nx دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد nx کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز nx2 آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ريختگي احتمالي در متون زير ،دليل ان کپي کردن اين مطالب از داخل فایل ورد مي باشد و در فايل اصلي nx،به هيچ وجه بهم ريختگي وجود ندارد
بخشی از متن nx :
اختراع آینه
آینه چگونه اختراع شد؟ كدام مخترع اندیشه ساخت آن را در سر پرورانید؟ چه كسی برای اولین بار خود را در آینه دید؟
اینها سوالاتی است كه شاید هرگز جواب واقعی و قاطع برای آنها نتوان یافت ، زیرا به دورانی از زندگی بشر بر می گردد كه ثبت و ضبط وقایع امكان نداشته است ، یا اگر هم امكان داشته با گذشت زمان از میان رفته است .
احتمال می رود كه انسان برای اولین بار آینه را در طبیعت كشف كرده باشد . سطح یك آبگیر آرام ، تصویر را همچون آینه منعكس می كند و در زبان فارسی واژه «آبگینه» یا «آبگونه» كه ریشه آئینه وآینه است ، بخوبی دلالت بر این معنی دارد . كاوشهای باستان شناسان نشان می دهد كه در مصر باستان ، در عصری كه از پنج هزار سال پیش هم فراتر می رود ، آینه وجود داشته و نمونه هایی از آن در قبور فراعنه به دست آمده است . در تمدن كهن جزیره كرت ، معروف به تمدن «مینوسی» كه قدمتش از 4500 سال پیش در می گذرد ، زنان چنان اهمیتی برای آینه قائل بودند كه آن را در تابوت خود قرار می دادند تا پس از مرگ هم به خیال خود از تماشای نقش خویشتن محروم نمانند! در آن دوران كهن هنوز شیشه اختراع نشده بود و آینه ها از مس و مفرغ به صورت ورقه های كاملاً صیقلی ساخته می شد و دسته هایی داشت كه با نقوش جالب و زیبا تزئین شده بود . از حفریات باستان شناسی در یونان و ایتالیا و نقاط مختلف خاورمیانه نمونه های بسیاری از این آینه های فلزی كهن به دست آمده است كه نشانگر رواج عام آینه در آن عصر است .
از آینه های فلزی تا شیشه ای از میان اقوام كهن ، قوم «اتروسك» كه زمانی در آسیای صغیر می زیستند و سپس به ایتالیا مهاجرت كردند ، در ساخت آینه های برنزی منقوش ، با دستهها و قاب های نفیس و پرنقش و نگار ، چیره دستی خاصی داشتند و چنانكه از پژوهشهای باستان شناسان بر می آید ، نزد زنان این قوم آینه دارای ارزشی بیش از طلا و جواهر بود . برعكس در میان قوم «مایا» كه قبل از كشف قاره آمریكا توسط كریستف كلمب تمدن كهنسالی در آمریكای مركزی بنیان نهاده بودند ، داشتن آینه یك امتیاز خاص مردان به شمارمیآمد و هر مرد «مایا» می بایست همواره و همه جا آینه ای همراه خود داشته باشد.
در قرون وسطی آینه های فولادی كه صیقلی تر و شفاف تر از انواع مسی و مفرغ و برنزی آن بود رواج فراوان یافت و قرنها مورد استفاده قرار گرفت ، تا اینكه ناگهان تحولی پیش آمد و كاربرد شیشه در ساخت آینه كشف شد . زمان این تحول در اروپا قرن 12 میلادی است و اولین آینه های شیشه ای عبارت بودند از صفحهای شیشهای كه پشت آن با ورقه نازكی از سرب اندود شده بود اما ظاهراً این تكنیك اختراع اروپائیان نیست و باید زادگاه آن را در چین و هند و یا به احتمال قوی در خاورمیانه جستجو كرد . در قرن دوازدهم علوم و صنایع در سرزمینهای پهناور اسلامی به اوج ترقی رسیده بود . از آن جمله اخترشناسی ، پزشكی ، ریاضیات ، كاغذسازی ، شیشهگری و بلورسازی . بنابراین اختراع آئینه شیشه ای هم می تواند ابتدا در همین منطقه صورت گرفته و سپس به اروپا راه یافته باشد . بهرحال در قرن بعد آینه باز هم جهش تازه ای به جلو برداشت و به جای ورقه سرب كه در پشت شیشه آینه می اندودند ، از مخلوط قلع و جیوه استفاده كردند كه به مراتب بر قدرت بازتاب و شفافیت آینه افزود و این گونه آینه را می توان جد آینه های كنونی به شمارآورد .
رقابت بر سر بازار آینه در قرون بعد آینه سازی و شیشه گری و بلورسازی بتدریج به مراحل تولید صنعتی دست یافتند و كارگاههای كوچك ساخت آنها به كارخانه های بزرگ مبدل شدند . شهر «نورنبرگ» در آلمان اولین مركزی بود كه در اروپا در ساخت آینه و شیشه تخصص و شهرت یافت و سپس شهر معروف «ونیز» در شمال ایتالیا در این زمینه بلندآوازه شد .
در قرون 15 و 16 میلادی ، كارگاهها و كارخانه های متعددی برای ساخت انواع آینه و شیشه و اشیاء بلورین در «ونیز» به وجود آمد و صنعتگران چیره دست این شهر ، با نوآوریها و ابتكارات جالبی كه در این زمینه از خود نشان دادند ، شهرتی در سراسر اروپا بهم زدند و نه فقط بازارهای اروپا را قبضه كردند ، بلكه صادرات محصولاتشان به سایر قاره ها و كشورهای جهان نیز رونق یافت . حتی امروز هم صنایع كریستال سازی ونیز شهرت جهانی دارد .
لوئی چهاردهم ، پادشاه معروف فرانسه در قرن هفدهم درصدد مقابله با این شهرت انحصاری «ونیز» برآمد و كارخانه «سن گوبن» را برای ساخت شیشه و آینه احداث كرد كه اگرچه موفقیتی یافت ، اما به اعتبار صنایع ونیزی لطمهای نزد . در این میان یك انگلیسی در سال 1751 موفق به نوآوری جالبی در صنایعآینه سازی شد و آن اینكه به جای استفاده از مخلوط قلع و جیوه برای اندودن پشت شیشه آینه ، از مخلوط قلع و نقره بهره جست . این تغییر از این نظر اهمیت داشت كه كاربرد جیوه به خاطر سمی بودن این فلز مایع متضمن خطراتی بود ، در حالیكه استفاده از نقره احتمال هر گونه خطری را از میان می برد و این تكنیك تازه به زودی در همه جا رواج یافت .
كاربردهای علمی آینه اختراع آینه و تحول و تكامل تدریجی آن نباید در حد یك ابزار شخصی و تزئینی و به منظور دیدن چهره خود تلقی شود ، بلكه این اختراع از قرنها پیش كاربرد علمی داشته و اكنون این كاربرد بسیار گسترش یافته است . دانشمندان یونان باستان به خواص آینه های كوژ و كاو (محدب و مقعر) آشنائی داشتند و نمونه هایی از این گونه آینه ها كه با متمركز كردن نور خورشید می توانست موادی را به آتش بكشد ساخته بودند . مورخان متعدد رومی نقل كرده اند كه «ارشمیدس» دانشمند و مخترع معروف باستانی در قرن سوم پیش از میلاد ، شبكهای از آینه های مخصوص اختراع كرده بود كه هنگام حمله كشتی های «مارسلیوس» فرمانروای مهاجم رومی به شهر «سیراكوز» (موطن ارشمیدس) با متمركز كردن نور تشدید یافته خورشید روی بادبانها و بدنه كشتی ها، آنها را به آتش می كشید و به قعر دریا روانه می ساخت. همچنین این دانشمند نابغه منجنیق های خاصی اختراع كرده بود كه سنگهای عظیم را به سوی كشتیها پرتاب می كردند و باعث غرق آنها می شدند و بدین گونه شهر كوچك «سیراكوز» مدت سه سال در برابر تهاجم عظیم رومیان پایداری كرد و سرانجام فرمانده رومی با یك حمله غافلگیرانه در شب موفق به تصرف این بندر گردید ك
ه ضمن آن ارشمیدس نیز به قتل رسید.اگرچه این ماجرا به متحاوز از 2000 سال پیش مربوط است، اما همین تكنیك متمركز كردن نور خورشید توسط آینه های كاو، امروزه در انواع اجاقها و كوره های آفتابی مورد استفاده قرار دارد و پیش بینی می شود كه با توسعه و تكمیل این سیستم، در قرن بیست و یكم بخش عمده ای از انرژی مورد لزوم بشر، از اشعه خورشید تأمین شود.علاوه بر این، در تكنیك های پیچیده هواپیمائی در سیستم های رادار، انواع میكروسكپ و در بسیاری دیگر از وسایل و ابزارهای پیشرفته كنونی، انواع آینه نقش حساسی به عهده دارند كه یكی از مهمترین آنها استفاده از آینه های
بسیار عظیم و دقیق در تلسكوپ های جدید است.
عظیم ترین آینه هابرای اولین بار «اسحق نیوتن» دانشمند معروف انگلیسی و كاشف قانون جاذبه، از آینه در ساخت تلسكوپ جدیدی كه خود اختراع كرده بود، بهره جست و بدین گونه نسل جدیدی از تلسكوپ ها را به وجود آورد كه در آنها آینه جایگزین عدسی شده است. اولین تلسكوپ آینه ای را نیوتن در سال 1671 به دست خود ساخت و از آن زمان تا كنون كه بیش از سه قرن می گذرد این نوع تلسكوپ موفق به پیشرفتهای چشمگیری شده است.آینه های این تلسكوپ ها در حال حاضر ابعاد عظیم و غیر قابل تصوری دارد و ساخت آنها بسیار پر هزینه و مستلزم دقت فراوان و تكنیك كاملاً پیچیده ای است. مثلاً آینه اصلی تلسكوپ عظیم رصدخانه كوه پالومار در كالیفرنیا 5 متر و 8 میلی متر قطر و 20 تن وزن دارد و عملیات ساخت و نصب آن سالها به دزارا كشید و هزینه بسیار سنگینی در بر داشت.
آینه های اینگونه تلسكوپها در واقع عظیم ترین و در عین حال دقیق ترین آینههایی است كه تا كنون بدست بشر ساخته شده است و به وسیله آنها میتوان نگاه انسان را تا اعماق فضا به پرواز در آورد و ستارگان و كهكشانهایی را مورد پژوهش قرار داد كه چشم طبیعی هرگز قادر به مشاهده آنها نیست. این اجرام دور دست آسمانی میلیاردها سال نوری از كره خاكی ما فاصله دارند و با این همه تكنیك پیشرفته آینه های تلسكوپی به صورتی است كه نور ضعیف آن اجرام را دریافت و
منعكس می كند و شناخت كیهانی و رازهای پنهان آن را برای اخترشناسان امكان پذیر می سازد.آری، انسان با اختراع آینه راه درازی را پیموده است: از نگرش خویشتن تا شناخت كیهان.
ادامه خواندن مقاله در مورد اختراع آينه
نوشته مقاله در مورد اختراع آينه اولین بار در دانلود رایگان پدیدار شد.