nx دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
شركت پارس خودرو
فهرست عناوین:
مقدمهدرباره شركت پارس خودروآشنایی كلی با سیستمهای خودروسیستم سوخت رسانی Fuel Delivery system
سیستم هوارسانی Air Delivery system-سیستم جرقه زنی: Ignition Systemواحد كنترل الكترونیك- سنسورها و عملگرها ECU- Sensors & Actuators محفظه سوخت سپراتور- كنیسترمراحل كلی مونتاژ خودرو-سالن بدنهسالن رنگسالن پرسمراحل مونتاژ خودروی پرایدخط تریمخط شاسیخط روتوش WaterTest- RollTestمراحل كنترل فرایندهای تولید و رفع ایرادات احتمالینگاهی به مشخصات محصولات شركت پارس خودرو
مقدمهامروز صنایع اتومبیل در سراسر جهان بعنوان سود آور ترین صنایع مطرح بوده و این صنعت روز به روز پیشرفت میكند. در كشورهای در حال توسعه مانند ایران نیز صنعت اتومبیل نقش اساسی ایفا می كند كه می تواند باعث رشد اقتصادی گردد. شركت پارس خودرو به عنوان قدیمی ترین كارخانه مونتاژ اتومبیل نقشی مهم در صنعت خودروسازی ایفا می كند. رشد و توسعه هر صنعتی باعث توسعه صنایع وابسته خواهد شد. شركت پارس خودرو نیز در راستای همین اهداف گام برداشته و امید است كه به خودكفایی برسد. خودروهای تولیدی شركت عبارتند از: پرایدPK، رونیز، ماكسیما، پیكاپ، و سرانزا.دوران كارآموزی اینجانب در قسمت مهندسی تولید شركت طی گردید، لیكن از قسمتهای دیگر شركت مانند: سالن پرس و تولید بدنه ومونتاژ، روتوش و;. نیز بازدید كرده و اطلاعات كلی را كسب نموده ام.
مجموعه حاضر نگاه كوتاهی به شركت پارس خودرو و آشنایی با خودرو و مراحل تولید آن است. تاریخچه شركت و خلاصه فعالیت های انجام گرفته: این شركت در سال 1335 به نام شركت جیپ به منظور واردات و فروش جیپ ویلیز آمریكایی تاسیس و پس از طی تكمیلی در سال 1338 تولید انواع محصولات جیپ را آغاز و در سال 1345 با احداث سالن پرس، ساخت قطعات و سالن سواری تولید انواع سواری را به موازات جیپ به محصولات خود اضافه نمود. این شركت در سال 1352 به نام شركت موتور جك (سهامی خاص) به ثبت رسید و همان سال پس از انتقال داراییها و تعهدات مربوط به نام شركت جنرال موتورز ایران (سهامی خاص) تغییر نام یافت و به استناد موافقت
نامه سازمان صنایع ملی ایران در سال 1359نام شركت به پارس خودرو شركت سهامی خاص تغییر نمود و در سال 1371 طبق مصوب مجمع عمومی صاحبان سهام و در راستای سیاستهای دولت سهام شركت به سهام عام تغییر یافت. سهام شركت 100% تابع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است.
درباره شركت پارس خودروبه موجب اساسنامه شركت موضوع فعالیت پارس خودرو عبارت است از: ساخت و مونتاژ انواع وسائل نقلیه موتوری و قطعات و لوازم و وسایل آنها و یا تدارك و تهیه مواد تجهیزات و ماشین آلات از منابع داخلی و یا از طریق واردات فروش و توزیع فرآورده های شركت خواه در داخل كشور و یا از طریق صدور به خارج از كشور همچنین هرگونه فعالیتی كه به طور مستقیم یا غیرمستقیم به هر یك از موضوعات مذكور مربوط و به نحوی از انحاء مفید و یا نافع باشد.
تولید شركت از بدو تاسیستولید و مونتاژ اتومبیل های اولیه جیپ شهباز، كالسكه ای ، كروكی ساده و نظامی، جیپ استیشن آهو، جیپ وانت و سیمرغ و آمبولانس كه از سال 1338 آغاز و تا سال 1359 ادامه داشت ولی به دلیل قطع رابطه با آمریكا و عدم تامین قطعات یدكی از منبع اصلی، تولید آنها مدتی متوقف و مجددا از سال 1362 تا 1364 تولید 88808 دستگاه سفارش مربوطه به مصالحه در دیوان داوری لاهه انجام گرفت كه تاكنون حدود 94746 دستگاه انواع جیپ در این شركت تولید شده است. در ادامه تولیدات جیپ در سال 1359 نیروی محركه جیپ به شركت میتسوبیشی ژاپن سفارش داده شد كه از مرغوبیت بسیار خوبی برخوردار می باشد.
با مطالعات بسیار گسترده كه از مدتها پیش توسط سازمان مهندسی شركت شروع شد اتومبیل جیپ را به شكل بسیار مطلوبی تغییر داد و در سال 1368 جیپ صحرا را آماده عرضه به متقاضیان نمود. این اتومبیل با قوای محركه میتسوبیشی تولید می گردید به موازات تولید جیپ وانت شورلت نیز از سال 1356 آغاز گردید كه تا سال 1361 ادامه داشت.همچنین تولید لندرور 7 نفره اسپانیایی نیز از سال 1362 آغاز و تا سال 1366 ادامه داشت.تولید و مونتاژ و اتومبیل های سواری در سال 1346 با آریا و شاهین (رامبر) شروع شد و به موازات آن با احداث سالن های پرس و ساخت قطعات، حجم قطعات وارداتی به تدریج كاهش یافت.در سال 1352 با تبدیل شركت جیپ به جنرال موتور ایران تولید سواری های آریا و شاهین با 22748 دستگاه خاتمه یافت كه بلافاصله تولید سواری شورلت ایران (اپل) در سه مدل (2800 و 2500 و رویال) جایگزی گردید كه تا سال 1355 18859 دستگاه تولید شد.دراین سال تولید سواری ها جنرال موتورز به نام شورلت نوا در چهار مدل بیوك و در پنج مدل كادیلاك سویل جایگزین تولید اتومبیل های اپل گردیدند و تولید این سری از اتومبیل های اپل گردیدند و تولید این سری از اتومبیلها به علت قطع رابطه با آمریكا در سال 1361 خاتمه یافت.
پروژه نیسان پاترولطرح تولید خودروهای دو دیفرانسیل كه بعنوان یكی از طرحهای مهم دهه اول انقلاب در مجلس به تصویب رسید در غالب بخشی از پروژه عظیم انتقال تكنولوژی و كمكهای فنی در سال 1364 طی قراردادی بین نیسان موتور ژاپن وسازمان گسترش به عنوان مجری، بخشی از طرح به شركت پارس خودرو واگذار گردید كه متعاقب آن، مطالعات اولیه وعملیات اجرایی در فروردین ماه 1365 شروع شد ودر بهمن 1365 نیسان استیشن چهار درب و در آبان ماه 1366 مدل استیشن دو درب و در شهریور ماه 1367 مدل وانت دو دیفرانسیل نیسان به مرحله تولید رسید كه تولید وانت با 7560 دستگاه در سال 1370 خاتمه یافت ادامه دارد. ضمنا در سال 1366 به دلیل نیاز جبهه به نیسان استیشن چهار درب آمبولانس و در سال 1368 نیز به جهت نیاز بانك مركزی به اتومبیل پول رسانی خودروی نیسان چهار درب امر مذكور طراحی و شروع به تولید گردید.
خودروی سپنددر اوایل سال 1376 كه خط تولید خودروی جیپ صحرا از سالن قدیمی خود جمع شد خودروی سپند در این سالن آغاز گردید، و با خریدن امتیاز تولید از سایپا تولید خودروی سپند در سه مدل: سپند جوانان ، سپند 2، و سپند كار طراحی و برنامه ریزی شد.
خودرو ماكسیماتولید این خودرو در دی ماه 1380 در سایت شمالی شركت واقع در پشت ساختمان دسكو شروع به كار نمود كه محصولات شركت نیسان ژاپن در اسل 1998- 99 میلادی بوده و به صورت انبوه در حال تولید می باشد.
ساختار سازمانی شركت پارس خودروساختار تشكیلاتی شركت پارس خودرو و طی عمر 40 ساله شركت بارها تغییر كرده است و نهایتا بخشها بر مبنای وظیفه و كاری كه انجام میدهند شكل گرفته اند معهذا ایجاد انعطاف در سازمان جهت امكان اعمال تغییرات لازم در زمان مناسب و مساعد بصورتیكه عوامل درون سازمان قابل كنترل را با عوامل برون سازمان غیرقابل كنترل در راستای تحقق اهداف عالیه سازمان انطباق بخشد مورد توجه دائمی قرار دارد.
امكانات و تجهیزات و توانمندیهای شركت: این شركت دارای 560000 متر مربع مساحت است كه یك پنجم آن مسقف به سالن های مونتاژ ساخت، پرس قطعات، قالب و ابزار سازی و همچنین انبارها و مواد تولیدی و ساختمانهای اداری و نیروگاه است. در حال حاضر با راه اندازی ماشین آلات مدرن نظیر بوكو، ویونیدا، دستگاه برش لیزری پرس دوالفرم وآزمایشگاه مجهز و بهینه سازی سیستم رنگ خودرو این شركت از نظر دسترسی به تكنولوژی نوین قدم های موثری را برداشته و با توجه به وجود 4 سالن مونتاژ میزان راندمان شركت را به مقدار قابل ملاحظه ای افزایش داده است كه از آن جمله می توان:1- طراحی وساخت انواع قالب های برش، كشش، خم و فرم2- طراحی و ساخت انواع جیك های ماشین كاری و فیكسچرسازی و جوشكاری و سوراخكاری و چند منظوره و انواع مختلف ابزارهای خاص.3- ساخت پیچیده ترین قالبهای كشش با تكنولوژی خاص به كمك پرس دو الفرم به ابعاد 2100× 2000× 400 میلی متر.4- ساخت سنبه و ماتریس و انواع قالبها به كمك انواع مختلف ماشین های فرز كپی با حداكثر ابعاد 800× 2000× 4000 میلی متر.5- دستگاه های اندازه گیری سه بعدی با دقت 002/06- انواع پرسهای ضربه ای و هیدرولیك از 45 تن تا 1800 تن7- حكاكی، جوشكاری، و برشكاری دقیق ترین فرمها به كمك دستگاه لیزر با حداكثر برش انواع مختلف فلزات.قابل ذكر است كه شركت پارس خودرو با دارا بودن مركز آموزش، توانمند با برخورداری از كارگاههای فلز كاری، تراشكاری، جوشكاری، اتومكانیك و واحدهای كامپیوتر و آموزش زبان و با بكارگیری وسایل كمك آموزشی سمعی و بصری، بسیاری از نیازهای آموزشی شركت را با استفاده از متخصصین داخلی شركت و نیز همكاری اساتید صاحب نام دانشگاهی و مربیان مجرب سازمان فنی و حرفه ای بر طرف می نماید.
با توجه به اهمیت توسعه و بهسازی نیروی انسانی از طریق آموزش، این مركز در تلاش است تا با اجرای طرح جامع تعیین نیاز و شناخت نیازهای آموزش پرسنل با برنامه ریزی بلندمدت و نهایتا ارزیابی عملكردها در آینده ای نزدیك نتایج مطلوب را در روند بهره وری نیروهای آموزش دیده ونهایتا توسهع و پیشرفت، نصیب شركت نماید.
اهداف كلان شركت:• ارتقاء دانش فنی، توان طراحی، تست و سرویس خودرو و قطعات• حفظ موقعیت پارس خودرو بعنوان معتبرترین تولید كننده خودروهای دو دیفرانسیل در كشور • ایجاد و گسترش تولید انواع خودروهای سواری در كلاسهای مختلف • سازمان دهی و بكارگیری سازندگان داخلی قطعات و مجموعه ها جهت تعمیق ساختار داخل• بهبود مستمر تكنولوژی در تمامی ابعاد، ارتقاء كیفیت و نوآوری در محصولات• انطباق تولیدات با استانداردهای بین المللی
آشنایی كلی با سیستمهای خودرو
سیستم موتور1- سیستم سوخت رسانی2- سیستم هوارسانی3- سیستم جرقه زنی4- واحد ECU سنسورها و عملگرها
جدول تشریح سیستم
ردیف گروه قطعات متعلق به گروه 1 سیستمسوخت رسانی مجموعه باك بنزینپمپ بنزین برقیفیلتر بنزین
مجموعه خطوط سوخت رسانی رفت و برگشتریل سوخترگلاتور فشار بنزینبست رگلاتور فشار بنزین
انژكتوربست انژكتور2 سیستم هوارسانی فیلتر هوالوله های هوای ورودیمخزن رزنوتارمحفظه دریچه گازمجموعه منیفولد هوای ورودی3 سیستم جرقهزنی
كویل روبلشمعوایرهای شمع4 ECU سنسورهاو عملگرها واحد كنترل الكترونیك Unit (ECU) Electronic Controlسنسور دور موتور و موقعیت میل لنگسنسور موقعیت میل سوپاپسنسور فشار منیفولد و دمای هوای ورودیسنسور دمای مایع خنك كننده موتورسنسور سرعت خودروسنسور موقعیت زاویه ای دریچه گازسنسور اكسیژنسنسور خاكموتور پله ای دور آرام Stepmotorرله دوبلشیر برقی كنیسترلامپ عیب یابی سیستم
در مورد ECU: لازم به ذكر است ECU تنها قادر است اطلاعات دیجیتالی را پردازش نماید. لذادر داخل ECU مداراتی به نام A/D (مبدل آنالوگ به دیجیتال) وجود دارند كه سیگنال های آنالوگ سنسورها مانند سنسور MAP را به سیگنال دیجیتال تبدیل می كند. متقابلا پس از پردازش سیگنال ها توسط ECU فرامین دیجیتال هم در مدارات D/A (مبل دیجیتال به آنالوگ) به صورت آنالوگ به قسمتهای مختلف ارسال می شوند.
تشریح اجزای سیستم:
سیستم سوخت رسانی Fuel Delivery system1- پمپ بنزین: فشار پمپ بنزین از فشار مورد نیاز برای سیستم سوخت رسانی بیشتر است تا در صورت افزایش مصرف سوخت به دلیل تغییر در شرایط عملكردی خودرو، موتور با كمبود بنزین مواجه نشود. مسیر خروجی این پمپ مجهز به یك سوپاپ یك طرفه است تا در زمان بسته بودن سوئیچ اصلی، فشار بنزین در مسیر ثابت بماند و افت نكند. پمپ بنزین داخل باك قرار دارد و ولتاژ تغزیه 12 ولت آن از طریق رله دوبل در زمان های زیر تامین می شود:• در زمان سوئیچ باز 3 تا 5 ثانیه• در زمان روشن بودن موتور به صورت دائم2- فیلتر بنزیندر سمت چپ موتور زیر بوستر ترمز و نزدیك ریل سوخت واقع شده است. استفاده از فیلتر در واقع اولین گام برای محافظت از انژكتورها است. این فیلترها قادر به تصفیه ذرات 8 تا 10 میكرونی هستند و هر 20000 كیلومتر باید تعویض شوند.یك صافی ذرات بزرگتر نیز داخل باك بنزین واقع است. توجه داشت
ه باشیم فیلتر بنزین هرگز نباید مورد روغنكاری قرار گیرد.3- شیلنگ ها و مسیر سوخت رسانیلوله های فولادی سیستم سوخت رسانی و شیلنگ های لاستیكی، از باك بنزین خارج شده و به سمت موتور، جایی كه فیلتر بنزین قرار دارد امتداد می یابند. سپس سوخت از طریق یك شیلنگ لاستیكی وارد ریل سوخت می شود. شیلنگ های لاستیكی به هیچ وجه نباید مورد روغنكاری قرار گیرن. یك لوله نیز از ریل سوخت به طرف باك بازمیگردد كه لوله برگشت نام دارد. لوله سومی كه به باك متصل است لوله تبخیر نام دارد.
1- Fuel Main Pipe2- ReturnPipe3- Ev aporative Pipe
باید توجه داشته باشیم شیلنگ های لاستیكی از جنس ویژهای هستند كه نسبت به خوردگی در اثر بنزین و فشارهای بالا بوده و نباید با شیلنگهای معمولی تعویض یا جایگزین شوند.4- ریل سوخت: Fuel Railدر فضای خالی رانرهای مانیفولد هوای ورودی و در نزدیكی سرسیلندر قرار دارد و بر روی آن انژكتورها، رگلاتور فشار سوخت و سرشیلنگهای ورود و خروج سوخت نصب می گردد. در داخل ریل سوخت بنزین با فشار ثابت در ورودی به انژكتورها قرار دارد كه به صورت پودر به داخل پورت ورودی سیلندر پاشیده میشود. 5- رگلاتور فشار سوخت Fuel Pressure Regulatorوظیفه رگلاتور فشار سوخت ثابت نگه داشتن نسبت فشار سوخت موجود در ریل سوخت (در ورودی به انژكتورها) با توجه به فشار داخل مانیفولد هوا است. فشار
سوخت نسبت به خلأ مانیفولد هوای ورودی (اختلاف فشار سوخت و خلأ مانیفولد) توسط این رگلاتور در ریل سوخت به میزان 35Bar ثابت نگه داشته میشود.بنابراین سوخت به طور دائم با فشار ثابت پشت انژكتورها قرار دارد و در شرایط و دورهای مختلف موتور، بنزین به طور پیوسته در مسیر وجود دارد.
همچنین یك سوپاپ یك طرفه در مسیر رفت سوخت بر روی پمپ بنزین قرار دارد كه هنگام خاموش بودن پمپ بنزین از برگشت سوخت به باك و افت فشار جلوگیری می كند.این مسأله باعث بهتر روشن شدن موتور و همچنین جلوگیری از ایجاد
قفل گازی در مسیر سوخت رسانی به موتور می شود.
6- انژكتورها Injectorsمعمولا به ازای هر سیلندر یك انژكتور وجود دارد. وظیفه انژكتورها پاشش
سوخت در داخل پورت ورودی به سیلندر می باشد. انژكتورها مابین ریل سوخت و مانیفولد هوای ورودی قرار گرفته است.
2-سیستم هوارسانی Air Delivery systemالف)مجموعه دریچه گاز:1-دریچه گاز: بر روی بدنه دریچه گاز، دریچه پروانه ای، موتور پله ای و سنسور موقعیت زاویهای دریچه گاز نصب شده است.2-موتور پله ای Air By-Pass Valve (Stepper Motor)دریچه گاز علاوه بر مسیری هوای ورودی از طریق دریچه پروانهای، دارای یك مسیر هوای اضافی است كه هوا از طریق آن بایپس میگردد. برای تحقق اهداف زیر، میزان دبی هوای ورودی از این مسیر به موتور توسط یك استپ موتور (موتور پلهای دور آرام) با توجه به وضعیت عملكرد ورودی از این مسیر به موتور توسط ECU سنجیده میشود، كنترل میگردد:1- ایجاد حالت ساسات در زمان سرد بودن موتور و بسته بودن دریچه باز2- تنظیم دور آرام در زمان گرفتن بار اضافی از موتور (كولر و ;)3- تنظیم مخلوط سوخت و هوا در دور آرام4- جلوگیری از بسته شدن سریع مسیر هوا زمانی كه در سرعت های بالا راننده به طور ناگهانی پا را از روی پدال گاز برمیدارد.استپ موتور پالسهای ارسالی توسط ECU را به حركت خطی در راستای محور طولی تبدیل كرده تا مقدار جریان هوای اضافی را تنظیم نماید.
3-سنسور موقعیت دریچه گاز Throtte Position Sensorاین پتانسیومتر موقعیت لحظه ای دریچه گاز را به منظور تشخیص وضعیت های دور آرام، فول لود و یا وضعیت های مربوط به شتابگیری یا كاهش سرعت خودرو به واحد كنترل الكترونیك ECU ار
سال مینماید. ولتاژ تغذیه این سنسور توسط ECU تأمین میشود.ب)مانیفولد هوای ورودی Intake Manifoldمجموعه مانیفولد هوای ورودی شامل مانیفولد هوا، مخزن آرامش، ریل سوخت، انژكتورها، دریچه گاز، سنسور فشار و دمای هوای ورودی به موتور و سرشیلنگ های مربوط به بو
ستر ترمز، بلوبای، شیر كنیستر و سنسور آب است.
3-سیستم جرقه زنی: Ignition System
1-كویل جرقه زنی Ignition Coilكویل برای تأمین ولتاژ جرقه زنی در شمع ها مورد استفاده قرار می گیرد كه توسط وایرها به شمع ها متصل شده است زمان جرقه زنی و طول مدت زمان داول نیز با توجه به اطلاعات ارسالی از واحد كنترل الكترونیك ECU كنترل می گردد.2-وایرهای شمع HT Leadsوایرهای شمع برای ایجاد ارتباط و ارسال جریان از كویل به شمع ها و مشتعل عنوان مخلوط سوخت و هوای موجود در سیلندر مورد استفاده قرار میگیرند. این وایرها از نوع مقاوم به پارازیت (suppression) می باشند.4-واحد كنترل الكترونیك- سنسورها و عملگرهاECU- Sensors & Actuators
1-واحد كنترل الكترونیك ECU-Electronic Control Unitواحد كنترل الكترونیك براساس یك برنامه مشخص كه توسط كارخانه سازنده براساس مشخصات موتور و خودرو طراحی شده كه اصطلاحا برنامه كالیبراسیون نام دارد عمل مینماید پارامترهای به كار گرفته شده توسط واحد ECU در مورد خودروی پراید عبارتند از: – دور موتور– فشار منیفولد و دمای هوای ورودی– وضعیت دریچه گاز– دمای مایع و خنك كننده موتور– سرعت خودرو– موقعیت میل سوپاپ– میزان نسبت هوا به سوخت– میزان كوبش موجود در موتور– عملكرد سیستم تهویه– ولتاژ باطری
ECU از اطلاعات فوق الذكر برای كنترل مقادیر زیر استفاده می كند:– میزان و زمان پاشش سوخت– زمان جرقه زنی و طول مدت داول– دور آرام موتور– عملكرد پمپ بنزین– عملكرد شیر برقی كینستر– قطع تزریق سوخت برای جلوگیری از افزایش دور موتور (cut off)– عملكرد فنی كندانسور– سیستم عیب یابی (MILLamp)
علاوه بر این از اطلاعات ارسال شده به ECU برای نمایش اطلاعات زیر استفاده می شود. – دور موتور– دمای مایع سیستم خنك كننده– سرعت خودرو
*نحوه عملكرد ECU در شرایط مختلف:– در زمان استارت موتور: در زمان استارت زدن، ECU فرمان فعال شدن انژكتورها را به صورت پالس (موج های پله ای) با عرض ثابت صادر می كند، بدین معنی كه انژكتورها به طور متناوب شروع به پاشش یكنواخت سوخت می نماید.مقدار سوخت تزریق شده با توجه دور موتور، دمای مایع سیستم خنك كننده، و همچنین دما و فشا رهوای ورودی تنظیم می شود. در عین حال مقدار هوای اضافی توسط موتور پلهای دور آرام و با توجه به پارامترهای عملكردی موتور تعیین می گردد. پس از استارت زدن و روشن شدن موتور، دور آرام با توجه به دمای مایع خنك كننده موتور تعیین میگردد.عملكرد در دورهای مختلف: در زمان تغییرات لحظه ای موتور (شتابگیری یا كاهش سرعت) مدت زمان تزریق سوخت توسط انژكتورها براساس تغییر در مقادیر پارامترهای زیر تعیین میشود:– دور موتور (بوسیله سنسور دور موتور)– وضعیت دریچه گاز (بوسیله سنسور موقعیت زاویه ای دریچه گاز)– فشار هوای ورودی (بوسیله سنسور فشار هوای مانیفولد ورودی)– دمای مایع خنك كننده (بوسیله سنسور دمای مایع خنك كننده موتور
)قطع پاشش سوخت انژكتورها:الف) در زمان كاهش سرعت خودرو و زمانی كه به طور ناگهانی راننده پای خود را از روی پدال گاز برمی دارد، ECU پاشش سوخت انژكتورها را به دلایل زیر قطع می كند:– كاهش مصرف سوخت– كاهش گازهای آلاینده خروجی اگزوز– برای جلوگیری از افزایش بیش از حد دور موتور تقریبا از دور موتور 5500rpm پاشش سوخت توسط انژكتورها قطع میشود.
شروع مجدد پاشش انژكتورهابعد از قطع پاشش سوخت، هنگامی كه دور موتور به مقدار مشخصی برسد، عمل پاشش سوخت مجددا آغاز شده تا از خاموش شدن موتور جلوگیری شود.توضیح: در داخل ECU دو نوع حافظه قرار دارد:الف) حافظه دائم ب)حافظه موقتحافظه دائم ECU با قطع باطری از میان نمی رود و در واقع محل قرا گیری اطلاعات مربوط به كالیبراسیون موتور و خودرو است كه توسط آنها ECU اطلاعات دریافتی از سنسورهای مختلف سیستم را پردازش می نماید. حافظه موقت ECU با برداشتن كابل باطری پس از مدت زمان معینی از بین می رود.
سنسورها Sensors1- سنسور دور موتور و موقعیت میل لنگ: اطلاعات مربوط به میزان دور موتور و موقعیت TDC نقطه مرگ بالای سیلندر 4و1 را اندازه گیری و به واحد كنترل الكترونیك ارسال می نماید این سنسور توسط تغییر میدان مغناطیسی ولتاژ مناسب را ایجاد می كند. اطلاعات این سنسور توسط ECU برای محاسبه پارامترهای گوناگون نظیر پاشش سوخت، زمان جرقه زنی و ;. مورد استفاده قرار می گیرد.
2- سنسور موقعیت میل سوپاپ camshaft sensorوظیفه این سنسور تعیین موقعیت TDC و یا نقطه مرگ بالای سیلندر یك و تفكیك آن از موقعیت اندازه گیری شده توسط سنسور دور موتور است.3- سنسور فشار منیفولد و دمای هوای ورودیManifold Pressure and Intake Air Temperature Sensorاین سنسور در بالای مخزن آرامش منیفولد هوای ورودی نصب شده و اطلاعات مربوط به دمای هوای ورودی و فشار هوای داخل منیفولد را به طور پیوسته اندازه گیری و به ECU ارسال می كند ولتاژ این سنسور توسط ECU تامین می گردد.ولتاژ بازگشتی از SENSOR متناسب با افزایش فشار اندازه گیری شده توسط پیزوالكتریك (مقاومت متغیر با فشار) تغییر میكند. ECU از این اطلاعات برای محاسبه موارد زیر استفاده مینماید:– اندازه گیری جرم هوای ورودی به موتور– تغییر نسبت سوخت به هوا متناسب با بار وارده به موتور و فشار هوای محیط – اوانس جرقهمقاومت به كار رفته در سنسورهای هوا از نوع NTC می باشد ی
عنی مقاومت آن با افزایش دما كاهش می یابد. ECU برای محاسبه جرم هوای ورودی به موتور از اطلاعات این سنسور استفاده می كند.4- سنسور دمای مایع خنك كننده Water Temperature Sensor5- سنسور سرعت خودرو Vehicle speed sensorاین سنسور بر روی دنده كیلومتر شمار گیربكس نصب شده و یك
سیگنال متناسب با سرعت شفت خروجی گیربكس تولید می نماید و در نتیجه سرعت حركت خودرو اندازه گیری میشود.6- سنسور اكسیژن oxygen sensorبر روی منیفولد اگزوز در مسیر گازهای خروجی اگزوز بین موتور و كاتالیست نصب می گردد. این سنسور اطلاعات مربوط به میزان غنی یا رقیق بودن مخلوط سوخت و هوای ورودی به موتور را اندازه گیری نموده و به ECU ارسال می كند. ECU از این اطلاعات برای محاسبات زیر استفاده می كند:– محاسبه نسبت مخلوط سوخت و هوا– تنظیم نسبت خطوط سوخت و هوا جهت عملكرد بهینه موتور
توابع مربوط به مقادیر بهینه نسبت سوخت و هوا جهت كاركرد مناسب مبدل كاتالیست به طور دائم در ECU ذخیره شده است. ECU با استفاده از اطلاعات مربوط به غنی بودن یا رقیق بودن مخلوط سوخت و هوا كه به صورت ولتاژ بین صفر و یك ولت از سنسور اكسیژن دریافت میكند و با استفاده از توابع موجود در حافظه ECU نسبت به تنظیم نسبت سوخت و هوای ورودی به موتور جهت عملكرد بهینه مبدل كاتالیست اقدام می نماید. مخلوط رقیق: ولتاژ ارسالی از سنسور اكسیژن كمتر از 5% ولتغلیظ: ولتاژ ارسالی از سنسور اكسیژن بیشتر از 5% ولت
ادامه خواندن مقاله در مورد شركت پارس خودرو
نوشته مقاله در مورد شركت پارس خودرو اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.