای مسافرتی، اعتبارنامه، چكهای بانكی، سفته، برات و نظایر آن میباشد. اسناد خزانه هم اوراق بهادار كوتاه مدتی هستند كه توسط دولت صادر میشوند و سر رسید آنها عموماً بین سه ماه تا یكسال است. بر طبق قانون11 انتشار اسناد خزانه و اوراق قرضه» ایران؛ اسناد خزانه، اسناد بینامی است كه برای تأمین احتیاجات مالی خزانه داری كل در جریان سال مالی انتشار مییابد.ب( اوراق قرضه، كه توسط بخش دولتی یا خصوصی منتشر میشوند. اوراق قرضه در حقیقت سند بدهكاری صادر كننده آن به خریدار یا دارنده آن است و دارای سررسید بازپرداخت مشخص و نیز نرخ بازده از پیش تعیین شده است و عموماً دارای كوپنهایی برای دریافت بازده میباشد كه در فواصل معینی قابل دریافت است. به دلیل آنكه سود مشخص و معین اوراق قرضه این معاملات را ماهیت ربوی میدهد در اوراق مشاركت سود تعیین شده علیالحساب عنوان میگردد. صدور این اوراق با مجوز بانك مركزی امكانپذیر است و هدف از انتشار آنها تأمین سرمایه برای طرحهای عمرانی و توسعهای میباشد.ج( سهام شركتها و واحدهای تولیدی، تجارتی و خدماتیدر بورس اوراق بهادار تهران عمده فعالیت بر معامله نوع سوم اوراق بهادار یعنی سهام شركتها و واحدهای تولیدی و خدماتی متمركز میباشد. سهام شركتهایی در بورس معامله میشود كه سهامی عام بوده و دارای شفافیت مالی باشند و فعالیت آنان به تأیید سازمان بورس اوراق بهادار رسیده باشد. اوراق سهام یا برگههای سهمدارای ویژگیهای زیر است:1- سند مالكیت دارنده آن نسبت به بخشی از اموال صادر كننده سهام است.2- فاقد سررسید بازپرداخت است و سود از پیش تعیین شده نیز ندارد.3- سند قابل معامله است.4- دارای بهای اسمی است و قیمت اسمی هر سهم نشان میدهد صاحب سهم مالك چه بخشی از سرمایه است.بر طبق ماده 25 قانون تجارت ایران اوراق سهام باید متحدالشكل، چاپی و دارای شماره ترتیب بوده و به امضای لااقل دو نفر كه به موجب مقررات اساسنامه (شركت( تعیین میشوند برسد. در ورقه سهم باید نكات زیر قید شود:– نام شركت و شماره ثبت آن– مبلغ سرمایه ثبت شده و سرمایه پرداخت شده– تعیین نوع سهم– مبلغ اسمی سهم و مقدار پرداخت شده آن به حروف و با عدددر مورد شركتهای جدید التاسیس، تا زمانی كه اوراق سهام صادر نشده، شركت باید به صاحبان سهام، گواهینامه موقت سهم بدهد كه معرف تعداد و نوع سهام و مبلغ پرداخت شده آن باشد. این گواهینامه در حكم سهم است ولی در هر حال بعد از مدتی پس از پرداخت تمامی مبلغ اسمی سهم، باید ورقه سهم صادر و به صاحب سهم تسلیم و گواهینامه موقت سهم مسترد و ابطال گردد.گذار از اقتصاد توسعه نیافته به اقتصاد توسعه یافته نیازمند سرمایه و سرمایه گذاری است. از این رو در این فرآیند گذار؛ از یك سو تامین و تجهیز منابع سرمایه ای و از سوی دیگر تخصیص مطلوب این منابع شرط لازم برای موفقیت است. تكوین و توسعه نظام بانكی یكی از تمهیداتی است كه عموماً برای تامین مالی به كار می رود ، اما تنها بخشی از منابع مالی جذب شبكه بانكی می شود.از این رو، باید برای جلب و جذب منابع مالی دیگر و تخصیص آن در فعالیت های مطلوب بازار سرمایه توجه داشت كه نهادی برای تامین مالی وجوه بلند مدت است. تجربه كشورهای مختلف در امر توسعه به خوبی گویای این است كه چگونه ساز و كارهای بازار سرمایه در خدمت هدف تامین مالی بلند مدت قرار می گیرد.ساختار مالی كشورها می تواند به دو محور بازار پول و بازار سرمایه قرار داشته باشد. در اغلب كشورهای توسعه یافته بازار سرمایه در كانون ساختار مالی قرار دارد و نظام مالی مبتنی بر اوراق بهادار بر این بازار چیره شده است. جایگاه بورس اوراق بهادار در بازار سرمایه ایرانهر چند كه بازار اوراق بهادار مفهومی محدودتر از بازار سرمایه دارد؛ در ایران همانند بسیاری از كشورهای در حال توسعه، بازار پول به بازار سرمایه چیرگی داشته است. بازار سرمایه ایران كم و بیش در بورس اوراق بهادار تهران متجلی می شود كه پیشینه آن به سال 1346 باز می گردد.از این رو در گام اول، اقتصاد ایران برای دستیابی به رشدی درون زا و قابل دوام نیازمند گسترش منابع پس اندازی واقعی است و در گام دوم باید وضعیت بازار سرمایه كشور را برای تجهیز منابع مالی و انباشت سرمایه ساماندهی كرد.بی گمان نقطه آغاز حركت از بورس اوراق بهادار تهران می باشد. یك بازار خوب می تواند ضمن افزایش كارایی بازار متشكل سرمایه و بهرمند ساختن بخش های تولیدی از منابع حاصل از آن فشار تقاضا را برای منابع مالی در بازار پول به كمترین حد ممكن كاهش دهد. گذشته از این، ارتباط بازار سرمایه ایران با شبكه های مالی بین المللی می تواند زمینه برخورداری از سرمایه های خارجی را فراهم آورد. همچنین یك بازار مالی خوب به گونه ای عمل می كند كه « شفاف و قاعده مند » باشد.در این راستا « بورس اوراق بهادار تهران » تلاش می كند تا با به كار گیری سیاست های زیر بتواند تا حدود زیادی از كاستی های مشهود كنونی بازار سرمایه بكاهد:1- اصلاح ساختار بازارهای مالی كشور2- ایجاد تنوع در ابزارهای قابل معامله در بورس3- گسترش جغرافیایی و فیزیكی بورس4- اتكای بیشتر بر نیروهای بازار ساختار سازمانی بورس اوراق بهاداراركان بورس عبارتند از :1- شورای بورس2- هیات پذیرش اوراق بهادار 3- هیات داوری بورس 4- سازمان كارگزاران بورس1- شورای بورس : ریاست شورای بورس را رئیس كل بانك مركزی به عهده دارد و 7 نفر به عنوان عضو در این شورا شركت می كنند. وظایف شورای بورس عبارتند از :الف) تصویب آیین نامه ها و مقررات لازم برای اجرای قانونب) نظارت در اجرای این قانون و آیین نامه های آن و اعزام نماینده ناظر در هیات مدیره و هیات پذیرشج) تعیین یك نماینده اصلی و یك نماینده علی البدل برای عضویت در هیات داورید) تجدید نظر در مورد تصمیمات هیات مدیره و همچنین در مورد تصمیم های هیات پذیرش اوراق بهادار2- هیات پذیرش اوراق بهادار : هیاتی است كه به منظور اخذ تصمیم در مورد رد یا قبول اوراق بهادار در بورس و یا حذف آنها تشكیل می شود. ریاست این هیات به عهده قائم مقام بانك مركزی می باشد و پنج عضو دیگر نیز دارد.
3- هیات داوری بورس : هیاتی است كه به طور دائم تشكیل می شود و به اختلافاتی كه در اثر معاملات بورس بین كارگزاران با یكدیگر و بین فروشندگان یا خریداران با كارگزاران ایجاد می شود رسیدگی می كند، ریاست این هیات را نماینده وزارت دادگستری به عهده دارد و دو عضو دیگر نیز دارد.4- سازمان كارگزاران بورس : این سازمان دو ركن دارد :الف) هیات مدیره بورس كه وظیفه آنها اداره سازمان می باشد.ب) دبیر كل بورس : هیات مدیره بورس یك نفر خارج از اعضای سازمان بورس را به عنوان دبیر كل سازمان به مدت دو سال انتخاب می نماید كه تصدی امور اجرایی هیات مدیره را بر عهده دارد. تجدید انتخاب دبیر كل سازمان بلامانع است.
داد و ستد اوراق بهادار در بورس اوراق بهادار فقط توسط كارگزاران بورس انجام می شود. این كارگزاران باید در آخر هر سال صورت حساب عملیات بورس خود را كه به وسیله حسابرسی معتمد سازمان بورس تایید شده به هیات مدیره تسلیم نماید. ورود به تالار معاملات به جز برای كارگزاران و مسؤولان سازمان ممنوع است و اشخاص دیگر فقط با اجازه كتبی سازمان مجاز هستند كه به تالار وارد شوند. تنها كارگزاران و نمایندگان آنها در امور مربوط به خرید و فروش سهام در تالار فعالیت دارند و هر كارگزار 5/0 درصد از مبلغ معامله را به عنوان كارمزد از مشتری خود دریافت می كند. این مبلغ در هر معامله نباید از 5000 ریال كمتر و از 30 میلیون ریال بیشتر باشد.كارگزاران می توانند خدمات زیر را ارائه دهند :1- خرید و فروش اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار به نمایندگی از طرف اشخاص2- پذیره نویسی اوراق پذیرفته شده در بورس3- اداره امور سرمایه گذاری ها به نمایندگی از طرف اشخاص 4- ارائه كمك و راهنمایی به شركت ها به منظور نحوه عرضه سهام آنها برای فروش در بورس اوراق بهادار 5- راهنمایی شركت ها در مورد طرق افزایش سرمایه و نحوه عرضه سهام و دیگر اوراق بهادار برای فروش در بورس اوراق بهادار6- انجام بررسی های مالی، اقتصادی، سرمایه گذاری، ارائه خدمات و نظر مشورتی به سرمایه گذاراناقدام به عملیات كارگزاری منوط به صدور پروانه كارگزاری است كه پس از انجام تمام مقررات و تشریفات از سوی هیات مدیره بورس به نام متقاضی صادر خواهد شد.دستور خرید و فروشهر مشتری تقاضای خود را به وسیله دستور خرید و عرضه سهام خود را توسط دستور فروش به كارگزار اعلام می كند. دستور خرید در دو نسخه تنظیم می شود كه نسخه اول آن به كارگزار تحویل داده می شود و نسخه دوم آن نزد خریدار باقی می ماند. فرم دستور خرید علاوه بر مشخصات عمومی خریدار دارای ویژگی های زیر می باشد :
1-بالای هر فرم باید نام و كد مخصوص كارگزار مشخص باشد.2- علاوه بر شماره فرم كه در بالا و سمت چپ برگه نوشته شده، در سمت راست و بالای فرم باید شماره سفارش توسط كارفرما نوشته شود .3- درخواست كننده باید مبلغ و نحوه پرداخت پیش پرداخت را به كارگزار در این فرم مشخص كند و متعهد به پرداخت كلیه كسورات بابت خرید سهام به كارگزار باشد.4- فرم درخواست خرید باید به امضای خریدار رسیده باشد.5- فرم درخواست باید به امضای كارگزار رسیده و به مهر كارگزاری مهمور شود.خریداران می توانند نوع سهم یا حق تقدمی را كه می خواهند خریداری نمایند در این فرم مشخص نمایند كه بر این اساس مبلغ سرمایه گذاری و حداكثر قیمت سهم و یا تعداد سهام مورد تقاضا مشخص گردد.اما فرم درخواست فروش در سه نسخه تهیه می شود كه نسخه اول نزد كارگزار باقی می ماند و نسخه دوم آن توسط كارگزار به بورس تحویل داده می شود و سخه سوم آن در اختیار فروشنده قرار می گیرد. فرم درخواست فروش دارای مشخصات زیر می باشد :
1- بالای هر فرم باید نام و كد مخصوص كارگزار مشخص باشد.2- علاوه بر شماره فرم كه در سمت چپ برگه است، در سمت بالای فرم باید شماره سفارش توسط كارگزار نوشته شود.3- فرم درخواست باید به امضای فروشنده رسیده باشد.4- فرم درخواست فروش باید به امضای كارگزار رسیده و مهمور به مهر كارگزاری شود.5- درخواست كنده باید نام شركت و تعداد سهم مورد فروش خود را مشخص نماید
ادامه خواندن مقاله تجزيه و تحليل سهام عادي
نوشته مقاله تجزيه و تحليل سهام عادي اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.